Opel Meriva - zvláštne tikanie
Neviete niekto čo môže byť keď pri jazde počujem ak otvorím okno tikanie a keď idem rýchlejšie tak to tika viac. Pripadá mi to ako koleso. Pár dní do zadu som bola na výmene zimných gúm tak ma napadlo či to nemôže súvisieť s tým ?
@nikolet29 znie to ako kamienok. Skus pozriet, ci ho nemas v dezene a vytlac ho von.
Prípadne aj skrutka v gume... Treba pozrieť kolesá. Občas sa stane aj v servise, že sa skrutka zo zeme zapichne do kolesa (alebo kedykoľvek na ceste). Odporúčam nevyťahovať, lebo nikto nevie aké je to dlhé a môže to byť celkom slušná dierka - defekt.
Najjednoduchšie by bolo dať auto na zdvihák a pozrieť všetky 4 kolesá.
Počula som už aj o príbehoch, keď sa niečo dostalo dovnútra kolesa a tancovalo to tam pri jazde...
Nie kamienok,ale prezutie zimných pneumatík , je to normálne,ešte nemrzne tak pneumatiky trochu hučia .
skontroluj si pneumatiky, podla mna to bude ten kamienok alebo nieco zaseknute v gume. tiez sa mi to stalo a chodila som doplasena, kym som doma povedala, co sa mi deje, muz sa len smial na mne 😀
To je kamienok v dezene kolesa. To je ten lepsi pripad lebo sa da vytlacit von.Horsie je ak tam mas nieco zapichnute a ano s kamienkami mam skusenost, ze to tak tika, klepka o cestu.
Ak to po čase prestane , môžu to byť aj brzdy, ak ste auto dlhšie nepouživali
Vyjadrujem sa preto, lebo roky používam Opel aj Merivu sme mali, tak neviem čo by to mohlo byť, skúste zavolať do servisu , či by neporadili ✊🍀
@macikovaiveta Svieti kontrolka motora ale to už strašne dávno svieti vraj je to EGR ventil
@nikolet29 Tak ďaleko tomu nerozumiem, či to vadí , ale asi ten servis, aspoň zavolať, aby ste si nenarobili škodu na motore 🤷♀️
@doriiis
@simsalabim
@tanyan
@macikovaiveta
@nicollette332
@miselka00
Kamienky som povytahovala a nepomohlo. Tak ma napadlo dať dole puklicu a toto som tam našla na pneumatike. Skúsila som to dať dole a zajtra uvidím či to už bude v poriadku. Zrejme sa to používa pri výmene pneumatík?

Kameň v pneumatike