Oidipov komplex
Stretli ste sa už niekto s Oidipovym komplexom?mám obavu,že ho má môj syn.neznesie keď mi môj muž dá pusu.pride z roboty a malý hneď dáva pozor...ak ste sa s tým niekto stretol ako ste to riešili?
Môj syn je už prvák
nech da muz pusu aj malemu a nebude to tak prezivat
@michaela395 náš syn je už stvrtak a pozor na naše prejavy náklonnosti prestal dávať len nedávno. Teraz pomaly bude začínať druhý (17 mesiacov)😂
O Oidipovom komplexe mozes podla mna hovorit ked sa jedna o dospeleho muza.
@michaela395 do puberty je to v pohode 😉 potom by sa mu už mali páčiť aj iné dievčatá 🙂 užívaj si to kým si jediná v jeho živote 😉
@michaela395 to co opisujes nie je oidipov komplex. Toto spravanie nie je akceptovatelne. S manzelom mu vysvetlite ze ho obaja velmi milujete a ze obaja milujete jeden druheho a prave vas vztsh je zakladom rodiny z ktorej rodina vznikla. Preto je to dolezite. Bolo to tak odvzdy ? Zmenilo sa to? Zmenilo sa nieco ine v rodine? V synovom zivote? Normalne je obaja si pritulit dieta nie dieta odstrkovat jedneho rodica
Nas syn ked bol maly, okolo 2 rokov, mrncal ked sme sa objali, nerobili sme z toho halo, ale sme ho vzdy zavolali s sebe, zdvihli na ruky a tulili sa spolu a manzel aj ja sme mu davali pusinky. Preslo to samo.
Samozrejme sme sa vsetci traja hocikedy tulili napr.rano v posteli, toto pisem o situaciach, ked manzel prisiel domov a zvitali sme sa a maly zacal protestovat. On nebol agresivny, skor akoby lutostivy ☺
@juliet86 vzťah mňa a muža sa nikdy nezmenil.skor kým bol menší mal ocka ako číslo jedna všetko sa to začalo meniť keď nastúpil do škôlky.vzdy sme mu vysvetľovali že keby sme sa mi s ockom neľúbili tak sa nenarodí ani on.
@namornicka Čo som čítala tak všade píšu že to trvá deti do predškolského veku.
Ja mam takmer 10r slecnu a dodnes ma s tym problem... strasne ziarli,ale vedu z toho nerobim... zachvilu najde "kamosa" a hned to pochopi... 😉
@michaela395 a ako syn reaguje? co znamena, ze dava pozor? ak dava len pozor, ignorovala by som to. Ale ja zastavam nazor, ze jeden rozhovor v ramci snahy poradit sa s detskym psychologom, nie je nikdy na skodu. ;) najma ak by mal nejake burlivejsie prejavy. Len vy sama alebo s muzom, bez dietata., poradit sa.
@namornicka Oidipov komplex trvá od 3 do 6 rokov 🙂 a prejaví sa v dospelosti pokiaľ !nie je vyriešený problémom s vlastnou identitou a vzťahmi
@kristinaf2003 ja som myslela, že keď sa povie, že “tento muž ma oidipov komplex”, znamená to, že je závislý na matke aj v dospelom veku”. Aspoň takto je to definované v psychológii, pretože komplex je v podstate niečo trochu negatívne. Ale tak asi som sa mýlila.

To časom prejde ;) Vela chlapčekov je v predškolskom veku zamilovaných do mamiciek a súperia s otcom. Pozom stretnú v MS nejaku Sofinku ci Leusku a je po komplexe