Od kedy nosiť dieťa na chrbte?
Mám manducu, v návode píše, že od 8 kg, drobec má sedem mesiacov, no celkom sám ešte nesedí. Je vhodné už nosenie na chrbte,? nemyslím stále, len on je taký nespokojný, ked ni eje na mne... a ked vešiam prádlo, alebo robím niečo doma, robilo by sa mi to lepšie, s bábom na chrbte.(snažila som sa robiťt domáce práce , kým spinkal, lenže spí trikrát po 15 minút) Predsalen váhu menej cítiť ako na bruchu 🙂 kedy ste začínali vždy?
Ja tiez teraz uz asi dva tyzdne nosim na chrbte (drobec ma za par dni rok), ale len doma pri domacich pracach. Neviem ci ma 8 kil, naposledy mal 7,8kg. Dovod je ten, ze ked ho mam na brusku, sape sa mi po vsetkom, riadoch, hrncoch, pradle a nic sa tak neda urobit. Na chrbte nie je extra spokojny, ale tak vydrzat musi, ked sa maka, tak sa maka 🙂 😉 Vonku ho nosim stale na brusku a asi dlho este aj budem, tiez to mam radsej.

to som ani netušila že na chrbte by sa mali nosiť neskôr??? no ja nosím zatiaľ len na bruchu(síce v ergu ale je to skoro to isté) , viac mi to vyhovuje keď na ňu vidím 🙂 však sedieť ešte nemusí aby bol v manduce... však manduca je ergonomická na klbiky takže ho kľudne do nej dávaj ako vám to obom vyhovuje 😵 😉