Panický strach z únosu dieťaťa
Nie nepozerám veľa filmov, len mám z toho naozaj strach. Máte tiež niekedy takéto obavy? Poznáte v okolí nejaký prípad? Hrozí to reálne u nás na Slovensku? Alebo si zbytočne robím starosti?
Ja dcéru nepustím z očí ani na sekundu.
nejaki ludia sa naozaj realne rocne stratia. Proste zmiznu. Pokial je to dieta, tak ho zvyknu dost sialene hladat, az dokym ho nenajdu. Zase prehnanou ochranou docielis akurat to, ze dieta bude uplne nesamostatne a to potom aj neskor ako teenager a dospely. Ja davam mojim detom slobodu primeranu veku, chodia same hrat sa do nasho uzavreteho dvora a starsi devatrocny syn obcas aj na prilahly skolsky dvor.
Dnes sa to tu hemží samymi diskusnymi navnadami, len aby bolo co o mesiac písať do bajecnej zeny...
@cocolino234 v kanade ked unesu dieta je to na 95% jeden z rodicov ( vacsinou otec s exotickym priezvyskom) a dostane o tom sms kazdy obyvatel provincie ked aj o 3am aby pomohli policii ak maju nejake info .. . Zial casto to konci fatalne. Stava sa to par x za rok.
V čom Vám ten strach pomôže? Limitujete samu seba a predpokladám, že tým aj svoju dcéru. Žiť v strachu je určite obmedzujúce a stresujúce. Nikdy neviete čo sa stane. Ale život je príliš krátky na to, aby sme ho prežili v strachu. Úprimne a v dobrom vám radím radšej sa zamerajte na odstránenie strachu ako na to či miznú ľudia, kvalita vášho aj vášho dieťaťa sa tým zlepší 😉
Ahoj zaklad je mat dieta na ociach, vediet kde sa pohybuje, poucit ho, ze nema chodit po tme same. Nema verit cidzim ludom, a vzdy si informacie preverit. Napr. Poslala ma pre teba tvoja mamicka, mamicke zavolat a spytat sa jej. Nikdy nenastupit do cudzieho auta, vzdy radsej vrieskat o zivot, hocikde by ho niekto cudzi chytil za ruku...a verit, a modlit sa, ze Boh tvoje dieta ochrani. Nic ine ti neostava. Aj ja som pozerala Maddeline Mckeen. Ale mam zmiesane pocity, a neverim, ze ju uniesli.
@miadi tiez si myslim ze ta sanca ze dieta unesie niekto cudzi je minimalna - existuje ale to je fakt strasne zly osud. Je viacpravdepodobne ze tvojmu dietatu ublizi clovek, ktoreho poznas a ani by si to nanho nepovedala, kebyze mam na to mysliet tak sa zblaznim a sedim aj s detmi volakdena samote bez kontaktu s ludmi a aj tak by som sa necitila dobre takze len dufat, ze sa obklopujeme ludmi nie zverami - a to nechcem tie mierumilovne tvory urazat
U nás v PU pred 33 rokmi uniesli môjho spolužiaka zo škôlky. Dokonca vidím z okna to ihrisko odkiaľ zmizol. Taktiež som mala obavy púšťať syna samého von, ale uvedomujem si, že večne ho nemôžem vodiť za ručičku. Potrebuje svojich kamarátov a určitú voľnosť. Tak ako som aj ja chodila s kamarátkami von. Vždy mu poviem, nech sa s cudzími nebaví a redšej nech sú aspoň dvaja spolu.
No bohužiaľ mám tu "záľubu" v krimi a teda je dosť únosov deti tých kde s tým rodičia nič spoločné nemajú a veľa aj nikdy neobjasnených...mohla by som tu napísať aj 20 mien, čo mi hneď napadnú. Veď stačí len hodiť do Googlu Maddie McCann a vyjde vám "nemecka Maddie, francúzska Maddie, ..." každá krajina nejakú svoju má a potom sú aj zmiznutí chlapci. Čo je len taký môj osobný dojem je, že hrozne veľa z tých prípadov bolo na plážach, portugalská, belgicka, holandska, grécka, potom les, potom po ceste do školy. S tými plážami to je také blbé, lebo veľa z tých prípadov uzavreli, že sa dieťa proste zrejme utopilo, pričom rodičia zvyčajne len stratili dieťa z dohľadu a vraveli, že by samé do vody, k vode určite nešlo. Preto na tých plážach nemám rada, keď deti chcú ísť nejako popredu ďalej, rovnako by som spravila v lese, ale inak sa tým nejako nenechám ovplyvňovať. Mozeme byť zajtra aj v autonehode, že, ale čo budeme doma trčať? Treba sa cez to preniesť
Deti majú KO spray.. Sú už väčšie a tak ho majú... Príhoda... Syn sa hral s kamarátom v rámci dediny.. Ako sa hrali tak kamarát naňho volal Juro pod už.. On sa hral dalej ako zaujatý nejakým zbieraním gaštanov.. Znova naňho kamarát kričal aby už isiel.. . Syn sa pozrel dole schodmi a išiel k nemu neznámy muž v koženej čiernej bunde.. Auto mali nejaké biele... A na zadnom sedadle sedeli ešte 2 muži... Takže áno.. Môže sa stať aj u nás... Bojím sa o nich veľmi...
@macekovam hej, Pfefferspray poznám, ale bohužiaľ to ale väčšina odborníkov neodporúča ani dospelým na sebaobranu, nieto ešte deťom. Manipulovať s tým nie je ľahké. V strese namieriť to tak, aby si sebe nestrekol do tváre je ťažké. Ruky stratia tu schopnost presnosti. Ak ide vietor zlým smerom, pohoršís si ešte.
@cocolino234 to ma strašne mrzí. Našťastie u mňa sa jedná iba o predstavy, ale presne tak si predstavujem tu ťarchu tej nevedomosti... Tej mizivej nádeje...a tie možné scenare. Inak si to niekedy nejako riešila ako traumu?

Ak sa ti nikto nevyhráža, nikoho sa reálne neobával, tak treba ísť k psychologovi, ten strach môžeš nevedomky prenášať na dieťa a vytvorit Jej úzkosť či fóbiu
A ani prílišná chorobná viazanosť na dieťa nie je na prospech