Poslúchajú vaše deti?
Ahojte maminky
neviem či táto temu tu už je či nie, ak áno tak sorry, ak nie tak mi napíšte ako zvládate svoje ratolesti. Mám dvoch synov 5 a 8 ročných, sú zlatí keď sú zlatí, ale keď im niečo poviem, že majú urobiť, napr. obliecť pyžamo, upratať hračky, umyť zuby, vstávať a pod. "somarinky" sú "hluchý", a potom nech nekričím! To my "srajdoši malí" vedia hneď vytknúť - mamka ty iba kričíš, a keď im poviem, že nebudem kričať, stačí ak urobia čo im poviem hneď na prvýkrát sľúbia dobre, dobre mamka, ale figu. Poviem raz, druhýkrát, tretí, štvrý kľudne, ale potom už vrieskam. 😠 Ale keď im povie manžel, že majú niečo urobiť tak je to raz-dva hotové. čím to je, že mňa tak nepočúvajú? A pritom ak niečo chcú, alebo majú nejaký problém tak idú najprv za mnou. Ja to nechápem, zlyhávam niekde? Ja nechcem na nich kričať, veď som ich neporodila na to, aby som na nich len vrieskala /no zatiaľ ich nebijem, ale niekedy mám takú chuť ...../.
a inac, u nas doma, dcera poslucha vsade, tatina, ked idu dakam mimo BA spolu, jak med, na slovo, nasich /o tom potom, ze dedkovci maju svoju vychovu/, ale proste, ze poslucha...kamoska moja ked varuje, v skolke same chvaly, u druhej babky /svokry/, u krstnych...ale mna???
hahahahahaaaaaa 😉 😔 no, ziadnu temu si citat nebudem, pretoze ajtak ti povie kazdy iny nazor a ja tej mojej uz neverim, ze MNA bude niekedy posluchat...ale lubim ju jak hovado 😉 , ale ja ju tiez neposlucham...tycinku?? cokoladku?? rozpravku?? eeeee, ked ma nepocuvne, ma po rozpravke. a moze ma nasledne pocuvat, no bohuzial...a som zasadova, nemozes ustupit ani na krok, decka si to zapamataju a vyuziju tu slabinu vo svoj prospech...nemozes ustupit za ziadnu cenu, to si zapamataj...
och...a potom ju potajme objimam vecer ked spi, jak ju lubim, len keby ma posluchala 😔
Ahojte,tiez chcem poprosit o radu.Mame 4 rocneho syna a 1 rocnu dcerku.So synom su v poslednej dobe problemy>Vobec nas nechce posluchat,syrasne nam pyskuje,odvrava,vrieska po nas a manzela zacal obcas aj byt.(mna si nedovoli)Som na konci so silami.Casto ma chyta depresia a neviem si s tym poradit.Nejde to snim ani podobrotky,ani peknym slovom,ani bitkou,ani krikom.Vobec nerozoznava s kym sa rozprava.Darmo mu vysvetlujeme,ze sme jeho rodicia tak nam nemoze odvravat a kricat po nas.Ked po nom kricim tak on krici na mna.Naopak ma zase chvile kedy je strasne zlaty,dobry ao chvilku z nicoho nic sa obrati o 360 stupnov a je pravy opak.Staci,len aby som ho za nieco vyhresila a amen.Neviete mi poradit ci nie su nejake bylinky na ukludnenie alebo sa mam zdoverit detskej lekarke a ist s nim ku psychologovi?Uz som z toho velmi podrazdena aj ja a stve ma ze si to potom odnasa manzel,lebo sa neovladnem a kricim aj po nom.
ahoj jankamamka,
a ja som myslela, ze som sama, nasemu synovi su len 3 roky, a teda tento tyzden z neho asi zosediviem, ale presne ako hovoris, vsetko co mu poviem je bud nechcem, nebudem, a ked on nieco pyta, tak zacne po nas vrestat, buchat s vecami, no nervit, a to sme mu ani neodpovedali,
tak som sa rozhodla si ho nebudem vsimat az kym sa neupokoji a vtedy mu vysvetlit , ze sa to da povedat aj peknym sposobom, som zvedava dokedy mi to vydrzi, lebo niekedy ma uz tak svrbi ruka.... 😉 (ale nenechat ho vrieskat hodinu)
este mi niekto hovoril aj o terapii objatim, proste ho drzat dovtedy pokym sa neupokoji, ale chce to silne nervy
drzim palce
sima
adda...uplne ako u nas. hlavne rano, ked sa ponahlame mam nervyyyy. 😝 v poslednej dobe sme mali u starsieho
na vsetko odpoved NIE. nastastie sa to uz vytraca.
vsetko musim prizvukovat zopar krat. tolko energie mi to zoberie, ze pokial ich rano rozvozim, som uz normalne unavena. 😝 na toto som sa uz chcela opytat v skolke, ako funguju rano ich deti. 😉
Ahoj holky, všude je to podobné. Mám děti 6 a 4,5 roku. Někdy jsou to zlatíčka, ale když začnou spolu dovádět, tak jsou na přeražení. Pomáhá mi důslednost. Když po nich vyžaduji úkol, a neposlouchají ,tak si k nim stoupnu a vyžaduji splnění. Dokud to neudělají tak jim nic jiného nedovolím. Bohužel to vyžaduje trochu více času. Zjistila jsem ale, že se mi to vyplatí. 🙂 Oblékání po ránu už není problém, dokonce i zrychlují.
😀 . Také trest by měl následovat hned po neuposlechnutí. U nás zabírá zákaz sladkostí a televize. 😉 Jinak se jim snažím stále věnovat. Většinou když mají program, tak nezlobí. 🙂 . Je to prostě závod na dlouhou trať. Čím jsi ty ve větší pohodě, tím jsou ve větší pohodě tvoje děti. Jo a tatínkové jsou jiný živočišný druh a mají k dětem úplně jiný přístup. 😀 . Také všem dobré nervy Dáša
adda... ako by som svojho syna počula- "ty na mňa len kričíš" , potom to mrzí aj mňa. Ale keď niečo kážem urobiť... pár krát to poviem normálnym hlasom, ale potom sa dostanem do vývrtky a už to ide. A obliekanie ráno...frfle na všetko- zlé ponožky, slipy, tričko... Druhé kolo je, keď príde zo školy- prezliecť sa a prichystať sa na druhý deň... 😖
Ahojte
aj ja sa pripojím do diskusie.
Mam 3,5 ročnú dcérku a 6.mesačnú dcérku a tiež tá staršia teraz prechádza tým obdobím vzdoru ako tomu hovoria psychologovia. a tiež som snou niekedy bezradná a ked kričím potom mi je to ľúto. Možno je to aj tým že bývame momentálne u rodičov lebo prerábame a vždy má u niekoho oporu.
Ale vždy má nejakú odpoveď. V škôlke je ako med a príde domov ako čert. Ale sa mi zdá že aj žiarli niekedy.
no tak u nas je to momentalne totalna katastrofa,ze posluchat? to co je?nehrozi,maly si desnymi sposobmi vydobyja pozornost,tak vystraja avystraja cele dni..pritom malinka je dobrucka,ze ozaj vyzaduje minimum pozornosti...ale neda si povedat,ked mu aj poviem,nech je teraz ticho alebo mala spinka a,tak ze priklad podme do tvojej izbicky sa pohrat spolu,tak jej tam naschval ide zakricat,potom ju zobudi a zas potom huci ze aby som ju nebrala a isla sa hrat s nim... a stale dokola... 😠
a vsetko je u nas nie nie nie nie
sakura...to ked mensi bol babatko a povedala som, aby ho starsi nezobudil, ked sa nepodarilo krikom, tak s nim este zatriasol. a uspavali sme cely vecer. teraz mi je to smiesne, vtedy teda nie. 😝
renca 😀 no tak nejak je to aj u nas... 🙂 ja dufam ze ho to prejde casom a to som malu chcela dat okolo pol roka k nemu do izby,no ale asi nehrozi....sak co by ten tam s nou dorobil... 😖

adda, je tu vela tem, treba si pozriet konkretne problemy...napriklad to...poviem raz, druhýkrát, tretí, štvrtýýý...
NE! ty mas povedat raz, max. dvakrat...to je posluchanie...
a k teme...ci posluchaju?? ano, nie, ano, nie...asi tak...pozri si fakt temy o konkretnych problemoch...odvravanie, posluchanie ocka, mamicky nie...atd atd...