icon

Pes ako keby kašle

nela82
13. mar 2022

Dnes nam zacal pes ako keby kaslat-napina ju...neviem to presne popisat.Je to ako davenie.

majlo1234
13. mar 2022

Moze to byt hocico- ak sa hral s palicou, moze mat zapichnuty kusok v hrdle. Moze mat problemy so srdcom. Moze mat kotercovy kasel. Moze to byt milion veci, velmi malo informacii na urcenie akejkolvek diagnozy

zuzanazu85
13. mar 2022

Je pravidelne odčervovany? Môžu to byť škrkavky. (nie som veterin.,ale napadlo ma to hneď)

nela82
autor
13. mar 2022

@majlo1234 nemyslim si,ze nieco prehltla.Cely den je na volno-na dvore.No vcera jej nic nebolo.

majlo1234
13. mar 2022

Moze byt aj otrava. Zvracal nieco? Zerie? Chce sa hrat? Je vesely ci apaticky? Zadychava sa? Chcelo by to zbehnut k veterinarovi, ktory zhodnoti celkovy stav

slniecko_12
13. mar 2022

Aj torzia zaludka to moze byt, zvlast ked ho iba napina..

zuzanazu85
13. mar 2022

Ak sa to neopakuje- nevracia,je veselá, hravá mohla to byť aj obyčajná tráva, ktora sa jej uchytila na jazyku,či na podnebí v papulke. Hľadajú trávu,na trávenie .

vaelasrazs
14. mar 2022

@nela82 ak je to ako keby brchlanie tak to môže byť kotercovy kašeľ, nedávno moja takto brchlala ako keby išla grcať natiahli ju a nič a toto sa opakovalo po aktivite znova. Dostala na 10 dní karanténu (nemôže sa pes stretávať so psami, mohli by si to preniesť) a ATB 😉 šup k veterinárovi a všetko povedať

bashee
14. mar 2022

Ak je to pes velkeho plemena spozornela by som ak ho napina na vracanie a nic nevracia. Mohla by to byt torzia zaludka. Samozrejme nemusi, to najlepsie urci veterinar. Pri torzii by si vsak nelihal na brucho, kedze by ho to bolelo. Radsej s nim hned chod k vetovi.

simona92101
14. mar 2022

@slniecko_12 ak by to bola torzia zaludka tak to ma rychly priebeh a o par minut by bol mrtvy..

slniecko_12
14. mar 2022

@simona92101 o par minut urcite nie..niekedy to trva aj par hodin..autorka sa uz neozvala, tak nemozme vediet

alazala
14. mar 2022

@nela82 kotercový kašeľ , choďte na veterinu s ním

marca12
14. mar 2022

@nela82 nas mal vtedy kotercovy kasel dost rozsirene ochorenie v jarnom obdobi. Veterinar mu dal lieky a vyliecil sa

hrehusa
14. mar 2022

treba rozhodne navštíviť veterinára, aby sa to nezanedbalo a budete mať potom aj nákladnejšiu liečbu, no aj viacej starostí

simona92101
14. mar 2022

@slniecko_12 mali sme ovciaka,ktoreho nam sused potajme krmil kostami cez plot.rano sme isli na vychadzku,pes behal s plnym bruchom(o com sme nevedeli),zaludok sa mu pretocil a zial kym som ho nalozila do auta a dosli na veterinu(5minut od nas),pes uz bol v takej agonii ze sa mu uz nedalo pomoct.bola to zalezitost mozno 20 minut 😏 preto vravim,ze ak by to nadrapovanie bola torzia,pes by mal velke bolesti..tak dufam ze autorka isla aspon na veterinu a pes je ok

jana_eyre_2
14. mar 2022

Pes môže mať aj čosi ako laringytidu, najmä malé plemená sú preslachtene, citlivé a zužujú sa im dýchacie cesty.. máme najducha yorksira, tá už mala normálne taký kašeľ, akoby prechladla - šli sme k veterinárovi, dali jej lieky 3x do dňa a do pár dní jej bolo lepšie.. môže sa dávať malička dávka kalcioveho sirupu ale toho klasického, to nám poradil veterinár..

lasoli
14. mar 2022

a mozno aj daco pozral ten pes,ale nezistis pomilq nepojdes na veterinu s nim,kludne aj kasel ale o zapalene hrdlo,susedin kocur mal tak hrdlo chytene,nechcel jej zrat a stratil hlas.

mim987
19. aug 2024

@nela82
@nela82 Ahoj, ako sa to vyriešilo prosím ta vtedy , čo jej bolo ?

nela82
autor
21. aug 2024

@mim987 bola som jej kúpiť sirup od kašlu a prešlo to.Je v poriadku.