Oprava auta po škodovej udalosti
Ahojte, riešim túto situáciu prvý krát a auto potrebujem keďže ho denne využívam na vozenie dcéry do MŠ a dochadzanie do práce- časovo nemám inú šancu to stihnúť keďže mš otvárajú o 6:00 a v práci začínam 6:30.
Včera do nášho auta naburala pani-našťastie nič vážne ale isto pôjde na lakovanie.
Máte niekto skúsenosť ako to prebieha? Ako dlho mi budu držať auto v servise kým poisťovňa (Union) vyplatí škodu? Alebo mám nárok na náhradné vozidlo?
lakovanie je na tak cca 4 dni, ak vyberieš zmluvný servis poisťovne oprava pôjde na takzvaný krycí list, teda nečaká sa na schválenie poisťovňou, ale po oprave ti dajú rýchlejšie auto.
juj s tymto mam bohate skusenosti. normalne zaziadaj v servise o nahradne vozidlo. nas servis ma auta. moze byt ze tvoj servis nema taku moznost, taksa obrat na poistovnu. auta sa mozuaj dlho opravovat.
Ďakujem 🙏🏻 toho som sa bála že ostanem bez auta lebo to by som ozaj nestíhala
zavisi ci je aj preliaceny plech alebo iba skrabnutie. Ak je preliaceny plech, najprv treba objednat nahradny diel a potom u nas to trvalo v oprave cca 2 tyzdne
@tinkavvv prosím ta a poisťovňa nemá problém s požičaním náhradného vozidla ? Lebo ja mám auto v servise už dva týždne a mám tiež náhradné vozidlo, len ten prenájom nie je lacná záležitosť, tak či to bez problémov preplatia a potom som počula aj takú verziu že servis nechce vydať auto, pokiaľ poisťovňa nepreplatí
@timeahav ahoj prosím ta ako si dopadla ? Lebo ja mám auto už opravené , ale musíme čakať na krycí list od poisťovne, neviete koľko im to môže trvať ?
@chiccco nám nakoniec vystavili krycí list hneď v ten deň 🙏🏻 ale tak nepriamo sme to posúrili-muž volal do poisťovne nakoľko to bolo štvrtok pred sviatkami a auto sme fakt potrebovali

@timeahav nárok na náhradné vozidlo máš, ak si ho v servise vypýtaš. Pôjde na náklady tej, čo vám škodu spôsobila resp. jej poisťovne