icon

Pilos plnotučné mlieko pre dojča

marion09
20. feb 2018
dedeline
20. feb 2018

Ja

lorela
20. feb 2018

Do dvoch rokov sa neodporuca.

lalota
21. feb 2018

Ja malej normálne dávam, ale nie to krabicove, ale to s kratšou spotrebou. Tiež cca od 2 rokov

marion09
autor
21. feb 2018

@dedeline od akeho veku ste ho zacali davat?malo z neho vase dieta zapchu?

marion09
autor
21. feb 2018

@lalota to v plastovej flasi s cca 7dnovou zarukou?

dedeline
21. feb 2018

@marion09 v ukoncenom 4 mesiaci som jej z neho spravila prvu krupicku. nedavam jej ho kazdy den. kazdy druhy, alebo treti, v krupici. Davam to flaskove.

natassa2
21. feb 2018

od dvoch rokov az je vhodne, aspon teda aj ja co som pocula, co som sa informovala 🙂

lalota
21. feb 2018

@marion09
@marion09 áno presne to. Nie je vyrobené z prášku ako tie bežné krabicove niekoľkomesačné mlieka ;)

lalota
21. feb 2018

@marion09 zápchu sme nemali, mala ho znášala normálne. Skôr sa môže vyskytnúť hnačka, prípadne vracanie, pre niektoré deti môže byť normálne mlieko tazke

lalota
21. feb 2018

@dedeline ak ho chceš už dávať, tak by som radsej počkala aspoň do toho 1.roku. jogurty sú predsa na inej báze. Teraz jej rob naozaj len z toho umelého mlieka.

dedeline
22. feb 2018

@lalota no precitala som si zlozenie umelych a stacilo mi ;) dakujem. Budem to aj nadalej kombinovat.

marion09
autor
22. feb 2018

ja tiez davam svojmu kravske do jedla od cca roka a na pitie od cca 15mesiacov....ja len som sa pytala na znacku aby som sa vyzvedela ktora mamina taku este dava.podla mna je bajka ze umele treba davat az do 2-3r,ja som pila kravske od roka a moji rodicia od narodenia a tu su.nech si kazda dava ake chce.

beky1813
22. feb 2018

Nepozerala som na znacku, kupovala som to, co som mala po ruke, vzdy plnotucne a vzdy to cerstve. A davala som do jedal od 9 mesiacov a na pitie od roka.

pivonka17
22. feb 2018

ja som davala do 3 rokov vylucne umele mlieko. Na varenie a pod. samozrejme kravske, ale vecer a rano do flase alebo pohara vylucne umele a pri druhom budem tiez do 3 rokov davat umele mlieko.

marion09
autor
22. feb 2018

@beky1813 to je odpoved!vecne,strucne....dakujem

kasokri
23. feb 2018

Nie, kravské mlieko som davala az od 3 roka veku. Ak zacneš skor, moze mat dieta traviace tazkosti, moze sa prejaviť alergia, ekzém. Kravské mlieko neobsahuje talko vitamínov a ostat. latok rozne probiotika a prebiotika...., ktore dieta pri svojom raste potrebuje. Viem, ze umel. mlieka sú drahé , ale na tomto by som nesetrila. Inak, ked som zacala s kravs. mliekom, lekarka mi povedala, ze je lepsie polotučné- nezatazuje to tak travenie.........

ladyblcha
23. feb 2018

Nasej davame, asi od roka ho pije, tazkosti nema ziadne. Umele nam odmietala, do roka som kojila, ale potom ma hospitalizovali a nemala som moznost ju kojit, takze bola odstavena nutene :( vypila iba toto.

kasokri
23. feb 2018

@ladyblcha Asi ste jej prvykrat dali kravske . zvykla si a um odmietala.....

ladyblcha
23. feb 2018

@kasokri asi nie 😀 prve sme jej ponukali asi 3-4druhy umeleho. ani jedno nechcela, vsetky vypluvala.

miz
23. feb 2018

Bože baby za komančov sa deckám dávalo normálne dedinské kravské mlieko od 6 týždňa. Najskôr sa riedilo vodou a postupne sa dávalo plno-plnotučné (riadne mlieko čo malo viac ako 3,5% tuku). Nie tie sračky čo sa kupujú v obchode, že krabicu necháš na okne a vydrží ti pol roka bez toho, aby sa pokazilo. Keď chceš dávať mlieko dávaj čerstvé z automatu alebo zo sáčku čo normálne skysne ako mlieko a nie zhnije. Ja som dávala synovi od 3/4 roka a dcére od 4 mesiaca a to som popri tom normálne kojila. Kravské mlieko som zaviedla, keď som začala prikrmovať.

katka1416
23. feb 2018

Ja som davala plnotucne krabicove od 10 mesiacov a nemali sme z neho nic. Umele netreba davat do 3 rokov, je to len tahanie penazi z mamiciek. A poznam mamicky co davali kravske mliecko od narodenia a detom nic nieje. Vsetko v dnesnej dobe je prehnane vnucovane. Potom sa necudujme ked decko pride do skolky a zance tam pit mlieko ze ma potom z toho rozne choroby ked ho krmite umelym mliekom🙈

marion09
autor
23. feb 2018

@kasokri mne moja zas povedala ze mam davat plnotucne

marion09
autor
23. feb 2018

@katka1416 ....alebo kravske vobec nechce lebo ho ani nepozna.....

katka1416
23. feb 2018

@marion09 ved toto, moje deti vypijú akékoľvek mlieko, hlavne ze je to mlieko 😉

mm2008
23. feb 2018

ja dávam Rajo odjakživa ...plnotučné ... a to krátke, 7 dňové..

zuzina316
23. feb 2018

Ja 2 rocnym

sara07
24. feb 2018

@marion09 ja kupujem v Bille majú a v sklenených flašiach mlieko, tiež nie som zástanca že až od dvoch rokov, u nás 15 mesiacov a postupne po troche, však za komančov sa sunarom nekrmilo , mali sme gris a normálne mlieko a tu sme, to pillos mi moc nesedí ani ked ho ja pijem ale lepšie ako um s palmovým olejom, neviem ako iny ale mne je po čokolade s palmovym olejom niektore značky sa dost s ním zmenili chutovo tažko ,

sara07
24. feb 2018

mne kedže u nás kombinacia alergik + ekzematik atopicky nutne do 5 rokov um pre to , ani náhodou a ani jedno dieta zatial nie je ani alergik alebo ekzematik , v mlieku to nie je