Pes značkuje v dome
Psickarky poradte.2r psik zacal posledneho pol roka "znackovat" nikdy to nerobi cez den, ale v noci.Bud ocika kochlik, dvere...aj 3x za tyzden.Niekedy par kvapiek, niekedy mlacku...Veterinar mi povedal, ze to robia dominantne psi, ze nam chce ukazat, ze to je jeho rajon a, ze to je bezne.Mne sa dominantny nezda vobec je hravy, pritulny.Navrhol docasnu chemicku kastraciu normalnu kastraciu nechcem.Nechcem, aby sa mu zmenila srst, povaha...
@cinnamonka jak nevie potrestat? normalne ho schmatnem, dotiahnem k tej mlacke, namocim mu do toho nufak a bachnem mu po riti...nas to urobil raz a pochopil ze tudy cesta nevede....psy nie su taki hlupi, aby si nepamatali co urobili...hlavne ked ich k tomu dotiahnete...
@cinnamonka ale ma, ti vravim ze psi si pamataju, ved ked ho dotiahnes k tej mlake alebo bobke co urobi, tak vie ze to urobil on, minimalne to citi preboha ze to je jeho...a ked mu pacnes po riti tak pochopi ze to nema robit...ti vravim, my sme tak vychovali psa v pohode...oni naozaj nie su taki sprosti
@cinnamonka mama ma to iste plemeno dala ho kastrovat a uplne sa mu zmenila srst zostal kuceravy a ma uplne jemnu srst.Som ochotna vyskusat chemicku aj tak veterinar povedal, ze je to 50\50 .Dostal s novinami nic to neriesi aj nufsk som mu tam strcila staci, ze rano skriknem a ukazem mu mlacku hned sa vzda on vie, ze robi zle.Nechcem ho bit....Veterinar povedal, ze tym ako dospel je to jeho rajon a ten si oznaci cez den nie, sme tu pani my, v noci ma volne pole🙂)chcela som vediet ci aj Vasi psi to robia.Suseda musela dat psa vykastrovat, lebo knucal cele noci, ked sa harali feny.Nas je dobry nikdy nic nerozkusal, strasne maznavy len toto znackovanie....
Daj ho vykastrovat, po kastracii prestane znackovat. Povahu mu to nezmeni, jedine co sa zmeni je, ze prestane zanckovat a nebude saliet ked sa budu feny harat.
@kockopes2206 nasmu psovi kastracia povahu zmenila..tym ze ma menej testosteronu tak sa boji vsetkeho, aj inych psov...nedokazem ist s nim von bez toho, aby sa celou cestou neobzeral a nemal pocit, ze ho ide kazdy zabit...niekedy sa ani nevycura ani nevykadi, so stiahnutym chvostom chodi a pri kazdom suchnuti sa hned otaca a ma smrt v ociach...
@cinnamonka pes sa ma hresit hned ako urobi nieco nespravne. Oneskorene trestanie nema zmysel, pes ho nemusi pochopit spravne. Vela psov moze reagovat tak, ze zacnu svoje poklady schovavat kade tade pod postel,aby si si ich nevsimla. Nie je to spravny sposob ucenia a vychovy psov. Treba reagovat hned, inak len upratat.
@kockopes2206 ono staci, ked prinesiem nieco nove do domu naprilkad Vianocny stromcek v krabici zo strechy a do rana bol ocikany.Veterinar tvrdil, ze pes nas neberie ako autoritu a chce dominovat, ze sme mu neukazali kde je jeho miesto🙂To neviem ci je pravda mama ma chovnu stanicu psickarka cely zivot jasne, ze nas pes je maznak a clen rodiny, ale zase je poslusny neviem ci sme fakt spravili chybu vo vychove ci je to tak...
My máme ročného kavaliera a asi pred 2 mesiacmi začal robiť toto isté. Dovtedy pekne vydržal celú noc alebo sa počas dňa vypýtal von. Už keď zvýšim hlas,vie že urobil zle a uteká do pelecha...ale robí to každú noc, resp. vždy ráno nájdem niečo ocikané. Takže ak niekto poradí, ako ho to odnaučiť, budem tiež veľmi vďačná.
@cinnamonka nie, sekla som sa..teve davam za pravdu. 😅
@cinnamonka aj nad tym som premyslala nad klietkou....jednu noc som zatvorila dvere zo spalne kde spi s nami v domnienke, ze v izbe kde spi si nenacika, ale kde.... oznackoval skrinu.Uz som rozmyslala dat podlozku tam, kde chodi ocikavat kochlik, ked bol stena v noci tam isiel, ked nevydrzal...nie je to len, ked sa feny haraju od jari je to stale niekedy tyzden nie, niekedy 3x do tyzdna.Je to dlhosrsty jazvecik
Nemyslim si, ze je to chyba vychovy. On si znaci teritorium. Prave kvoli tomu by pravdepodobne pomohla kastracia,,ale chapem, ze vela ludi tomu nie je naklonenych, a nejdem ti nasilu tlacit tento nazor. Drzim palce, nech to vyriesite. Ta klietka je dobry napad, len ak na to nie je zvyknuty od steniatka, bude to komplikovanejsie.
@katulastraka tiez si to myslim, ze v nom udupeme toho chlapca, ale zase rano vstat a umyvat mi uz ide hore krkom a nevedie to k nicomu.myslim, ze on by aj vo velkej klietke knucal a nechcel spat sam
Dakujem za rady🙂
chapem, ja som bola taka unavena z jeho vecneho olizovania mocu po fenkach, pretoze vzdy z toho grcal a pomaly kazdy druhy tyzden sme museli chodit na veterinu na injekcie, aby tolko negrcal...nervy nam to robilo a aj do penazi to neskutocne slo, kedze zakazdym sme tam nechali 30 eur....rovno nam na klinike poradili kastraciu, tak sme ho nechali vykastrovat, ale teraz je ten pes totalne ustrachany stale...doma je stale taky maznavy hravy, ale vonku ho doslova nutime chodit, len by bol doma najradsej
Určite kastrovat, prestane značkovať aj doma, aj vonku
Jednoznačne kastrovať, kastrácia psíka dokáže ukludniť a z dominantneho urobiť podriadenejšieho, srsť sa určite nezmeni 😁
kastracia, nezmeni sa mu srst ani povaha, presli mi desiatky psov rukami pred a po kastracii. Pointa je tak, ze ked nebude mat pohlavny pud nebude potrebovat vymedzovat si uzemie, je vo faze pohlavne nabudenosti, tak znackuje. Robi pre nho prirodzenu vec,
@teleskop viem preto ho nechcem trestat.Dik
ak sa ti chce pri tom ho zachytit a povedat mu fuj, neviem, mozno zaberie, ja som tak kazdu fenku ucila cikat vonku, psa sme este v byte nemali a to som dovliekla nevychovane feny z ciganskych osad alebo utulkov, proste isla na to, skocila som, zdvihla od zeme, povedala fuj, vzala ju von a pochvalila. Na to treba trpezlivost a neviem ci silny pud prekonas, ked mas v okoli haravku, nespravis nic. A vas pes tym urcite neukazuje dominanciu, to ti povie veterinar ktory je schopny povedat, ze fena musi mat raz do roka mlade. Proste veterinar, ktory by mal len ockovat kravy a nerozpravat sa s klientami...
@kockopes2206 náš je kastrovaný a značkuje jedna radosť