Pokašliavanie pred spaním
Mam taky problem pred spanim, je to akoby tik, inak si to neviem vystvetlit, ale dost ma to trapi, mam potrebu pokasliavat dokym nezaspim, pocit ze "musim" to urobit, otravuje ma to, fajcit nefajcim, mam obdobia kedy si to moc nevsimam, no potom zase obdobia, kedy je to vyrazne. Stretli ste sa s tym ? Poradte.
ahoj, môj syn to takto máva. nezistili sme prečo. alergiu má len na brezu a plesne, plesne v izbe nemá. ja si tiež myslím, že je to psychického pôvodu. skrátka sa potrebuje uvoľniť, aby vedel zaspať a toto mu v tom pomáha. ale nekašle vždy. u vás to môže mať inú príčinu, skôr je to trochu takého neurotického rázu, že kým to neurobíte, nezaspíte. skrátka to musíte urobiť, aby sa vám trochu uľavilo. môže byť tak?
@janetinka27 alergicka nie som
@gubiko ale ako s tym skoncovat ?
A co tlak?
@oli18 co myslis ?
skúste si nájsť niečo iné, na čo sa budete zameriavať, čo vám robí viac uvoľnenia, ako napätia. hlavne sa treba aj vnútorne rozhodnúť, že s tým sama idete niečo urobiť. samo rozhodnutie urobí dosť veľa.
snažiť sa vnútorne uvoľňovať. je dobré sa to učiť, nie každý to vie sám od seba. autogénny tréning je na to tiež dobrý. prípadne skúšať zamestnať myseľ niečím iným. alebo učiť sa metódy relaxácie pred spaním. ak by vám to príliš zasahovalo do života, tak potom skúste nejakého KBT terapeuta.
alebo, ako tu aj ostatné píšu, skúste pouvažovať, či vám to nespôsobuje nejaká komplikácia zdravotného rázu.
@gubiko tiez sa mi zda ked zaspavam, ze sa akoby nemozem poriadne zhlboka nadychnut plus to kaslanie, na ekg som nebola
otec berie lieky na srdce, a vzdy ked si lahol do postele, tak sa rozkaslal. vraj ten liek nejako prekrvoval viac priedusky ci co. sa mi zda, ze sa to volalo tritace ten liek. ked mu ho vymenili, tak to prestalo
môže byť aj preťaženie v oblasti hrudnej chrbtice. ja to mávam, neviem potom dýchať poriadne. ale aj mimo postele sa neviem niekedy zhlboka nadýchnuť. a tiež vtedy pokašliavam. keď som tam mala zápal, to bolo asi najhoršie, vtedy som užívala dorsiflex a diclophenac a pomohlo mi to po cca 4och dňoch. no musím si odvtedy na to dávať pozor, pretože akonáhle toho riešim a robím viac alebo podávam väčší výkon alebo nosím ťažké veci, tak sa mi to vracia a musím spomaliť, aby sa mi zápal nevrátil.
to preťaženie vzniká aj zo stresu, nedostatku pokoja.

nemoze ta drazdit prach z perin?