icon

Opustený dom - elektrina

16. mar 2021

Ahojte baby, ešte skôr ako sa možno strápnim otázkou u VSE, opýtam sa Vás, či nemáte skúsenosť.
Máme dom, opustený, nikto v ňom už roky nežije, elektrina je písaná na mne, platím cca 13€ každý druhý mesiac. Ide o to, že elektrinu nevyužívame vôbec, absolútne... keď tam raz za uhorský rok prídeme je deň, svetlá nezapaľujeme, rádio nepúšťame, ističe sú stále vypnuté. Ide mi o to, či na elektrárňach vedia vybaviť, aby som platila ešte menej, keďže fakt, využívanie elektriny 0 bodov. Máte s takým niečím niektorá osobnú skúsenosť ? Ďakujem za rady 🙂

barb06
16. mar 2021

veď si to zisti priamo cez VSE

danielka7
16. mar 2021

ja na tvojom mieste ak by som mala možnosť ho platiť, tak platím nadalej a aspoň by som mala potom preplatok a tie peniaze predsa potešia 🙂

lemra
16. mar 2021

Ja som mala nahlaseny dom ako chatu a platila som 2krát ročne 15eur Bolo to u ZSE

nafka0483
16. mar 2021

Ved si zniz zalohove platby na minimum. Nieco sa plati ako pausal za to, ze tam mas elektromer a ze pripojenie je stale aktivne. Akurat spotrebu mas nulovu, takze aj tak mas preplatok a teda o nic neprides.
Bud das elektrinu odpojit uplne a nebudes platit vobec nic - ale tam je poplatok za opatovne pripojenie do siete, alebo znizis zalohove platby na minimum - zavolaj na infolinku, povedia ti kolko je minimum.

viestta
Odpoveď bola odstránená
lemra
16. mar 2021

@viestta odpijenie sa neoplatí lebo znova pripojenie je veľmi drahé a ak je to starý dom tak tolerujú elektromer vo dvore no keby znova prilákali už musí byť vonku a to je drahé.Za hodiny sa neplatí až tak veľa.

viestta
Odpoveď bola odstránená
lemra
16. mar 2021

@viestta to viem.tam je to celé rozpísané.veď mi z tch 30 eur ročne ešte aj preplatku dávali.len sumu za hodiny si nepamätám.Pisala som to isté,že to nie sú len hodiny.

svettii
16. mar 2021

Treba si priamo u nich zistiť, aké majú najnižšie zálohé platby a keď tak si to proste prehodíš. No preplatok ti víde tak či tak, tie peniažky takto naraz isto potešia

tulenka1
16. mar 2021

Ako píše lemra. Ak odhlásiť a odpojis už je nepripojitelny za rovnakých podmienok. Nova revízna správa a všetko podľa súčasnej normy pri pripojeni

mariska1989
16. mar 2021

Áno dá sa 13€ čo 3 mesiace moja mama to tak má a teraz myslím že sa platí 5€ za 3 mesiace .my zas keď ideme tam tak aj varíme . mikrovlnná rúra ide ,rádia, mala chladnička . notebook , nabíja sa telefón ,svieti ☺️😁

elenka.k
23. mar 2021

Ahojjj náhodou dom nepredavate?