icon

Oplatí sa kúpiť Apple Watch SE alebo iné?

26. jan 2025

Mate niekto - Apple Watch SE GPS 40mm Starlight Aluminium Case with Starlight Sport Band - S/M
alebo celkovo iné? Oplati sa ich kupit? Alebo je tá cena o značke len? Popripade co su lepsie ako apple podla vas? (Mam Iphone kompatibilnejsie by asi boli)

petamich
26. jan 2025

Podla toho na co tie hodinky chces, ak chces inteligentne hodinky a napr. odpovedat na spravy, pripadne dvihnut telefon atd. Apple Watch su super, vydrz baterie je smutnejsia. Ak chces sportove hodinky a aby mali dobru vydrz a trackovali poriadne sportove aktivity, tak by som vsadila napr. na Garmin alebo podobne.

Konektivita vobec nie je problem, s telefonom spracujes cokolvek ale jasne Apple Watch a iPhone spolu hraju.

autor
26. jan 2025

@petamich a applewatch dobre meraju? Kroky ,tep, sport. aktivitu?

denkabemommy
26. jan 2025

Merajú dobre, ale rýchlo sa vybíjajú, max 2dni vydržia, keď sa používajú, tak deň 🙃 za mňa radšej garmin, nájdeš aj v podobnej cene a pomer cena/kvalita je neporovnateľná s apple Watch

petamich
26. jan 2025

Meraju dobre ale taky maraton by SE nevydrzali, proste by sa ti vybila baterka 🙂 takze ak si seriozny sportovec, tak Apple Watch urcite nie alebo ak tak Ultry

A hlavne su to stale hodinky, ak nemas aj hrudny pas, tak tie namerane hodnoty napr. pri behu su v pohode ale profi sportovcom by to nestacilo.

mojemenonikto
26. jan 2025

Keď máš iPhone, tak Apple watch ti budú fungovať dobre. Ak chceš hodinky predovšetkým kvôli rôznym aplikáciám, chceš sa s nimi hrať, tak Apple watch sú dobrá voľba. Ak však hodinky chceš predovšetkým na meranie času a na meranie športových aktivít, tak by som išiel do inej značky. Pre mňa boli dôležité dva parametre: aby hodinky vydžali čo najdlhšie bez nabíjania a aby sa s nimi dalo platiť. Jednoznačne tak vyhrali Garmin Fenix 7. Teraz ich nabíjam tak raz za 20 dní, takmer denne mám zapnutú aktivitu s GPS a majú úžasný transreflektívny displej, ktorý je jasne viditeľný aj za plného slnečného svetla. Vôbec neľutujem a to mám okrem iPhone aj MacBook. Lacnejšou alternatívou ku Garminu je Xiaomi (Amazfit). Pred mojimi súčasnými hodinkami som mal Amazfit Stratos. Tie som kupoval predovšetkým preto, že sa s nimi dalo potápať a tiež kvôli výdrži. Bol som s nimi spokojný, aj keď kvalita aplikácií nebola na takej úrovni ako Garmin. Čo sa týka výberu rôznych apiek a SW podpora, tak tu jednoznačne vedie Apple. Keď to zhrniem: ak chceš hodinky na šport a nechce sa ti ich nabíjať každý deň, tak značka Garmin (alebo lacnejšie Amazfit). Ak chceš hodinky kvôli aplikáciám a na športe ti až tak nezáleží, tak Apple.

vanilkovazmrzka
26. jan 2025

Meraju velmi presne, SE sa ti urcite oplatia ved nie su drahe