Pilos plnotučné mlieko pre dojča
Do dvoch rokov sa neodporuca.
Ja malej normálne dávam, ale nie to krabicove, ale to s kratšou spotrebou. Tiež cca od 2 rokov
od dvoch rokov az je vhodne, aspon teda aj ja co som pocula, co som sa informovala 🙂
ja tiez davam svojmu kravske do jedla od cca roka a na pitie od cca 15mesiacov....ja len som sa pytala na znacku aby som sa vyzvedela ktora mamina taku este dava.podla mna je bajka ze umele treba davat az do 2-3r,ja som pila kravske od roka a moji rodicia od narodenia a tu su.nech si kazda dava ake chce.
Nepozerala som na znacku, kupovala som to, co som mala po ruke, vzdy plnotucne a vzdy to cerstve. A davala som do jedal od 9 mesiacov a na pitie od roka.
ja som davala do 3 rokov vylucne umele mlieko. Na varenie a pod. samozrejme kravske, ale vecer a rano do flase alebo pohara vylucne umele a pri druhom budem tiez do 3 rokov davat umele mlieko.
Nie, kravské mlieko som davala az od 3 roka veku. Ak zacneš skor, moze mat dieta traviace tazkosti, moze sa prejaviť alergia, ekzém. Kravské mlieko neobsahuje talko vitamínov a ostat. latok rozne probiotika a prebiotika...., ktore dieta pri svojom raste potrebuje. Viem, ze umel. mlieka sú drahé , ale na tomto by som nesetrila. Inak, ked som zacala s kravs. mliekom, lekarka mi povedala, ze je lepsie polotučné- nezatazuje to tak travenie.........
Nasej davame, asi od roka ho pije, tazkosti nema ziadne. Umele nam odmietala, do roka som kojila, ale potom ma hospitalizovali a nemala som moznost ju kojit, takze bola odstavena nutene :( vypila iba toto.
Bože baby za komančov sa deckám dávalo normálne dedinské kravské mlieko od 6 týždňa. Najskôr sa riedilo vodou a postupne sa dávalo plno-plnotučné (riadne mlieko čo malo viac ako 3,5% tuku). Nie tie sračky čo sa kupujú v obchode, že krabicu necháš na okne a vydrží ti pol roka bez toho, aby sa pokazilo. Keď chceš dávať mlieko dávaj čerstvé z automatu alebo zo sáčku čo normálne skysne ako mlieko a nie zhnije. Ja som dávala synovi od 3/4 roka a dcére od 4 mesiaca a to som popri tom normálne kojila. Kravské mlieko som zaviedla, keď som začala prikrmovať.
Ja som davala plnotucne krabicove od 10 mesiacov a nemali sme z neho nic. Umele netreba davat do 3 rokov, je to len tahanie penazi z mamiciek. A poznam mamicky co davali kravske mliecko od narodenia a detom nic nieje. Vsetko v dnesnej dobe je prehnane vnucovane. Potom sa necudujme ked decko pride do skolky a zance tam pit mlieko ze ma potom z toho rozne choroby ked ho krmite umelym mliekom🙈
ja dávam Rajo odjakživa ...plnotučné ... a to krátke, 7 dňové..
Ja 2 rocnym
@marion09 ja kupujem v Bille majú a v sklenených flašiach mlieko, tiež nie som zástanca že až od dvoch rokov, u nás 15 mesiacov a postupne po troche, však za komančov sa sunarom nekrmilo , mali sme gris a normálne mlieko a tu sme, to pillos mi moc nesedí ani ked ho ja pijem ale lepšie ako um s palmovým olejom, neviem ako iny ale mne je po čokolade s palmovym olejom niektore značky sa dost s ním zmenili chutovo tažko ,
mne kedže u nás kombinacia alergik + ekzematik atopicky nutne do 5 rokov um pre to , ani náhodou a ani jedno dieta zatial nie je ani alergik alebo ekzematik , v mlieku to nie je

Ja