icon

Poškriabané sklo na aute

9. aug 2025

Ahojte, mám pomerne nové auto … otom, že vkuse je na ňom niečo “nové” poškodené ani nejdem písať. Chcem sa len opýtať, dnes som na ňom našla poškriabané bočné sklo pri vodičovi. Je to možno take 5x3 cm a vyzerá to akoby dotoho skla niekto hodil kameň … nieje to že prasklina, ale je to hlbší skrabanec na viacerých miestach také “ďobky” Nieje to len take povrchové ale zase nieje to prasknuté. Myslite, že sa to bude dať nejak prebrúsiť a podobne? Na čelne skla som toho masla veľa ale bočné vôbec. Do výmeny kvôli tomu asi nepôjdem. Ďakujem za skúsenosť.

autor
9. aug 2025

… opravujú sa vôbec bočné skla? Či iba vymieňajú …

madeincssr
9. aug 2025
@anonym_autor

… opravujú sa vôbec bočné skla? Či iba vymieňajú …

@anonym_autor obavam sa, ze iba vymienaju (nedaval by som). A nie je to iba nanos niecoho (napr. zo stromov..., to by islo dole technickym benzinom alebo acetonom/riedidlom C6000)? Nechce sa mi verit, poskriabat silno bocne (kalene) skla na vacsej ploche nie je az take jednoduche.

autor
9. aug 2025
@madeincssr

@anonym_autor obavam sa, ze iba vymienaju (nedaval by som). A nie je to iba nanos niecoho (napr. zo stromov..., to by islo dole technickym benzinom alebo acetonom/riedidlom C6000)? Nechce sa mi verit, poskriabat silno bocne (kalene) skla na vacsej ploche nie je az take jednoduche.

autor
9. aug 2025

ja nechápem odkiaľ to tam je … auto bolo len odparkovane pred domom a bola na ňom taká polovičná plachta …

madeincssr
9. aug 2025
@anonym_autor

ja nechápem odkiaľ to tam je … auto bolo len odparkovane pred domom a bola na ňom taká polovičná plachta …

@anonym_autor tak to mozu byt stopy po prilnuti tej plachty (ak bola aj cez toto sklo). Skus poverit nejakeho chlapa (autickara, kutila). On to vyskusa dat dole tymi tekutinami, co som pisal. A mozno to pojde aj okenou, ked skusis.

autor
9. aug 2025
@madeincssr

@anonym_autor tak to mozu byt stopy po prilnuti tej plachty (ak bola aj cez toto sklo). Skus poverit nejakeho chlapa (autickara, kutila). On to vyskusa dat dole tymi tekutinami, co som pisal. A mozno to pojde aj okenou, ked skusis.

@madeincssr vôbec nie čosi, to je vyslovený skrabanec to cítiš keď prejdes nechtom že sa Ti tam zadrháva …

madeincssr
9. aug 2025
@anonym_autor

@madeincssr vôbec nie čosi, to je vyslovený skrabanec to cítiš keď prejdes nechtom že sa Ti tam zadrháva …

@anonym_autor ved OK, hadat sa nebudem, ale skrabance by mali byt bezfarebne hrbolate (toto sa mi zda biele) a aj na vystupkoch sa moze necht zadrhavat.

chrobak7
9. aug 2025

@anonym_autor Kúp si takúto sadu. Opravíš to aj sama podľa návodu.

https://www.aliexpress.com/item/100500824811640...

81alena81
9. aug 2025

Ak ta to tam vyrusuje a chces to dat opravit, tak zbehni do firmy, kde opravuju auto skla. Taketo veci zalievaju.
Oni ti uz povedia, co s tym.
Minule som opravovala celne sklo a ti chalani v dielni boli fakt super, poradili, odporucili a robota suprova. Neboj sa ich popytat.

autor
9. aug 2025

@81alena81 skúsim určite. Ale čo som čítala to platí pre čelné sklá lebo majú viac vrstiev. Bočné kalené sklá sú úplne iné. Ale určite tam hneď v pondelok nabehnem. Veľmi zle sa mi nato pozerá.

anonym_2591db
9. aug 2025

Radsej sme to dali profesionalom,ale predne celne sklo,oni robia praskliny tak,ze to ani vidiet neni 50eur nas to stalo.