Pes a prechádzky
Dobrý deň mám 17 rokov a mám psíka je to labrador mám ho už 2 roky zbožňujem ho najviac na svete, ale čoraz viac mám pocit, že nie je správne, že mám psíka lenže ja si bez nej (je to fenka) neviem prestaviť svoj život, ľúbim ju najviac na svete je moje všetko keď sa na mňa pozrie tými krásnymi očkami, alebo keď ju pohladím a ona vrtí chvostom a teší sa najviac ako to ide♥️...
Problém je však v tom, že som zdravotné znevyhodnená a, že ju nie som schopná brat na prechádzky hoci veľmi rada by som, máme síce obrovskú záhradu a domček obrovský, ale vidím, že jej veľmi veľmi chýbajú prechádzky rozmýšľam ako to zmeniť, že by som napr. našla niekoho kto by ju každý deň pravidelne 1/2x venčil len neviem koľko také venčenie stojí...
Plus ona nie je zvyknutá na prechádzky strašne ťahá na vodítku takže to by sa musela naučiť...
Skôr by som veľmi veľmi chcela mať kamarátku ktorá by mi s venčením pomáhala a rozprávala sa so mnou... Pretože ja som úplne sama nemám nikoho blízkeho (okrem rodičov) veľmi mi chýba kamarátka, ale kvôli mojej chorobe sa nikto so mnou nechce baviť preto som veľmi veľmi upnutá na svojho psíka bez toho si život neviem predstaviť je to jediné, čo v živote mám...
Ani neviem načo sem píšem chcela som sa len vyrozprávať anonymné pretoze ani len na sociálnej sieti sa so mnou nikto nechce baviť... Nemám proste nikoho a žiadne koníčky okrem čítania a psíka a mačičky... Ďakujem každému kto si tento dlhý príspevok prečíta
Myslím si,že tu si kludne môžeš založiť účet bez fotky a pridať sa do psíčkarskej skupiny.Tam sme super partia bez urážok,hádania.Možno si tam nájdeš parťáčku na venčenie.
pes nepotrebuje prechadzku .. ak mate velku zahradu nauc ju aportovat kup tu palicu na ktporu nasuknes loptu a hadz jej .. tak sa zabavi i unavi zaroven ... psovy to staci ... kazdopadne mimo psa -kamaratku si najdi to nepotrebuej pes al ety ... prilis sa upnut na zviera nieje dobre a robi to neplechu ... neviem ake mas znevyhodnenie ale vemi si kolko ludi na voziku ci slepych dokaze ist von so psom - skus ci nemate naokolo cvicisko psov a ci nerobia s ludmi ako ty-daju ti radu zoznamis sa s novymi ludmi a aj psovy to prospeje
Máš pravdu a si zrejme veľmi citlivá. Pes prechádzky potrebuje aj keby si mala neviem akú veľkú záhradu. Potrebuje “čítať noviny” - cítiť nové pachy, stretnúť iných psov... ja viem že sa to moc nenosí, nemalo ľudí čo majú psíka ho nechajú na záhrade. Pes potrebuje aj mentálnu aktivitu. Hrať, hľadať... pracovať. To môžeš na záhrade. A čo sa prechádzok týka, môžeš si nájsť niekoho kto ho občas vyvenčí... proti ťahaniu existuju špeciálne obojky ktoré pomáhajú na začiatku. Skús nejaké lokálne skupiny...
A rodičia nemôžu ísť s vami na prechádzku? Aspoň krátku? My keď nestíhame supneme psa dfo auta, vyvezieme sa k lúke/lesu a psa tam necháme vylietať. A my sa len pomotame okolo. A proti ťahaniu predávajú aj špeciálne vodíka... Pes sa naučí chodiť pri vás.
Proti tahaniu stačí prehodiť aj voditko cez prednú labu.
Odkiaľ si?
@monkabohdalova okres Nové Zámky🙂
@mogaa okres Nové Zámky🙂
Ďakujem za všetky komentáre
Ahoj si zlatíčko, múdro napísaný príspevok, si sikulka, určite si nájdeš kamarátky pridaj sa do tej psickarskej skupiny ... želám ti všetko dobre a hlavne veľa zdravicka ❤️
To je ďaleko :(

mala si napísať aspom mesto odkiaľ si, možno by sa našla aj spriaznená duša čo by ti pomohla s venčením