icon

Oprava auta po škodovej udalosti

timeahav
30. mar 2025

Ahojte, riešim túto situáciu prvý krát a auto potrebujem keďže ho denne využívam na vozenie dcéry do MŠ a dochadzanie do práce- časovo nemám inú šancu to stihnúť keďže mš otvárajú o 6:00 a v práci začínam 6:30.
Včera do nášho auta naburala pani-našťastie nič vážne ale isto pôjde na lakovanie.
Máte niekto skúsenosť ako to prebieha? Ako dlho mi budu držať auto v servise kým poisťovňa (Union) vyplatí škodu? Alebo mám nárok na náhradné vozidlo?

sasa1310
30. mar 2025

@timeahav nárok na náhradné vozidlo máš, ak si ho v servise vypýtaš. Pôjde na náklady tej, čo vám škodu spôsobila resp. jej poisťovne

marsmykkok
30. mar 2025

lakovanie je na tak cca 4 dni, ak vyberieš zmluvný servis poisťovne oprava pôjde na takzvaný krycí list, teda nečaká sa na schválenie poisťovňou, ale po oprave ti dajú rýchlejšie auto.

lija22
30. mar 2025

juj s tymto mam bohate skusenosti. normalne zaziadaj v servise o nahradne vozidlo. nas servis ma auta. moze byt ze tvoj servis nema taku moznost, taksa obrat na poistovnu. auta sa mozuaj dlho opravovat.

timeahav
autor
30. mar 2025

Ďakujem 🙏🏻 toho som sa bála že ostanem bez auta lebo to by som ozaj nestíhala

katulienkax
30. mar 2025

zavisi ci je aj preliaceny plech alebo iba skrabnutie. Ak je preliaceny plech, najprv treba objednat nahradny diel a potom u nas to trvalo v oprave cca 2 tyzdne

tinkavvv
30. mar 2025

@timeahav a ak nebude mat servis nahradne vozidlo, tak mozes pozicat (vacsinou servisy maju aj dohodnute firmy na pozicanie) a pojde to do poistnej udalosti. Teraz som takto mala auto v servise, auto z pozicovne a preplatili.

chiccco
11. apr 2025

@tinkavvv prosím ta a poisťovňa nemá problém s požičaním náhradného vozidla ? Lebo ja mám auto v servise už dva týždne a mám tiež náhradné vozidlo, len ten prenájom nie je lacná záležitosť, tak či to bez problémov preplatia a potom som počula aj takú verziu že servis nechce vydať auto, pokiaľ poisťovňa nepreplatí

tinkavvv
11. apr 2025

@chiccco nie. Tiez som mala z pozocovne, servis v tom case nemal volne nahradne auto. Akurat datum pozocania musi byt max po den kedy servis ukonci opravu.

tinkavvv
11. apr 2025

@chiccco a teda ja som v pozicovni priamo podpisala splnomocnenie a oni si peniaze od poistovne pytali sami. Tazke som ani nic neplatila a poistovna to vyplatila priamo im.

chiccco
12. apr 2025

@tinkavvv prosím tá a aká to bola poisťovňa

tinkavvv
12. apr 2025

@chiccco kooperativa

chiccco
1. máj 2025
@timeahav

Ďakujem 🙏🏻 toho som sa bála že ostanem bez auta lebo to by som ozaj nestíhala

@timeahav ahoj prosím ta ako si dopadla ? Lebo ja mám auto už opravené , ale musíme čakať na krycí list od poisťovne, neviete koľko im to môže trvať ?

timeahav
autor
1. máj 2025
@chiccco

@timeahav ahoj prosím ta ako si dopadla ? Lebo ja mám auto už opravené , ale musíme čakať na krycí list od poisťovne, neviete koľko im to môže trvať ?

@chiccco nám nakoniec vystavili krycí list hneď v ten deň 🙏🏻 ale tak nepriamo sme to posúrili-muž volal do poisťovne nakoľko to bolo štvrtok pred sviatkami a auto sme fakt potrebovali