icon

Obchod v Bratislave, kde kúpim potraviny bez kravskej bielkoviny

sofinka2103
11. jún 2014

ahojte maminky neviete mi poradit specialny obchod v ba, kde sa daju kupit potraviny bez kravskej bielkoviny? dakujem

ellca123
12. jún 2014

skuste v lekarni
kto je alergicky na laktozu existuje "laktazan" to sa kvapne do mlieka a odbura to problem

mozno nieco take je aj pri alergii na kr.bielkovinu
dcera bola silny alergik na mlieko

-jedna sa o vas ci o dieta?

bamb27
12. jún 2014

@ellca123 laktazan pri alergii na bielkovinu kravskeho mlieka nepomoze,, je to len enzym ktory umozni travenie
@sofinka2103 zacni tak, ze si spravis zoznam jedal kde nejde nic co preslo okolo kravy 🙂 ...akoze vazne, ani hovadzie maso by sa nemalo konzumovat,,, na pitie su vhodne rastlinne nahrady mlieka ako ryzove, ovsene, pohankove a moje oblubene mandlove ...len sa z nich troska zle vari, resp. treba si zvyknut, ale ta chut nie je ako pri klasickom mlieku,,, ja som sla tou cestou ze som jedla ktore obsahuju mliecnu zlozku vynechala, nakolko som to nedokazala nahradit,,, odporucam pit caj rooibos (mozu aj malinke deti) ..ma vela zeleza aj vapnika, zlozenie stopovych prvkov ako ma mlieko
a teda co sa tyka obchodov tak tieto rastlinen nahrady mliek sa daju kupit bezne v tescu, ci DM drogerii, ci v obchodoch so zddravou stravou ,,

sofinka2103
autor
12. jún 2014

@bamb27 dakujem ti za radu velmi pekne, hej mliecka sme skusali len nejko malinkej to nechuti ale mandlove sme nenasli a ani lekarka nespominala skusime este to snad jej to aspon trosku zachuti 😒

sofinka2103
autor
12. jún 2014

@ellca123 a hej jedna sa nam o dieta mame 26 mesiacov a iba teraz nam to zistili kedze nasa obvodna spala mam taky dojem a vobec nas nepocuvala a vyslo nam to az na 82 ☹ takze velmi prisna dietaa ps nechcela nas poslat na testy nakonec nas poslal orl kedze ona odmietla ☹ 😢

cecil36
12. jún 2014

@sofinka2103 ja sama ma alergiu na BKM a naozaj treba vylucit vsetko co slo okolo kravy. Ako nahrady na pitie aj na pripravu jedal pouzivam mlieka rastlinne, smotany rastlinne, tofu.... Zacala som byt majster v nahradach za mlieko 😀 Palacinky, kolace robim z ovseneho alebo ryzoceho- nepoznas rozsiel 😉

ellca123
12. jún 2014

ja som jednoducho dcere kupovala nutrilon pepti-hypoalergenne mlieko

sofinka2103
autor
12. jún 2014

@ellca123 nam vobec neodporucaju ziaad ne mliecko co je s kravy a aj v tomto sa nachadzaju jej bielkoviny ☹ mozeme mliecka len rastline ☹ co nam nechuti ☹ a sem tam ovcie

majkapatko
12. jún 2014

Bioobchody: Petrzalka - v Tescu
Nove Mesto - v Centrali

gangulienka
12. jún 2014

presne ako baby pisu vo vsetkych obchodoch so zdravou vyzivou sa daju kupit taketo veci, sojove mlieko dostat bezne aj v tescu bille a pod... ja tiez uz skoro tri roky musim takto varit pre dcerku...pouzivame mlieka sojove, mandlove ryzove, kokosove, smotany takisto tieto, dokonca byvaju aj slahacky....maslo pretopene lebo rastlinne moc nechceme....na zaciatku to bolo hrozne ale teraz tiez uz aj kolac aj palacinky spravim a varim normalne jedla s pouzitim takychto mliek alebo smotan pri tom vareni sa to moc nespozna 🙂