icon

Odstupné na materskej dovolenke.

dominikamacakova
15. jan 2020

Chcem sa opýtať, pracujem v prevádzke ktorá má jednu pobočku v Žiline a ďalšiu najbližšiu až v Trenčíne. Túto prevádzku v ZA idú zrušiť. Od 1.1 som na materskej dovolenke. Náhradné miesto asi môžem odmietnuť, keďže je moc ďaleko a mala by som mať nárok na odstupné a otázka znie : Kedy mi pošlú výpoveď? Teraz hneď ako sa zruší prevádzka v Žiline, alebo ma zatiaľ môžu evidovať ako zamestnanca na inej prevádzke až do ukončenia materskej? Sú vôbec povinný ma o zrušení informovať? Dostanem odstupné teraz, alebo až po ukončení MD? Ďakujem 🙂

sapetka
15. jan 2020

@dominikamacakova ano su povinni ta infoemovat o zruseni pobocky a ich zamestnancom budes do konca rd. Potom by ti mali dat odstupnd ktore ti patri podla odprac rokov

dominikamacakova
autor
15. jan 2020

@sapetka ďakujem 🙂

mischelin89
15. jan 2020

Preco by mala byt zamestnancom do konca rd? Zrusenie pobocky predsa umoznuje prepustit zamestnanca aj pocas rd, nie? Mne pocas rd zrusili tiez miesto aj pobocku a vypoved aj odstupne bolo hned a nie po rd, na tej som dodnes.

sapetka
15. jan 2020

@mischelin89 no lebo zrusenie pobocky nie je zrusenie firmy..

anesim
15. jan 2020

@dominikamacakova ale asi aj zalezi, co mate v pracovnej zmluve miesto vykonu prace