icon

Poplatky v banke za sporiaci účet

malinka158
15. aug 2017

Ahojte vedeli by ste mi poradit ktora banka ma najnizsie poplatky za vedenie uctu resp.vedenie uctu ma zadarmo. A este by som si chcela zalozit sporenie kde by som si mohla aj v pripade potreby peniaze vybrat aby sporenie nebolo nijako casovo obmedzene pri vybere penazi. Viem ze take ponukali vo vub banke. Vdaka za kazdu radu 😊

zalka
15. aug 2017

@malinka158 banka fio banka, - 0 eur vedenie,
šporenie PSS lišiak - 0eur vedenie, 0,3% úrok bez podmienok

deti95060810
15. aug 2017

pozri si finančná hitparáda.sk

hettinka
15. aug 2017

@malinka158 mBank

klaudi31
15. aug 2017

No za obyčajný účet zaplatíš asi najmenej v tých novších bankách, ktoré ešte nemajú toľko klientov a takto sa ich snažia nahnať. Ale inak si myslím, že časom to aj oni budú zvyšovať

butyha
15. aug 2017

Fio banka: uplne bezpratne vedenie uctu, bez podmienok, vydanie a pouzivanie platobnej karty (ak sa nemylim, jeden bezplatny vyber z bankomatu mesacne), emailova notifikacia
https://www.fio.sk/bankove-sluzby/bankove-ucty/...
Co osobne povazujem za negativum je nemoznost zrusenia bezkontaktnych platieb (nedaju sa ani nastavit na 0€ a neda sa ani poziadat o platobnu kartu, ktora bezkontaktne platby nepodporuje)

Unicredit Bank, U-konto: podstatne "viac muziky" v pripade splnenia jedinej podmienky: kredit aspon 400€ mesacne na ucte
Neobmedzeny pocet vyberov z lubovolneho bankomatu (akejkolvek banky na svete), vydanie karty, vsetky transakcie a platby kartou aj mimo eurozony bezplatne, emailova notifikacia (SMS notifikacia je spoplatnena par centami za spravu, nemusis si aktivovat)
Unicredit tie podmienky garantuje na 10 rokov - takze nehrozi, ze to za par mesiacov spoplatnia a clovek bude musiet presuvat hlavny ucet do inej banky
https://www.unicreditbank.sk/sk/obcania/ucty-a-...

Ak mas prijem aspon 400€/mesacne, neviem o nicom inom vyhodnejsom ako U-konto. Myslim, ze sa daju zalozit aj dva ucty a staci posielat 400€/mesacne a oba su bezplatne.
Unicredit nedavno "modernizovala" online banking - podla mna povodna verzia bola o dost prehladnejsia, ale da sa aj to nove "cudo".
Uni ma aj nejaky sporiaci ucet, ale to nepoznam, takze neporadim

bohuslava8
15. aug 2017

@butyha
a čo ti vadí na bezkontaktných platbách?

janka54321
15. aug 2017

@bohuslava8 ja osobne mam tiez bezkontaktnu platbu vypnutu, nakolko stracam prehlad o pohyboch...tieto platby prebiehaju online a realne su zuctovane neskor

butyha
15. aug 2017

@bohuslava8 V podstate @janka54321 uviedla jeden z dovodov, k tomu pre mna este primarne bezpecnost.

Napr. pre obraz jednoducho napisany clanok: http://www.zive.sk/clanok/102994/informacie-z-b...

Samozrejme, ze to je pre banky uzasna funkcionalita - potrebuju, aby ludia pouzivali co najmenej hotovost a vsade sa len ohanali kartou.
Ok, nemam nic proti, ked to bude bezpecne. Toto nie je. Preto to nepouzivam a o karty, na ktorych sa to neda zrusit, nemam zaujem. Je to kazdeho volba.

krajinka
15. aug 2017

baby mate niektora Prima banku? prisla mi nova karta, samozrejme bezkontaktna, ja to nechcem, ale v IB nevidim moznost to vypnut🙄