icon

Oplatí sa študovať predškolská a elementárna pedagodika?

starsirius
24. sep 2012

ahojte, zaujímalo by ma či sa to vôbec oplatí študovať? práca s deťmi by ma myslím bavila, neviem však či s tými na II. stupni, asi radšej s s úplne malými 🙂 zároveň ma však odrádza plat- na SŠ alebo na II.stupni má učiteľ lepší nie? a tiež uplatnenie- mám pocit, že učiteľky pre I. stupeň sú celé roky tie isté a neodídu nikdy zo školy a nové tak nemajú šancu sa zamestnať. alebo nie? má niekto s touto prácou skúsenosti?

bambina1009
24. sep 2012

@starsirius
ahoj, nemám síce skúsenosti s touto prácou, a netuším ako je to platovo na l.stupni, ale teraz u nás v škole je veľmi veľa nových učiteliek, a každý rok pribudnú. Niekto síce aj odíde, ale sú to mladé baby, takže aj deti prichádzajú, aj teraz sa nám vrátili po materskej dve, a ďalšie dve prišli nové. A máme aj mladú riaditeľku, myslím, že už to konečne aj v našom školstve pochopili, že treba aj zmenu. Určite by som to skúsila.

evakva
24. sep 2012

@starsirius Ak ta praca s detmi bavi, tak nie je ocom. Ci ucis na ZS alebo SS, zakladny plat je rovnaky - tabulkovy + odmeny (tych je malo) + priplatky (triednictvo, kredity, ...). Ja ucim uz 5 rok a konecne mam s kreditovym a triednickym priplatkom v cistom nieco vyse 500eur. Treba si dobre rozmysliet, ake predmety studovat, aby si sa na skole uzivila (uvazok). Ak chces, napis IP, poradim

monyz
24. sep 2012

Plat mas vsade v skolstve tabulkovy, teda zalezi od dosiahnuteho vzdelania, cim je vyssie, ty stupas aj platovo. Ja studujem predskolksu a elementarnu pg, teraz ma caka 5 rocnik a podla mna ak chces pracovat v MS, ci na I. stupni, zmysel ta skola ma. Ja ucim v MS 12 rokov a vobec nelutujem ze som si zvysila vzdelanie, vyskocila som v tabulke pekne a ked teraz obhajim Mgr, budem este vyssie.

dionyzka
24. sep 2012

@starsirius ... ak Ta to bavi a vidis sa v tom - tak do toho chod. Nikto predsa netvrdi, ze musis len oducit na ZS, SS a hotovo, daju sa pre deti organizovat i rozne kruzky, ktore vedies a ak nedas prehnanu cenu, urcite ich budes mat plne. Ide len o kreativitu a venovat sa tomu plnym srdcom - tak ako v kazdom povolani a potom to ide. Kazdy, kto robi svoju pracu poctivo a dobre, pracu ma. Napr. moja mama na dochodku si vymyslela, ze by sla i upratovat. Naskytla sa prilezitost a sla - referencie take, ze chodia za nou i domov, ci by nesla tam alebo hentam upratovat - chcu poctivu, dobru pracu. Chod do toho!

liz_lemon
24. sep 2012

@starsirius ale ved sa pytas na predskolsku a elementarnu pedagogiku, a to je predsa ucitelka v materskej skole, nie na zakladnej a uz vobec nie na strednej

ashe
27. jan 2015

ahojte,
veľmi ma baví práca s deťmi a chcela by som učiť v škôlke, prípadne neskôr si možno otvoriť aj vlastnú škôlku 🙂chcela by som sa spýtať či sa tu nájde niekto kto študuje/študoval predškolskú a elementárnu pedagogiku v PO, nejaké rady, hlavne by som chcela ísť externe tak keby ste mi vedeli ako to štúdium prebieha, ako to je s prednáškami, skúškami, materiálmi. A hlavne asi niečo k prijímačkám, na čo sa pripraviť, viem že tam je test, ale niečo viac konkrétnejšie? 🙂ďakujem!

michaela1711
29. jan 2015

baby ako študujete popri deťoch? Ja som tiež nad tým uvažovala a nie je tá škola finančne náročná? Vy ste di šetrili na vysokú školu? Ako to je? Ďakujem.

michaela1711
29. jan 2015

@evakva môžem sa aj ja opýtať cez IP?

evakva
29. jan 2015

@michaela1711 môžes.

durdiakovaluba
30. jan 2015

Ahojte baby nechystáte sa náhodou niektorá z Vás na Predš. Element. do Ružomberka? Lebo ja áno. Odpíšte!!! Idem tam teraz na DOD.