icon

Okradli ma - Je šanca, že sa nájdu aspoň doklady, keď mám občiansky preukaz s čipom?

heartrebelangel96
24. jún 2022

Včera sa mi stalo takè nešťastie. Okolo 16:00 mi ukradli peňaženku - predpokladám rovno z kabelky aj z dokladmi na autobusovej stanici v Lučenci. Išla som na autobus o 16:25 cez Ožďany, potom som prestupovala ešte inde. Ako už som to bola hneď včera nahlásiť aj na polícii a z autobusovej stanice je aj dostupný kamerový záznam. No ja som s tým zmierená že si zrejme musím odznova vybavovať (občiansky aj zdravotná už vybavené), lebo ľudia sú niektorí bezcharakterné mrchy a hyeny (prepáčte za výraz). Komu sa toto stalo a vrátili sa vám aspoň doklady? Peniaze čert to ber. Len doklady keby aspoň tie nájdu. Nikdy sa mi takéto nestalo. Vždy si dávam pozor na veci a aj 2-3x vždy skontrolujem či mám všetko. Trochu som aj v šoku z toho že mi sa také niečo stalo. Normálne ako by to bolo nejaké prekliatie od bývalèho. Od rozchodu samé nešťastie a hlavne na mňa. Ďakujem za odpovede.

lucka_ke
24. jún 2022

nevrátilo sa mi nič, ani peniaze ani doklady, všetko som zablokovala a vybavila nové

maca1984
24. jún 2022

Stalo sa to aj mne. Peňaženka s dokladmi sa mi vrátili. Poslal mi ich Oú dediny, kde mi zrejme ukradli peňaženku a tam ju niekde vyhodil a niekto našiel..

heartrebelangel96
autor
24. jún 2022

@maca1984 aha ale tak občiansky už ti neplatil či?

mondolina
24. jún 2022

@heartrebelangel96
a kto má hľadať doklady? nerozumiem.

andrea_82
24. jún 2022

myslíš akože nájdu ten občiansky, lebo má čip a oni ho nejako "vysledujú"? Tak nie, takto to nefunguje.

A na prekliatie neverím, treba si to v hlave pozitívnejšie nastaviť.

maca1984
24. jún 2022

@heartrebelangel96 Prečo by mi neplatil? blokovala som jedine karty z banky.

heartrebelangel96
autor
24. jún 2022

@andrea_82 no ono mne ho už aj hneď zablokovali na polícii

mondolina
24. jún 2022

s odcudzeným OP môže byť spravený podvod, preto sa to nahlasuje na polícii, že si ho stratila, aby si bola krytá.

ibrunova
24. jún 2022

@heartrebelangel96 ako že ho nájdu, lebo má čip? To veru nie, ak si si ho blokla a požiadala o nový, tak starý ti už bude nanič, ak sa nájde.

nikiki29
24. jún 2022

Nevrátilo sa mi nič. Nahlásené na polícii, nevyriešilo sa nič. Jedine ak by niekto našiel doklady odhodené a sám od seba vrátil. Nikto po nich cielene pátrať nebude. A už máš OP zablokovaný, takže no stress 😊

luccija
24. jún 2022

@heartrebelangel96 2 x ma okradli a 2 x mi vratili doklady raz az po 2 t nejaky bezdomovec to nasiel, druhy x druhy den profesor z VS
..Ale, ked ho nahlasis na policii ako odvudzeny aj tak musis uz vybavovat nove.takze v pridade OP to je jedno a ostatne neviem..

karolinakr
24. jún 2022

Ja ked najdem na zemi vždy vratim a pošlem v obalke na adresu.Musela by som na ne naďabit Raz som videla ciganku predo mnou vytiahnut z kabelky prnaženku na eskalatore, vybrala peniaze, zvyšok hodila do koša..

alojzova
24. nov 2023

@maca1984 a nechali ste si tie doklady alebo ste ich zablokovali