Pátranie po pôvode a zámorských potulkách prababky
Natrafila som nahodou na foto matky A. W. a napadlo mi, ze podobny doklad na cestu do Ameriky mohla vlastnit moja prababca, len skor, okolo roku 1900. Ktovie, ci by si sa este nieco naslo v archivoch, v BA na Budkovej, ci skor v Prahe?
Inak Andy svoju matku ctil a prezil s nou v usa kus dospeleho zivota,... zaujimave.. 🌎
ak hladas niekoho z rodiny konkretne, poradim stranky : ancestry.com, fingrave.com, https://heritage.statueofliberty.org/passenger-...
a vela inych
mne sa tak podario najst maminho stryka a jeho rodinu, kt. emigrovali okolo roku 1910, samozrejme nie zivych, ale viem, kde zili ,aj kde byvali, aj kde su pochovani
Jee, cez ten druhý link som teraz našla možno môjho prastarého otca. Skúsim hľadať ďalej, vďaka. Rodokmeň som robila cez myheritage.com.
@aniele ano, aj ja tam mam rodokmen, len za vsetko chcu platit 🙄
@gabrielachochulka diky za linky, poznala som len find a grave , aj som cez to nasla pomnik rodiny.. Tie ostatne pozriem , super tipy 👍
@gabrielachochulka Našla som cez jeden z tvojich nickov asi predka, a som totálne hotová, lebo do Ameriky mal pricestovať na Olympicu. Vďaka za odkazy, je to super 🤗
@akvi To asi všetci. Free je do 250 osôb.
Aj tu už chcú 30 € za zoznam pasažierov z lode. A to ani neviem, či je on.
Mama kedysi hovorila, že odišiel okolo 1909/1910. Lenže kedysi dávno to podala tak, že umrel. Potom raz povedala, že odišiel. Ale nevedela, či len od rodiny, alebo do Ameriky. A teraz si už ani nepamätá rok. Štát a vek by zhruba mohli sedieť. Jeho žena zomrela asi v r. 1914, dcéra, moja starká mali 13, ujala sa ich tetka a šli slúžiť.
Veď pre nás je to už len kuriozitka.

Existuju zoznamy cestujucich z lodi, ktore sli z Europy do Ameriky, len si treba zaplatit, aby si sa do nich dostala 😕 Ja som takto patrala po rodine, ale teda, nechce sa mi davat stovky eur za pristupy..