icon

Pokazené mäso v reštaurácií

12. feb 2025

Ahojte, minule sa nam stalo, ze nam dali zle maso. Islo o kuracie na prirodno, boli sme na obede siesti, dvaja si dali kuracinu a zhodli sme sa vsetci siesti, ze kuracina smrdi kyslo. Povedali sme to casnicke, maso vzala, ze sa ide spytat kuchara. Potom prisiel prevadzkar a povedal, ze aj on aj kuchar maso chutnali a zda sa im v poriadku, ale ze ci si teda prosia nieco ine - tak si vybrali ine jedlo, vsetko prebehlo v pokoji, boli sme slusni aj my, aj prevadzkar.
Potom nam doniesol dezerty ze na ucet podniku a potom sme si vsimli, ze dva vymenene jedla namiesto toho kuracieho ani neuctovali.
A teraz mam otazku na ludi z gastra - priznali si tym chybu, ze ozaj bolo maso pokazene, len to nechceli priamo priznat? Robi sa to takto?
Do tej restauracie chodime casto a toto bolo 1.krat, co sa nieco taketo stalo.

chrobak7
12. feb 2025

Tak na toto ti nikto zodpovedne neodpovie. Stať sa to mohlo, to nie je vylúčené, ale či naozaj to mäso bolo pokazené, nikto nevie. Skôr si myslím, že nepotrebovali mať nejaké nepríjemnosti s nespokojným klientom, tak ti to jednoducho vymenili. Je to lacnejšie, než potom sa naťahovať sťažnosťami a zlými recenziami.

Tým ale nevylučujem, že to mohlo byť pokazené.

Ešte osobná skúsenosť, nie z reštaurácií. Niekedy, keď doma varíme, tak sa mi už stalo, že mäso bolo po rozmrazení, alebo po rozbalení zdanlivo v poriadku, no po tepelnej úprave dostalo čudný zápach a pritom nebolo evidentne pokazené.

Aj v tej reštike - neverím, že by vedome či úmyselne použili na prípravu evidentne pokazené suroviny.

jesenzima
12. feb 2025

Robila som v reštaurácii roky, keď boli hostia s jedlom nespokojní, vymenili sme, neúčtovali sme ... Podľa mňa reštaurácia postupovala správne, pokazené mäso tým priznať nemusela, aj keď mohlo sa stať ...

eliska13
12. feb 2025

Neviem či riešiš.Vymenili, dostali ste pozornosť a ešte aj nenauctovali.Vyhod to z hlavy

sisska96
12. feb 2025

No však keď ste vymenili, tak prečo by mali účtovať? Nechápem

eliska13
12. feb 2025

@sisska96 lebo zo 6 dvom jedlo neúčtovali.Podla mňa boli popleteni a stala sa chyba

ssimusska
12. feb 2025

@eliska13 veď neúčtovali len to vymenené jedlo.

eliska13
12. feb 2025

@ssimusska ja som to pochopila, že všetci 6 vymenili jedlo

ssimusska
12. feb 2025

@eliska13 píše že si dvaja zo 6 objednali kuracie a to vrátili. A že 2 vymenené jedlá nezaúčtovali.

eliska13
12. feb 2025

@ssimusska anooo zle citam

autor
12. feb 2025

@eliska13 jedla sa vymienali len dve - tie s kuracinou, ostatni sme si nechali svoje jedla. A potom dve jedla, ktore sa objednavali namiesto kuraciny, nenauctovali vobec.

sisska96
12. feb 2025

Tak potom kde je problem

janai1
12. feb 2025

Nie, nepriznali.
Každý jeden normálny podnik by to takto urobil aby mal zákazník dobrý pocit a vrátil sa. Čo si myslíš, že sa tam budú s tebou hádať? Však by ublížili iba sebe