icon

Niektoré mesiace majú 31 dní. Koľko mesiacov má 28 dní?

casopis1
11. sep 2023

Niektoré mesiace majú 31 dní,
koľko mesiacov ma 28 dní ?

moonlight1210
11. sep 2023

Stara hadanka. Vsetky.

bajka16
11. sep 2023

Ranný kvizik pre malomocnych?

ivka225
11. sep 2023

Konstrukcia X ma Y {dni | hodin | sekund | atd} sa univerzalne rozumie v zmysle "ma prave Y" a nie "ma aspon Y". Autorka "hadanky" by o sebe urcite netvrdila, ze ma 5 rokov. (Aj ked, ktovie ...)

sissy27
11. sep 2023

@bajka16 malomocný je človek postihnutý infekčným ochorením - Hansenova choroba, alebo známejší názov lepra. Nijako to neovplyvňuje inteligenciu...

kitycat
11. sep 2023

@sissy27 ale vsetkym je jasne ako to myslela ;)

sissy27
11. sep 2023

@kitycat ja som zas za to, aby sa veci nazývali pravým menom. A hlavne ak sa snaží niekoho zhodiť a byť akože sarkastická, tak o to viac by to malo byť správne.

bajka16
11. sep 2023

@kitycat všetkým, ktorým nechýba dôvtip a kus humoru. Takže okrem tuto pani sissy.

erikavesela
12. sep 2023

@sissy27 preboha, tu nie sme na maturite ani statniciach...trosku sa uvolni

sissy27
12. sep 2023

@erikavesela ja som uvoľnená dosť, neboj sa ;) len je to na smiech, keď niekto používa cudzie slová a nevie, čo znamenajú, nič viac a nič menej.

erikavesela
12. sep 2023

@sissy27 ver tomu, ze snad vsetci vieme, co znamena malomocny...keby som sa mala tu na koni pozastavovat nad pojmami, kt.tu zeny pouzivaju (odhliadnuc od gramatiky a pravopisu) a nevedia, co znamenaju alebo ich pouzivaju uplne nespravne, tak by na prclo

domak2
12. sep 2023

@sissy27 vždy je rizoto pouzivat cudzie termity 😅

sissy27
12. sep 2023

@erikavesela nuz, ocividne nie vsetci vedia, co to znamena. Vies, mna zas udivuje, ako miesto toho, aby si niekto priznal chybu a zobral si poucenie do buducna (a je uplne jedno, ci sa bavime o malomocnych alebo ryflyckach z vysackov), tak este sa vytiahnu argumenty ako “no a co, ved vsetci chapu / su dolezitejsie veci ako gramatika / som dysgrafik / nie som slovak atd ).
A potom tu mame kapitana Danka vo vlade, lebo ved co tam po nejakej gramatike, spravnych nazvoch, slovoslede, skladbe vety 😅

kvetinka75
12. sep 2023

@bajka16 vieš kto je malomocný?

kvetinka75
12. sep 2023

@domak2 😂 veru, niekde počula, tak chcela využiť, kým si to ešte pamätá.

kvetinka75
12. sep 2023

@sissy27 keby len kapitána.

majulino
12. sep 2023

@sissy27 to aj mne hneď udrelo do očí a jasne som si predstavila malomocného človeka 🤔

katooshik
12. sep 2023

@sissy27 asi myslela slaboduchých😁.tiež som rozmýšľala čo s tým môžu mať malomocní?

sissy27
12. sep 2023

@katooshik ja rozumiem, čo tým myslela... predpokladám, že aj všetci ostatní... ale nevidím dôvod, prečo by malo byť v poriadku len tak rozprávať / písať ľubovoľné slová a ostatní nech si domýšľajú, čo tým chcel autor povedať.

kvetinka75
12. sep 2023

@sissy27 tiež si myslím. Ak to neviem správne použiť, tak to radšej nenapíšem, ako zo seba spraviť blbca a zvaliť to na - veď viete čo som tým chcela povedať.

bajka16
12. sep 2023

Oooo ženy, vy sa tu riadne vzrušili z jedného slova. 😆 dúfam, že vaše dušičky si poslúžili a cítite sa lepšie aspoň trošku. Nečakala som že vám rozhodím sandál jedným slovom, naozaj. 🤣🤣 nemajte strach o moje vedomosti, tie sú na mieste. Len mám trochu obavy v akom veľkom strese vy musíte žiť. Veď ste napäté ako struny na harfe 🤣 vás muž sa s vami musí veľmi nudiť. 🫣

bajka16
12. sep 2023

Nemusíte všade pchať vedomostí. Trošku sa treba uvoľniť a treba byť aj hlúpa, aj vtipná. Strašne mi lezie na nervy, keď niekto nechápe humor vtip. Ja viem čo znamená malomocny, nikoho som uraziť nechcela, božechráň. Ale toto je zas môj humor. Trepem a smejem sa. To je všetko slniečka moje. Krásny dník. 🫣🤣

sissy27
12. sep 2023

@bajka16 ja osobne nežijem v žiadnom strese, aj srandy je so mnou viac než dosť - a bez toho, aby som zo seba robila hlupaňu ;)
Niekedy je fakt lepšie si priznať, že som sa pomýlila, než sa silou-mocou obhajovať a tváriť sa, že to bol vtip a naschvál si to napísala zle. To nie je vtipné, to je len trápne.
Krásny dník aj tebe ❤

bajka16
12. sep 2023

@sissy27 nepoznáš ma, absolútne vôbec ťa nemusí zaujímať aké slovo ja použijem a čo mám ako zaužívané. Hlupaňa si ty, lebo ti toho asi moc nedôjde a musíš zo seba za každú cenu urobiť "niečo". Ale veď, keď máš nato čas 🙈😀

hefo
12. sep 2023

Odpoveď je jednoduchá - 28 dní, to je 0.903 31-dňového mesiaca.

sissy27
12. sep 2023

@bajka16 verím, že tak o tri generácie neskôr sa o tebe budú učiť v školách ako o "žene, ktorá kompletne zmenila slovenský jazyk" 😀

bajka16
12. sep 2023

@sissy27 áno, o tebe ako si spasila polovicu slovenského negramotného národa 🙏 bože žena, už kašli nato. Nikto nevie nič, len ty. Máš pravdu.