Poradíte nám vybrať správne auto?
Ahojte maminy, dnes som dostala peniaze a moja mama vravela, že musím kúpiť auto. Môj brat hľadá auto s značkou Citroën a tá KIA. Auto musí byť cca 5 ročné a 2019-2025. Ďakujem.
@leale pri hladani dobrej jazdenky je rozumne mat viacero znaciek/modelov a kupit to, ktore bude pri osobnej obhliadke v top stave (idealne po 1. majitelovi, povodny stav, ziadne upravy, nic nelakovane, idealne vsetky skla original, manual, serviska, oba orig. kluce...) A najma zvolit vhodny motor pre vas sposob vyuzivania auta (podiel mesta (kratkych jazd), mimomesta a dialnic/zahranicia).
@madeincssr prečo manuál, automaty sú paráda … 9 rokov sme mali automat, teraz necelý rok manuál, ale za pár dni si opäť zaobstarame automat … s automatom je to pohodinda
@andaluzia12 manual som myslel dokumentaciu od auta. Ale automaticka prevodovka je u jazdenky trosku riziko. Jedine ak by bolo velmi malo jazdene a islo by o rozumny typ/model automatickej prevodovky. Nesiel by som do bezstupnoveho CVT automatu.
@leale inak KIA nie je zla volba, u Citroenu (aj Peugeotu) pozor na volbu motora. Turbodiesely su vhodne, ak nejazdite privela kratkych mestskych tras. Niektore benzinove motory Citroen/Peugeot tiez mozu byt pri kratkych mestskych jazdach problemovejsie.
Este zvazte Toyotu, prip. Hyundai, Suzuki, ale aj Skoda/Seat/VW.
@madeincssr aký odporúčas Peugeot?oco pokukuje po 3008,a kde pozerať?dik
@luckabj82 bez znalosti sposobu vyuzivania auta, preferencii benzin/nafta a najma rozpoctu neviem poradit. Ak sa v rodine (resp. ini blizki) nik v autach hlbsie nevyzna (aspon ako konicek), je kupovanie jazdenky dost riziko. Ked tak od prveho majitela, auto kupovane v SR (komplet kluce, manualy...), nikdy nic neprelakovavane. A najma kde to budete servisovat (porozpravat sa aj so "svojim" automechanikom).
Ja by som vo vseobecnosti preferoval Skoda, Seat, Hyundai/Kia, Suzuki, Toyota, Honda. Ale hlavne co najlepsi stav, od prveho majitela slovenske auto. A vo vseobecnosti dnes uz asi skor benzin. A tam je prave Peugeot/Citroen (a teraz uz aj Opel) trosku v nevyhode, lebo trojvalec Puretech 1,2 nepatri k najvydarenejsim - najma na vyhradne kratke hopky po meste.

@leale ešte si dopln sumu