icon

Postraumaticka stresová porucha.

17. feb 2020

Mate niekto s nou skusenosti ?

berenika39
17. feb 2020

Ano, pomohl psycholog a tzv. kognitivně behaviorální terapie. Bylo to s velkým, velkým odstupem od traumatu, ale dalo se to do pořádku, ano, společně s AD, ale bez psychologa nula bodů.

autor
17. feb 2020

ako sa to prejavovalo ? mala si aj aj amoky zlosti ?

nelina1
19. feb 2020

Záleží na tom či ide o akútnu alebo chronickú PTSP. Zlosť a agresia sú súčasťou. Ak máš konkrétne otázky kľudne sa pýtaj.

autor
20. feb 2020

@nelina1 minuly rok som mala narocny, temer mi zobrali deti kvoli mojmu muzovi, ktory ma psychicke problemy, psychicky ma ponizoval asi 6mesiacov, fyzicky nie. Odvtedy mavam raz za dva mesiace zachvaty zlosti, kedy kricim, dokonca som ho ja napadla aj fyzicky (pästou do ruky) asi 3x, som z toho smutna, vzdy som bola kludny clovek, pohodak, nerozumiem co sa to deje.
Tie amoky sa deju, ked nie je schopny pocuvat, co mu hovorim, ze som unavena a vycerpana, alebo ked sa nedokazeme dohodnut, lebo mi nerozumie, ze nemám fyzicky energiu. Mysli si, ze prehanam, no minuly roj ma natolko vycerpal bohuzial. Tiez som velmi kriticka k sebe a necitim sa dobre vo svojej kozi ☹

autor
20. feb 2020

nespoznavam sa sama pred sebou
pozerala som dake videa ohladom tejto poruchy a tiez tam spominali, ze osoby nespoznavaju seba samych, take pocity su vraj uplne bezne, preto by som uvitala od niekoho kto to mal diagnostikovane, skusenosti