Pôsobí prostredie bytu na vašu psychiku?
Ahojte dievcata, stretli ste sa niekedy s tym, ze posobilo prostredie na vasu psychiku? Ani neviem ako to mam opisat, alebo s cim to suvisi, ale davnejsie sme kupili byt, zariadili, nastahovali sa a ja zacinam citit, ze v tom byte sa mi nic nechce. Kdezto ked som napr u mamy, u sestry, u kamaratky, mam chut ta mieco robit, tvorit, upratovat, varit, proste tam sa mi hocico chce a doma v tom byte sa mi nechce nic, len pred telkou lezat na gauci. Alebo je to tym, ze som v skutocnosti lenivec a len doma sa to prejavuje naplno? 😀 alebo neviem si uz vysvetlit tieto moje vnutorne pocity 🙂
je to divné, ale ja mám jednu takú izbu v byte od začiatku sa v nej necítim dobre, teraz tam máme spálňu a bola som veľmi chorá, tak som v nej ležala tri dni a keď som odtiaľ potom "mohla vyjsť" cítila som sa, ako by ma pustili z basy... sama tomu nerozumiem, prečo práve tam sa tak cítim, ostatné miestnosti sú OK
Hm, ja to tak mám v svojom dome dlhodobo... A susedia tiež, prišli energický vysmiaty ľudia, teraz sú také trosky bez duše... Ja verím, že sú nejaké miesta kde sú zlé energie, proste v minulosti sa tam stalo niečo zlé.
mam to tak aj ja, mne tu napriklad nechuti jest, akonahle vytiahnem paty z bytu, tak som hladna jak pes, za rok, co tu byvame, som asi nikdy nejedla s chutou a tiez sa nad tym zamyslam uz dlhsie
ja som z predošlého bytu doslova že utiekla. Náš byt mal neskutočne zlú energiu, všetci sme na to doplatili zdravotne a kopa iných ťažkostí, zhoršovalo sa to keď som ten byt začala čistiť akoby sa ten byt proti tomu búril....byt sme predali a my sme sa začali zdravotne lepšiť, po čase s každým kto u nás bol na návšteve sa mi priznal že sa u nás necítili dobre a hlavne moja mama sa mi priznala že pociťovala až strach
Áno ja som raz mala taký byt, neznášala som ho a necítila sa v ňom dobre
Ja som mala prvy najomny byt otoceny na sever, a tam bola permanentna tma, mne to strasne vadilo, ziadnu energiu som nemala
Na mna prostredie posobi. Ja som si vyberala byvanie zasadne podla pocitu. Videli sme vela domov,pozemkov,ale iba v nasom som sa citila dobre uz ked som vstupila na pozemok,vedela som,ze toto bude moj domov. Ked som byvala v byte v podnajme,tam som sa veru necitila dobre,normalne som citila ako mi odobera energiu a ozila som,az ked som vysla von.
Ano, dom sme si vybrali podla pocitu hoci bol vtedy v povodnom stave a zle som sa citila u jednych v podnajme, ale mozno preto, ze vsetko stare, zanedbane a bordel...
Inak nikdy som nemala nikde pocit ohrozenia, ani v noci na zrucaninach hradov.
A co geopatogenne zony? Vraj najma tam kde spite, maju velmi negativny vplyv.
Vadil mi byt kde sme boli v podnajme, lebo bol neudrziavany, povodny stav, zariadeny ako pre dochodcov (stary otrasny nabytok). Nemala som chut tam ani upratovat, ked parkety boli zodrate, steny zazltnute a kachlicky tak zasle, ze stale vyzerali spinave. Rovnako ked sa pozeram na pribytky rodicov, svokrovcov, starsich ludi, vidim stale to iste: neudrziavane, zahadzane kopou nabytku, posledna rekonstrukcia 30-40 rokov dozadu, odvtedy max vymena spotrebicov, nabytku. Chapem, ze im to nevadi, ale ja sa tam doslova necitim dobre.
My sme si prerobili podla seba a normalne stale si poviem ake je to tu krasne, nove a moderne 😀 na patogenne zony neverim 😉
ano, vsetko, co tu pisali, je velka pravda! ja som tiez byt kupovala tak, aby som sa v nom a aj v jeho okoli citila dobre, niekolko dobrych ponuk som aj zamietla.
Ale dalsia vec je, ako nalozis s priestorom, ako si ho zariadis, zutulnis. Male svetla robia dobru atmosferu, hovori sa, ze po 18:00 sa uz velkym stropnym svetlom nesvieti 🙂
Ja tiež na to verim aj na Feng šuej aj na dizajn aj na dobrých susedov. Prostredie kde je človek veľa casu ma vplyv na živý organizmus. Neviem či verim na to že v prázdnom byte kde si ľahne pes treba dať postel ale rada by som to skúsila 🙂
🤔… všetko pôsobí na našu psychiku 😉
@kika193 zaujimalo by ma, kedy sa teda stropnymi lampami ma svietit 😀
@maranta_leuconeura vsak ked mas nejaku zasadnu pracu v danom priestore :D nemusim dietatu citat pri velkom svetle ani pri nom jest, ani pozerat telku. Stropne zapnem, ked nieco hladam, upratujem rozhadzane hracky alebo organizujem.
Na mna posobia farby, zariadenie.
Priklad: Ta ista izba. Zariadena minimalisticky, elegantne ciernobiele farby. Citim prazdnotu, chlad, az uzkost. Necitim sa ako doma. Naopak, valovana na oranzovo, "preplnena nabytkom, zapratane volne miesta, drcky na stole, hned som plna energie. Potom odpratane "vecicky", decky - opat prazdnota napriek farebnym stenam.
Cize ten vas novy dom nie je nahodom zariadeny v inom style ako u mamy, sestry?
Dcera ma rada minimalizmus, ine farby, ona je opak mna.
@eva8 ty si ako moja svokra, stale nam hovori, ze ake je to u nas sterilne, ze nam chybaju kvetiny, obrus na stole, zavesy a pracholapace 😂 (a pritom vobec nemame vsetko len bielo-sive ani vzdy odlozene veci, to by mi tiez pripadalo sterilne). Mne prave naopak farebne steny a zapratanie nabytkom a dekoraciami energiu vysavaju, vzdy ked odtial pridem, uzijam si nase ,,hole steny" 😂
Jasné, že pôsobí. Presne si pamätám, ako som bola po prvýkrát na obhliadke nášho domu. Mala som dohodnuté stretnutie s maklérom, mala som byť druhá v poradí. Ale prišla som skôr, zatiaľ čo tí ľudia, čo mali ísť prví, meškali. Ešte sme s maklérom stáli na ulici pred domom, videla som ho len zvonku, spoza plota. Tí ľudia mu volali, že budú meškať a ja mu hovorím "Zrušte ich, beriem to!" 😁 Taký pozitívny pocit som mala. A keď sme potom vošli na dvor, tak sused, starý pán, z vedľajšieho domu bol práve v okne (neskôr som zistila, že náš dom bol jeho rodný dom) a sledoval nás, tak na toho som so širokým úsmevom zavolala "Dobrý deň, pán sused." 😃 Doteraz sa tu cítim super, je to môj skutočný domov, nikdy som sa inde takto necítila.
My sme zas postavili dom. Nedavno sme sa stahovali. Byvali sme na byte...no vam poviem, nebolo to pre nas.
Nam prospela.tato zmena, kym sa.dalo, sme boli vonku, posadili sme.kvety, stromceky, jahody.....robi nam to radost. No a po rokoch snazenia som tehotna.
my sme sa tiež pred nedávnom sťahovali a poviem ti, tiež som toto mala. Trvalo to asi rok, kým som sa pozviechala a niečo začala so sebou robiť. Mne sa ani domov nechcelo chodiť.
@maranta_leuconeura ja to iste. Ja ked pridem od svokry az sa tak zhlboka nadychnem ked pridem domov. Medzi tie nase hole steny 😀
@11bodka11 dcera je taka ista. Ona sa tesi na jej minimalizmus. Zaujimave je, ze vyrastala v byte "preplnenom drobnostkami", cize to nie je vec zvyku. Mne sa pacia "prazdne" priestory, ale necitim sa v nich o.k., tak cudzo, prazdne, neosobne az depresivne. Pritom to "prazdno" je velmi elegantne a ja mam rada eleganciu 🙂
Dolezite je, aby sa clovek citil doma naozaj doma 🙂 Neplanovana navsteva sa prisposobi, planovanej sa vzdy da vyjst v ustrety, aby sa aj ona citila dobre 🙂
@maranta_leuconeura
@eva8 ano, ved ja to beriem, akoze ked sa ma svokra pytala na nazor na kuchynu (vyberala) tak som povedala ze za mna jedine biela alebo siva (mame sivu, hladke dvierka, biele steny 😀). Dala si bezovu s takymi ornamentalnymi dvierkami, hnedu dosku a taku bezovu az do oranzova stenu 🤷 ona je z nej nadsena, moj vkus to nie je vobec, ale predsa ona tam bude varit a zit, nie ja 😉

Vieš čo,mojej švagrinej deti vždy boli veľmi plačlivé u svokry.nasich manželov maminy.
Inde keď sme sa stretli,tak vysmiate kusy 😂
Ale napr moje deti u svokry opak,keď od nej odchádzajú ,tak plaču, akoby sme ich doma tlkli 😂😂