icon

Poradíte nám vybrať správne auto?

leale
2. jan 2025

Ahojte maminy, dnes som dostala peniaze a moja mama vravela, že musím kúpiť auto. Môj brat hľadá auto s značkou Citroën a tá KIA. Auto musí byť cca 5 ročné a 2019-2025. Ďakujem.

luckabj82
2. jan 2025

@leale ešte si dopln sumu

madeincssr
2. jan 2025

@leale pri hladani dobrej jazdenky je rozumne mat viacero znaciek/modelov a kupit to, ktore bude pri osobnej obhliadke v top stave (idealne po 1. majitelovi, povodny stav, ziadne upravy, nic nelakovane, idealne vsetky skla original, manual, serviska, oba orig. kluce...) A najma zvolit vhodny motor pre vas sposob vyuzivania auta (podiel mesta (kratkych jazd), mimomesta a dialnic/zahranicia).

andaluzia12
2. jan 2025

@madeincssr prečo manuál, automaty sú paráda … 9 rokov sme mali automat, teraz necelý rok manuál, ale za pár dni si opäť zaobstarame automat … s automatom je to pohodinda

tilly
2. jan 2025

@leale sumu a veľkosť? Ja som mala Citroën C3, C3 aircross a kia ceed a išla by som do Citroën C3 aircross. Pre mňa celkom v pohode auto a to mám rada nemecké autá, 6. VW mám a zas by som si kúpila buď golf alebo tiguan (ak auto len pre mňa)

madeincssr
2. jan 2025

@andaluzia12 manual som myslel dokumentaciu od auta. Ale automaticka prevodovka je u jazdenky trosku riziko. Jedine ak by bolo velmi malo jazdene a islo by o rozumny typ/model automatickej prevodovky. Nesiel by som do bezstupnoveho CVT automatu.

madeincssr
2. jan 2025

@leale inak KIA nie je zla volba, u Citroenu (aj Peugeotu) pozor na volbu motora. Turbodiesely su vhodne, ak nejazdite privela kratkych mestskych tras. Niektore benzinove motory Citroen/Peugeot tiez mozu byt pri kratkych mestskych jazdach problemovejsie.
Este zvazte Toyotu, prip. Hyundai, Suzuki, ale aj Skoda/Seat/VW.

lindayaaa
2. jan 2025

@leale ja by som sla do znaciek ako škoda alebo volkswagen . Nic ine .

macilaci
2. jan 2025

@leale a koľko máš rokov že mama povedala "že musíš kúpiť auto?"

luckabj82
23. jan 2025

@madeincssr aký odporúčas Peugeot?oco pokukuje po 3008,a kde pozerať?dik

madeincssr
23. jan 2025

@luckabj82 bez znalosti sposobu vyuzivania auta, preferencii benzin/nafta a najma rozpoctu neviem poradit. Ak sa v rodine (resp. ini blizki) nik v autach hlbsie nevyzna (aspon ako konicek), je kupovanie jazdenky dost riziko. Ked tak od prveho majitela, auto kupovane v SR (komplet kluce, manualy...), nikdy nic neprelakovavane. A najma kde to budete servisovat (porozpravat sa aj so "svojim" automechanikom).
Ja by som vo vseobecnosti preferoval Skoda, Seat, Hyundai/Kia, Suzuki, Toyota, Honda. Ale hlavne co najlepsi stav, od prveho majitela slovenske auto. A vo vseobecnosti dnes uz asi skor benzin. A tam je prave Peugeot/Citroen (a teraz uz aj Opel) trosku v nevyhode, lebo trojvalec Puretech 1,2 nepatri k najvydarenejsim - najma na vyhradne kratke hopky po meste.

tundra
23. jan 2025

@luckabj82 ja Peugeot ziadny...

luckabj82
23. jan 2025

@tundra máme v rodine 5 Peugeotou a nebol s nimi nejaký problém oco má 22 ročný 307sw, synovec 24 ročný 307,švagor mal nejaký hybrid,s tým bolo viac problémov,sestra ma tiez ale neviem presne aký aj brat má ,takže oco rozmýšľa naň nim

tundra
23. jan 2025

@luckabj82 potom nerozumiem,preco sa pytas,ked si o znacke presvedcena.