icon

Oslovila ma firma, že máme nevysporiadané majetky

8. aug 2023

Dnes má.oslovila firma že máme nevysporiadané majetky ešte po dedovi atď čo to chcem riešiť ,čo to má byť? To tak chodia po domoch a pytaju sa? Stretli ste sa s tým? Čo to je zač?

tykat
8. aug 2023

Kolko pytaju vopred zaplatit?

autor
8. aug 2023

@tykat no ešte neviem ,že si to.premyslim...len.neviem či nie podvod atd

x_mery_x
8. aug 2023

Dali ti kontakt, vizitku?

h2
8. aug 2023

Určite nechodia po domoch. Možno majú záujem kúpiť konkrétny pozemok, našli medzi vlastníkmi tvojho deda a nejako sa dostali k tebe. Od mŕtveho totiž kúpiť nemôžu. Ak mal tvoj dedo nejaké nehnuteľnosti, ktoré sú stále písané na jeho mene, tak to v každom prípade odporúčam vysporiadať, či už to budeš chcieť predať, alebo nie.

autor
9. aug 2023

@h2 nechcú kúpiť konkrétne pozemky,pre nich či je to business za ktorý im platia

autor
9. aug 2023

@x_mery_x presne to som pýtala ,vraj práve došli a donesú mi 🤣

x_mery_x
9. aug 2023

Ani nespomenuli, aka su firma, ze kto su? To budu zrejme podvodnici.

ivetz
9. aug 2023

Sama si vieš overiť info na web stránke katastra, či po tvojom dedkovi prešli v rámci dedičského konania všetky nehnuteľnosti. Ak nie, toto by som si vo vlastnej réžii dala do poriadku. Ak nechcú nič kupovať, iba vyporiadať, je to podľa mňa podvod - čo by z toho oni mali? V podstate s tým nie je spojená nejaká zvláštna administratíva, ktorú by nezvládol pozostalý a musela to za neho riešiť externá firma. Okrem toho, že prvý úkon urobí pozostalý v podobe podania návrhu na súd na obnovu dedičského konania, v ďalšom kroku prebieha "normálne" dedičské konanie...

autor
9. aug 2023

@x_mery_x meno a priezvisko

autor
9. aug 2023

@ivetz veď to aj sama mozem

ivetz
9. aug 2023

Presne tak...