Poďakovanie na kare
Dobrý večer, prosím vedel by mi niekto poradiť, čo je vhodné povedať na kare, keď si všetci pozvaní posadajú za stôl? Nemám s tým skúsenosti...je vhodné, aby sa na kare pripilo na pamiatku zosnulého? Ďakujem za rady.
Áno u nás sa poďakuje za účasť, poprosí aby ľudia zabudli na zlé ak sa stalo a zostali len pekné spomienky, ak má dotyčný silu spomenie nejakú milú príhodu so zosnulým
my sme mali pani ktorá sa pred jedlom pomodlila, potom povedala niečo z Písma svätého a všetkým poďakovala... na záver sa zaspievali pesničky...
My keď sme mali kar pred mesiacom....som sa zmohla len na slovko ďakujem.....a pripomienky sme si na otca.....
@petra396 samozrejme na kare by mal byť úvodný príhovor a poďakovanie. Len je to veľmi ťažké, ja som mala poďakovanie na kare za nebohého brata a ani sama neviem ako som to zvládla, ku koncu cez slzy som už ani na pripravený ťahák nevidela.
@adamadent áno presne tak, na kare sa neštrngá pohármi, len sa pozdvihnú a pripije sa.
u nas - pripitok, podakovanie par vetami a potom sa spominali zazitky so zosnulym, aj sme sa zasmiali a odlahcilo to atmosferu....ale bola som na kare, kde isty pan podakoval, zdvihol pohar a povedal - pripime si na zdravie zosnuleho 🙂
Ďakujem Vám všetkým veľmi pekne za rady, dúfam, že budem schopná povedať 2 -3 vety.
Dievčatá ja sa priznám priam neznášam tieto kary, blízky na nich trpia a vzdialenejsia rodina sa už dokáže aj uvoľnenejšie baviť. Keď bol ocino na tom minulý rok zle a s mamou a sestrou sme sa o tom bavili čo ak by sa nieco stalo tak sme sa zhodli, že kar nie. Viem, že by sme to ani jedna nedala