icon

Pomoc s matematickým príkladom

16. feb 2025
Pomoc s matematickým príkladom
sara158
Autor odpoveď zmazal
elanor
16. feb 2025

@sara158 posledne nesedi. Na zastavke E podla tabulky vystupili ale nastupilo 0. Cize nieje mozne tvrdit, ze vystupil rovnaky pocet, ako nastupil.

Posledna veta bude sediet na zastavku B.

Riesenie skus stylom:
1 zastavku ber ako vychodiu, kde autobus zacina. Teda vystupovat nebude nikto. Nato aby zo zastavky A do zastavky B cestovali 3ja, musia ti 3ja nastupit.
cize pod Acko budes mat v tabulke doplnene - vystupili: 0 , nastupili 3.
V Bcku 1 vystupil, cize oslai v buse 2ja, nato aby dalej cestovali 3ja, musi 1 nastupit. Teda do tabulky doplnis - nastupili: 1.
na Cku z3och 2ja vystupili, ostal 1. Nato, aby dalej pokracovalo 5, muselo nastupit kolko? Ano, 4 - doplnis do tabulky.
Na dcku z toho 4 vystupili, ostal 1. kolko muselo nastupit ludi, aby na poslednej zastavke mohli 3ja vystupit (a predpokladajme, ze je to konecna zastavka, teda ti co vystupia, su vsteci, a viac tam nikto neostal, kedze bus uz dalej nepokracuje)? Ano, 2 - doplnis pod zastavku D. A kolko ich teda cestovalo medzi D a E? Ano, 3 - doplnis.

Ked budes mat tabulku, uz velmi lakho doplnis vety pod nou.

fantaghiro21
16. feb 2025

Ak správne rozumiem,tak to máš jednoduchu matematiku.
Zastávka A -vystupilo 0 cestujúcich, nastúpili 3 , konečný výsledok(koľko cestujúcich cestovalo) boli 3a

Zastávka B .
Priviezli sa 3a cestujúci, vystúpil 1,koľko muselo nastúpit aby sa ich v konečnom výsledku viezli 3?
No 1....
A tak ďalej počítas

Slovné úlohy si potom ľahko vyplnis...

fantaghiro21
16. feb 2025

@elanor posledné je podľa mňa nie zastávka E ale B

elanor
16. feb 2025

@fantaghiro21 a pisem nieco ine?

fantaghiro21
16. feb 2025

@elanor zmenila si komentár,ja som ti písala na prvý,ktorý si upravila.tam si neuviedla aká zastávka....
Len že E nesedí ...

elanor
16. feb 2025

@fantaghiro21 v povodnom bolo aj to Bcko, doplna som iba sposob riesenia.

popocathepetl
16. feb 2025

Veď to je jednoduchý príklad, ktorý si stačí len predstaviť. Zo Žiliny (zastávka A) vychádza autobus, cestuje do B- Vrútky, C-kralovany, D- Ružomberok, E- L.Mikulas, kde konci. Tak na prvej zastávke A koľko vystúpi, keď je začínajúca? Koľko nastúpili vieš podľa toho, koľkí cestovali zo Žiliny do vrutok. A tak ďalej. Vo Vrútkach vystúpil 1 človek. Koľko ostalo v autobuse? A koľkí museli pristúpiť , keď do kráľovan cestovali 3? Atd.

fantaghiro21
16. feb 2025

@elanor ??? Neviem prečo klameš ,čo ti to pomôže a na čo je to dobré .
Ale keby si písala aj riešenie,tak ho tu nenapíšem.Ns čo by bolo duplicitné.?..

elanor
16. feb 2025

@fantaghiro21 sa nudis, ci co? Hadam sama lepsie viem co pisem, alebo nie, nez cudzi.
Co ti rano muz stupil na otlak, ked si taka najezena? PMSko, ci ako?
Sa ukludni trosku...

fantaghiro21
16. feb 2025

@elanor aha,tak ja neviem na čo reagujem a čo som čítala.
Keď si hneď odvrkla .
Taká retardovaná nie som .
Ja nemôžem za to,že príspevky menis niekoľkokrát .
Neviem síce o čo ti ide ale nechám ťa v tom .neviem na čo si sa potom odula a obúvať sa do iných
Uži si slávu na matematickom príklade.🫢🫣
A nič mi nie je z hore uvedeneho,neboj sa.

elanor
16. feb 2025

@fantaghiro21 jediny kto tu vyskakuje meter 50 si ako certik z krabicky si tu ty. No, ale ved nevadi.
Ked ta to bavi sa certit bez priciny, nech paci...

sticker
esther100
16. feb 2025

😂 😂 😂 😂 😂 Ako sa môžu dve cudzie ženy pohádať pri matematickej úlohe? 😂 😂 😂 Vám už hrabe 😂😂😂. Neviete sa radšej rodinám venovať?