icon

Poraďte dobré a cenovo dostupné vínko na oslavu

chiarisimo
8. feb 2024

Ahojte, poraďte dobré vínko pre hostí na oslavu narodenín.
Biele a ružové za rozumnú cenu (max. 6-7 € fľaša).

blondinka95
8. feb 2024

@chiarisimo toto je za mňa vynikajúce víno čo sa dá kúpiť hocikde aj v jednote. Cena asi taká ako pises

melanta
8. feb 2024

@chiarisimo sladké alebo suché? To je obrovský rozdiel. Ja milujem víno, ale vyššie uvedené by som nevypila, ani zo slušnosti. A kto má rád sladké, nepôjde do neho suché. Pre mňa je dobré víno suché max polosuché a nie aromatické. Takže za mňa rulandské biele alebo šedé, sauvignon blanc, z ružových sauvignon rose alebo merlot rose.

lenkahvh
8. feb 2024

@melanta suhlasim - nepitelne 🙂 sladke vino? eeeeeee

luckaiza
8. feb 2024

u nas sa vacsinou piju suche biele a za nas tieto

aalt
8. feb 2024

@melanta @lenkahvh aj ste ho niekedy ochutnali? Mne tiez viacej chutia suche vina a dokonca radsej mam cervene, ale konretne tuto Palavu teda mozem.

lenkahvh
8. feb 2024

ano pila, kedysi davno som mala v oblube palavu vseobecne, dnes uz nevypijem
ale ano je to vec chuti a vkusu samozrejme
tiez som sa uz asi vekom prepila do cerveneho 🙂

mane01
8. feb 2024

@chiarisimo Elesko

zojazoja
8. feb 2024

ja vino nepijem. ale ked uz "musim" raz za rok, tak jedine biele Pálava 🙂

chiarisimo
autor
8. feb 2024

@melanta suché

zorkahorka
8. feb 2024

@blondinka95 mnamka, palava! Milujem polosladke! Ale zvacsa sa nalieva suche. Veltinom nic nepokazis. Ani cervenou frankovkou.
Zo znaciek su zname movino napriklad

cyberk
8. feb 2024

Palava neskory zber topka ❤️ ale to je sladke hh suche veru neporadim

hsara99
8. feb 2024

@chiarisimo pracovala som v bare a najpredávanejšia odroda suchých vín jednoznačne Veltlin alebo Irshai Oliver. Odporúčam napríklad vinárstvo Terra Parna, rodine vinárstvo pri Tt, robia to srdcom a dobre, alebo napríklad víno Zeliska 🙂

proximaa
8. feb 2024

Ked chces bezne z obchodu, s Chateau Topolcianky nic nepokazis ( nie to najlacnejsie samozrejme), rulandske sede, tramin, irsai.

alantroj
8. feb 2024

Ja mam rada aj Palavu aj Devin co su sladsie biele odrody. S vinom je to tazke, chodim na degustacie a comu ja dam nizku znamku iny da super hodnotenie. Tie sladsie skor ako pripitok. Ja napr veltliny neznasam ani rizlingy. A na p=oslednej degustacii mi velmi chutil, ale bola to vlajkova lod daneho vinarstva. Ak nemas jasny vkus, kupila by som take lahke na pitie, u mna ruzove napr Topolcianky. Vsak kup jednu flasu a skus. Cervene mi chutia uz tie drahsie akoby dymove ale k tomu sa treba prepit a beznemu laikovi chutit nebudu.

maryskas
8. feb 2024

Myslik vinarstvo

malasandrika
8. feb 2024

@hsara99 najpredavanejšia odroda v žiadnom prípade nemôže byť Iršai Oliver …

juliet86
8. feb 2024

@alantroj ktore cervene,?

hsara99
8. feb 2024

@malasandrika u nas v bare? To neviem, ako môžeš vedieť 😄