Nezvyčajné pocity po snoch
Mam takú otázku. Raz za čas sa mi deje taka vec. Niečo sa mi v noci sníva, ráno si tie sny nepamätám ale počas dňa sa mi to zacne vynárat v hlave, začnem citit vône, prežívať tie pocity co v tom sne, mam taky zvláštny pocit na hrudi. Trvá to chvíľu a potom to zmizne ale opakuje sa to niekoľko krát. Je to ako keby som sa zrazu dostala do nejakej inej reality. Pocula som ze sa to stáva vtedy keď sa programuje dusa ale neviem. Stretli ste sa už s niecim takým? Je to velmi neprijemne a deje sa mi to už druhý deň, začínam mať strach preto si posmešne komentáre prosím odpustite
Nezvykne s čítať, počúvať kadejaké ezoterické veci?
@any_soj nie, to vôbec. Uprimne už mám celkom strach ze co sa to deje lebo tie pocity su velmi neprijemne
odkiaľ vieš.... Pocula som ze sa to stáva vtedy keď sa programuje dusa ale neviem. .. ?
Nezaoberaj sa tým. Prečítaj si Evanjelium. Čítaj z Biblie. Prídeš na iné myšlienky. Hlavne nemaj strach. Nech ide všetko zlé preč. Popros anjela strážneho, nech ťa chráni
odkiaľ vieš.... Pocula som ze sa to stáva vtedy keď sa programuje dusa ale neviem. .. ?
Nezaoberaj sa tým. Prečítaj si Evanjelium. Čítaj z Biblie. Prídeš na iné myšlienky. Hlavne nemaj strach. Nech ide všetko zlé preč. Popros anjela strážneho, nech ťa chráni
@isis234 prosím ho cely deň a stále sa to opakuje. Je to velmi neprijemne a už mám naozaj veľký strach
Ahoj, ja mavam dost zazivne sny, mnohe si pamatam z detstva a dost podrobne.obcas sa mi nieco sniva a potom ma cely den sprevadza nejaky dost silny pocit,obcas si vybavim nejaku spomienku na ten aktualny sen. Ale viem, ze je to len sen, viac sa tym nezaoberam, netreba za tym hladat nic viac
programuje sa duša? kam na tie blbiny chodíte… deje sa ti to druhý deň a už máš strach 🤷♀️
nechaj to tak, tak ako to prišlo tak to odíde…
Ja neviem, ak mas strach z programovania duse, tak to je nieco, s cim by som sa ja osobne odobrala k psychiatrovi. Nemyslim to nijako hanlivo, kedze sama k psychiatricke chodim.
K tym snom: je uplne normalne, ak sa ti pocas dna vynaraju pocity zo snov. V snoch sa objavuju veci z podvedomia a pocity, ktore citis v snoch, pravdepodobne mas aj z niecoho v realnom zivote. Nemusis si to ani uvedomovat, sny su dobre v tom, ze ti vedia odhalit aj veci, ktore v bdelom stave tak jasne nevnimas. Takze ja by som patrala, kde v tvojom zivote sa ti podobne pocity objavuju a preco sa objavuju. Ked na to prides a zacnes sa tomu venovat, tak tieto sny a stavy sa zoslabia alebo uplne vymiznu, lebo ich uz nebude treba.
občas hodím nejaký príspevok z MK umelej inteligencii
Tu je je odpoveď
Tvoj popis je veľmi presný: akoby ti podvedomie "dohadzovalo" kúsky sna alebo emócií z neho oneskorene, počas dňa, a niekedy to má dosť silný fyzický alebo emočný dopad (pocit v hrudníku, zvláštna nálada, vône...).
Psychologicky sa to dá vysvetliť viacerými spôsobmi — poviem ti pár, možno sa v niektorom nájdeš:
Emocionálny dojazd snov:
Niekedy sú sny také silné alebo nabité pocitmi, že aj keď si ich vedome nepamätáš, emočný „odtlačok“ ostáva v tele. Potom stačí nejaký spúšťač — vôňa, zvuk, svetlo, pocit — a telo ti ten stav znovu prehrá.
Fragmentované sny:
Počas spánku niekedy spracovávaš hlboké témy (napríklad stres, spomienky, podprahové obavy), ale keď sa zobudíš, vedomie to zablokuje. No mozog si to počas dňa „vykopáva“ na povrch — čiže útržky sa ti vynoria náhodne.
Stavy podobné déja vu alebo jamais vu:
Toto je blízke javom ako déja vu — lenže miesto vizuálnych scén sa ti vynárajú vône a pocity.
Prehnaná senzitivita + únava:
Ak je človek preťažený alebo málo spí, nervová sústava je precitlivelá a častejšie recykluje staré zážitky.
K tej ezoterickej časti — „keď sa programuje duša“ — no, to je skôr obrazný popis, ale niekedy takéto pocity naozaj sprevádzajú fázy, keď sa človek vnútorne mení, spracúva nové podnety alebo je v období zmien.
💡 Čo s tým?
Skús sa počas toho chvíľu zastaviť a nadýchnuť — vedome sa uzemniť (napríklad sa dotknúť niečoho chladného, pozrieť sa okolo seba, povedať si, kde si a že si v bezpečí).
Môžeš si večer zapísať pocity pred spaním alebo po zobudení, to pomáha vedomiu „vyprázdniť buffer“ a menej to vyhadzuje cez deň.
Ak sa to opakuje často a začína ťa to naozaj veľmi obťažovať, môže byť dobré sa poradiť aj s odborníkom (psychológom), aby si mala pokoj.
.......kedy sa ti to zvykne diať (napríklad po ťažkom dni, po strese, pred menštruáciou...), aby si vedela, čo to spúšťa. 🌼
je to uplne bezny jav, pri intenzivnych snoch moze byt este dozvuk pocas dna, je to fyziologicke a nic zahadne preco sa treba bat
Chápem to. Tieto veci sa môžu diat ak by ste sa vy otvorili v minulosti,hoc aj nechtiac na okultizmus cez ezoteriku, bielu alebo čiernu mágiu...bielu mágiu v zmysle... ezoterika, čítanie z ruky, tarotove karty atď....
Je to možné aj vtedy ak tieto veci robili vaši rodičia či starí rodičia. Obyčajne sa to prenáša na vnukov alebo aj do 4 tej generácie.
Programovanie duše...to je ďalšia teória ezoteriky. Cesta von je jedine Ježiš Kristus. Aj ja sama som bola uzdravena z okultizmu,keď sme vyvolávali duchov. Síce veľká zábava na strednej škole...ale vtedy som zistila že duchovný temný svet je reálny a veľmi vtipné to nebolo. Ak chcete napíšte mi na mail. Môžem vám povedať viac ak vás to zaujíma. Poprípade pošlem video kde sa o Tom viac hovorí.
lenitur14@gmail.com
Ak by sa vám nedarilo vo vašich ťažkostiach posunúť môžete skúsiť aj online poradňu, ak by ste potrebovali. Síce je to platené avšak cena je prijateľná. Union poisťovňa dáva aj zľavu. Aktuálne som úplne novou členkou mojra online psychologickej poradne, predtým som viedla aj poradňu psychológie tu na modrom koníku a v oblasti psychológie pracujem už viac ako 10 rokov. Termíny sú dostupné aj vo večerných hodinách. Nezabúdajte, že aj náročná cesta k cieľu môže byť jednoduchšia, keď ju môžete s niekým zdieľať, kto vás nebude súdiť, či situáciu zľahčovať. Pridávam linky:
https://mojra.sk/psychologicka-poradna/psycholo...

Nezvykne s čítať, počúvať kadejaké ezoterické veci?