icon

Potrebujem po opravnej skúške nový vodičský preukaz?

9. sep 2024

Ahojte chcem sa opytat mala som skušky na skupiny B a A2 , A2 som spravila ale B nie , no A2 by som si uz chcela poziadat VP. Ak si teraz poziadam o VP na A2 , a dodatocne spravim opravne skusky na B, bude mi treba ziadat o novy VP alebo mi tam len to B “dotlačia??”

maranco
9. sep 2024

Na vodičskom vyškriabeš riadok na doplnenie údajov, plastovú kartu pošleš nazad, aby znovu založili do stroja a dotlačili?

egonsk
9. sep 2024

mozes skusit aj ciernu fixku, ale obavam sa, ze elektronicky zapis nebude zodpovedat ;) ... takze ano, pri zmene opravneni sa vzdy vydava novy VP.

minenkak
9. sep 2024

Nespravila si jeden vodičák nemáš žiaden,museli ti už pri skúškach zobrať vodičák a už bol

autor
9. sep 2024

@minenkak no asi si to nepochopila. Robila som NARAZ na A2 a B na motorku som urobila na B nie. Chcela by som na motorke jazdit kym sa este da. Preto by som si chcela uz urobit VP na A2 na policii

minenkak
9. sep 2024

Ty si to nepochopila,nespravis jedeynemas žiaden

autor
9. sep 2024

@minenkak dali mi vodicske opravnenie na A2. Mozem si ist spravit vodicak. Nechapem co nechapes

autor
9. sep 2024

Vodicsky preukaz*

minenkak
9. sep 2024

Vždy keď robíš nový vodičák musíš o nový požiadať

pupava36
9. sep 2024

A2 su myslim velke motorky ak sa nemylim pokial si to spravila tak ic na policiu predloz im papier s autoskoly a za poplatok ti vystavia na motorku vodicak, skupina B su auta "male" to ked si nespravila tak smola ale ked pojdes na opravne skusky a spravis ich musis ist znova na policiu, znova si vystat radu, znova poziadat o vystavenie noveho vodicaku a za poplatok ti to oni vyrobia a dopisu ti tam aj skupinu B ak to teda urobis. Prajem ti vela stastia na opravnych skuskach.

pupava36
9. sep 2024

@minenkak ale ona spravila A2, ma na to opravnenie od autoskoly, A2 su myslim ze velke motorky ak sa nemylim....cize ak ma papier s autoskoly ze spravila vodicak na motorku tak s tym uz moze ist na fizlicu. A ak spravi opravne na skupinu B tak samozrejme ze musi ist znova na fizlicu a poziadat o novy vodicak pricom jej tam dopisu aj tu skupinu ktoru s ktkrej robila opravnu skusku.

minenkak
10. sep 2024

@pupava36 A2 sú len malé motorku do 125cm3 a potom som napísala, že pri každom novom vodičáku musí žiadať i novyy

pupava36
10. sep 2024

@minenkak tak toto si na omyle, A1 je do 125cm3 a je mozne motorku viest od 15 rokov a A2 su uz velke motorky, vodicak sa robi od 24 rokov na ne.

minenkak
10. sep 2024

@pupava36 Do skupiny motorových vozidiel A2 patria dvojkolesové motorové vozidlá bez postranného vozíka alebo s postranným vozíkom vybavené motorom s výkonom nepresahujúcim 35 kW, s pomerom výkon/najväčšia prípustná celková hmotnosť nepresahujúcim 0,2 kW/kg, ktoré nie sú odvodené od vozidla s viac ako dvojnásobkom ich výkonu.

minenkak
10. sep 2024

@pupava36 skupina A je to čo ty myslíš

autor
11. sep 2024

@minenkak trepeš dve na tri. Ja som spravila na normalne velku motorku nie na malú 125ku.

maranco
11. sep 2024

§ 75 Rozsah a členenie skupín motorových vozidiel, zákon 8/2009 o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

pupava36
11. sep 2024

Chod na policiu, poziadaj o vodicak a hotovo a neries. Mas papier od policajta ze si spravila vodicak na motorku A2? Mas!!!!chod na fizlicu, poziadaj o vodicak, odfotia ta, zaplatis si kolok a letis domov alebo do prace. Ked spravis opravne skusky na skupinu B dostanes papier od policajta a znova musis ist si vystat radu na policiu a znova poziadat o vystavenie noveho vodicaku. Hotovo.

maranco
11. sep 2024

Urob si rezerváciu aby si nemusela vystáť rad.
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

minenkak
11. sep 2024

A2niesu veľké motorky,A sú motorky bez obmedzení