Podvod na internete
Ahojte. Som mladá mamina , mám 25 rokov, ročného syna a bohužiaľ stalo sa mi to , o čom som si myslela že sa mne stať nemôže - dala som sa oklamať cez internet. Chcela som si k rodičovskému čo to privyrobit tak som si hľadala nejakú prácu na doma. Okrem klasického MLM sa mi podarilo nájsť "super" ponuku ( vtedy som si myslela že super) cez FB od jednej žienky. Meno mala slovenské, mala tam aj foto a ponuka práce znela - lepenie obálok, a následné vkladanie predmetov do nich. Poslala mi aj obrázky , aj postupy, krásne mi všetko opísala koľko by som mala za jeden kus že od 50 centov do 1 eura. Že kuriér by mi vždy v pondelok doniesol materiál a piatok by chodil po to. Viem , bola som hlúpa že som uverila a hlavne to čo som urobila - napísala mi že musia overiť moje údaje a na to potrebujú môj občianky z oboch strán a buď pas, vodičák alebo preukaz poistenca. Ženská nerobila nejaké gramatické chyby, neprišlo mi to ako písané robotom ani nič. Tak som poslala občianskey
@mimusa_25 dva doklady - čo ti povedať... byť tebou nahlásim na polícii podozrenie zo zneužitia. Ak si na teba niekto vybaví tovar na splátky alebo úver, tak aspoň budeš mať nejaký papier v ruke. No a samozrejme nové doklady. Jaj a ešte sa modliť, aby za tých pár dní ešte nič nespravili.
Rovno na policiu nahlasit podvod a rovno nove doklady. Vezmi aj celu komunikaciu. Takto si prisla o peniaze za novy OP.
@sissy27 no veď to mi aj priateľ hovorí že si môžu na mňa zobrať pôžičky. Hrozne som na seba nahnevaná že som sa tak dala oklamať :( keby tam bolo že zarob 1000 € za týždeň alebo nejaké divné meno , proste niečo podozrivé , nešla by som do toho. Ale toto sa mi zdalo ako ok. Konverzáciu mám celú, takže ísť na políciu?
Je Vas na nete mnoho-hlavne to robia preto aby sa na tvoje doklady nahlasili do web tipsrskych stranok. Vsetky doklady co si jej fotila vybavit na novo.Plus by som si obvolala take ako Nike a pod ci tam pod tebou nieke niekto evidovany
@mimusa_25 kartičky poistenca pokiaľ viem sú zrušené, používa sa len občiansky s čipom, keď tak medzinárodný preukaz poistenca ti vydajú. Akože preukaz poistenca sa nepovažuje za doklad totožnosti, takže pôžičku alebo niečo na splátky by sa asi vybaviť nedalo, ale zas keď má niekto známych na správnych miestach, tak bohvie... určite by som sa na to nespoliehala.
S najväčšou pravdepodobnosťou si niekto na tvoj OP založil účet v stávkovej kancelárii, dávajú nejaký vstupný bonus alebo také niečo.
Ale určite by som si išla vybaviť nový OP.
Hned na policiu, najlepsie so sebou vezmi vytlacenu celu komunikaciu, nech mas zapisnicu a hned vybavit novy obciansky preukaz. Najlepsie zrychleny a okamzite po prevzati informovat vsetky bankove institucie, kde mas ucty, zvysok by si asi nemusela. Bufes mat zapisnicu s datumom, keby doslo k podvodu. Cize by som policiu neodkladala
@mimusa_25 minule som tu citala nejaku diskusiu o gembleroch a tema ma zaujala. Preklikla som sa az k takymto podobnym podvodom. Pozri si na internete licencovane slovenske online kasina. Nieje ich vela, niekto sa podla mna zaregistroval na tvoje udaje na tieto stranky. Zrejme pojde o osobu, ktora je vylucena z hazardnych hier a chce hrat aj tak. Tebe sice nic nehrozi (financne straty atd), ale aj tak zneuziva tvoje udaje a identitu. Obvolaj si to.
Sorry za spam, ale uplne ti drzim palce lebo ked tomu debilovi zrusia ucet pocas toho ako tam bude gemblovat, bude to pre nho riadny skrt cez rozpocet. 😀 Daj vediet ci som mala pravdu ked sa to rozhodnes riesit.
Dyfam, ze si na policii uz bola https://www.topky.sk/cl/10/2303721/Novy-podvod-...
Na 25r si pekne hlupa ked si v pohodicke sfotila a poslala osobne udaje bohvie komu a este ktomu na facebooku 🤦....zrejme na tvoje meno vytvoria herne accounty, aj na tipose sa takito podvodnici najdu kedze tam je uz len za registraciu pridelenych tusim 10€ v bodoch...takze modli sa aby v tvojom mene niekto nenarobil riadnu sekeru a neprehral ti i nohavicky....a co sa tyka ze treba niekde 2 doklady 🤦😁 zial...obciansky je dostacujuci, staci ze ten clovek je trochu zdatny laik grafik a v pohode dokaze sfotenu cudziu karticku poistenca prepisat s tvojimi udajmi alebo rovno vytvorit aj rodny list

*občiansky aj preukaz. Osoba už na druhý deň mala zrušený messenger, že sa nedá odpovedať , aj jej profil zrušený. Viem že som sa dala oklamať, ale už sa s tým asi nedá nič robiť že?? :( Vybaviť si nový občiansky alebo čo mám robiť?