Pes žiarli na šteniatko
Dobrý deň, mame francúzskeho buldocka (fenku), nakoľko veľmi tohoto psíka som chcela už dlhú dobu, teraz som ho dostala pomeraniana (psa) k narodeninám.
Ta naša fenka nikdy neutočila na žiadneho psa, práveže bola hravá.
Len bojím sa ze ta naša mu nejako ublíži, lebo žiarli a už sa po ňom aj rozbehla. Co mam robiť aby si zvykla naňho? Tento týždeň sa sťahujeme na dom a keďže budeme mat aj dvor tak sme chceli pre ňu kamaráta nech sa ma s kým na dvor jasit, myslite ze pomôže veľa aj nové prostredie ? Skúšala som ich nechať onuchat, venujem sa rovnako jednému aj druhému aby naša fenka sa necítila odstrčená, aj prechádzku spolocnu skúšame ja jedného na vodzke a priateľ druhého . Prosím poraďte mi nejakú skúsenosť.
vacsinou nie je potrebny zasah panickov, steniatko by malo automaticky respektovat starsieho psika a starsia fenecka by nemala ublizit steniatku, len ho vychovavat. Z vasej strany to chce uprednostnovat starsieho psika, cize skor dostane misku s jedlom, skor dostane pamlsok, skor bude pripinana a odopinana z vodzky, ...
nechaj nech si zvyknu, daj im cas, nech si urobia jasno v tom kto bude mat tu vyssiu poziciu medzi nimi 🙂
@marci987 od včera
@viestta ja som aj chcela lenže už raz jedného pomeraniana pokúšal pes ( rotvajler ) a psík bohužiaľ zomrel. Naša ma 16 kg, toto steniatko nemá ešte ani 2 kg
@pietra o to sa aj snažím práveže jednému aj misku dávam na jednu stranu miestnosti a druhému zasa na opačnú stranu. Len ona je akási strašne majetnicka..
My máme ratlíka (11 rokov) a pitbulla (8 rokov) , pitbulla sme doniesli, ked mal ratlík 3 roky, do dnes naňho žiarli. Sú situácie, keď sú v pohode a sú situácie, keď nie.Vždy vyštartuje ratlík po pitbullovi, ktorý sa ale fakt snaží ovládať.Ked sú na dvore a my sme od nich preč pekne sa hrajú, ale akonáhle má niekto malého na vodítku a priblíži sa velký užaj malý vrčí a skáče do velkeho.Dokážu spolu jesť z jednej misky, hrať sa spolu, ale proste nesmieme byt nablízku a chytat velkeho pred malym.Opačný problém nieje.Teda velky nereaguje na to, keď sme pri malom. Ked sa malý priblíži k susedovmu psovi a ten naňho zavrčí velký ho ihned bráni.Dajte im čas a pozorujte ich správanie v rôznych situáciach. Časom si zvyknú a budú vedieť fungovať, ale žiarlivosť tam môže ostať. Segra má psa, ktorý by iného neakceptoval.Na cudzej pôde sa pohrá s róznymi psami, ale doma iného neakceptuje.
@lalenka33 no ved presne tohoto sa bojím ze ho nebude akceptovať, ale našťastie sme kúpili dom a tento týždeň sa sťahujeme, tak malého tam budem vodiť nech si to tam pooznackuje, nech sú tam jeho "pachy" aby si naša buldocka myslela ze on je tam doma a potom snáď už by sa niečo zmenilo. Lenže táto naša potvorka je moc majetnicka ona si myslí že jej patrí všetko 😀 už aj u rodičov je veľká Pani a otec ma karavan už aj ten si bráni 😀 dúfam že sa táto situácia medzi nimi uklidni 🙂 zas sestra moja to tak mala, pomeraniana mala prvého a potom si zaobstarali nemeckú dogu, tak maličký bol prvý horšie je keď väčší je prvý a maličký sa donesie dom možno... 🙂 skúšala som osloviť aj jedného cvicitela aby mi poradil ako na tu našu, tak snáď ju to prejde 😀
@noami12 pes a fenka si skór na seba zvyknú, hlavne im treba rovnako venovať pozornosť.Do nového prostredia by som ich vodila spolu, aby ani jeden nemal pocit, že pánom je tam ten druhý. Aká stará je fenka? Šteniatká sú dotieravé , chcú sa hrať a niektorí starší psíci chcu mať aj svoj klud.Každý by mal mať v dome svoje miesto, kde si môže oddýchnuť a ten druhý ho nebude otravovať.
@noami12 presne toto mám doma,zlatá retrieverka 1,5 roka a york šteniatko🥰 tiež žiarli,ale normálny pes neublíži mláďaťu.Skôr mám dojem,že krpaňa robí zle jej a keď už prekročí hranicu a veľká sa oženie,tak zapiští a práši sa ku mne schovať(na sekundu) a už je aj naspäť! Nechaj to na nich,nemôžeš predsa vkuse dávať pozor a čím skôr.
@dusankomoj však práve mam ešte aj malú 4 mesačnú dcérku takže to není ani reálne ich ustrážiť.... len ten retriver mi príde taky dobrý havo ktorý neublíži ❤ a dnes som volala s cvicitelom a povedal mi ze mam dávať pozor na buldocka lebo ze od žiarlivosti ho môže aj zabiť, nikdy by som nemyslela ze buldocek vie byť taký agresívny pes
@noami12 nóoo,naša bežne loví krtkov😇 a viem naisto,že mrtva sliepka na našom dvore neumrela na starobu(ale zase synátor jej paprče vopchá až do krku)
@dusankomoj aj našej môže dieťa hocičo nechá si, ale teda na to steniatko veľmi útočí 😞
@noami12 tak aj ona je ešte mladá, ono so psami je to ako a deťmi, tam je tiež vždy žiarlivosť, keď príde ďalší ,,súrodenec" a treba sa deliť o pozornosť. Ale na buldočka by som takú agresivitu netipovala. Som si vždy myslela, že sú to také kľudné ,,ťarbavé" fučiace neškodné psy.
@lalenka33 presne ani ja, lenže ta naša ma od toho ďaleko, už aj veterinára pokúšala keď jej išiel čistiť uši. A teraz teda takto vyštartovala na steniatko, ja tiež som veru nemyslela si ze je tak agresívny, ale už som raz čítala ze buldocek ale rok dozadu zabil paničku.. takže ono sa to asi iba nezdá ale môžu byť aj až taky
akekolvek plemeno, ak nema nastavene hranice, moze byt agresivne. Odporucam zacat s nou chodit na cvicak a ked steniatko podrastie, aj s nim.
@carla232 dobrý deň, u nás to nebolo reálne, kontaktovala som aj cvičitela a povedal že mohol by ho aj zabiť aj keď to bola Francúzka buldocka a šteniatko pomeranian, vonku problémy s inými nemala no iba doma si chránila svoje, takže tak... tak šteniatko sme museli vrátiť... no už Francúzku buldočku nemám už zomrela.. riešite teraz šteniatko k vášmu psíkovi?
@carla232 q o aké plemeno ide ? U nás to bolo hrozné, ja som musela ich navzájom pred sebou skovavať, to isté potom keď rodičia si kúpili psa a prišli na návštevu, tiež jeden bol na dvore a druhy v dome.. až potom vlastne ku koncu ani neštekla ani nič a to nám bolo divné že vôbec nereaguje, mala už asi bolesti a vzali sme ju na veterinu a na druhy deň ochrnula... a už to išlo...
Držím palce, možno časom by si zvykli ale ja som mala vtedy malé bábätko a fakt sa mi nedalo strážiť dvere aby jeden alebo druhy nevbehol a nedošlo k nešťastiu, chceli sme nech ma partaka, no nevydalo.. 🙂 cvičíte povedal že jediné s nimi chodiť k nemu nejaký čas, že bolo by to na dlho ale, takže to tiež sa mi pri bábätku moc nedalo chodiť na tréningy pravidelne 🙂

Ako dlho mas to steniatko?