icon

Požiadavky pri darovaní vecí. Kedy je to primerané?

23. apr 2025

Ahojte. Som členom jednej skupiny, kde ľudia darujú veci, ktoré nepotrebujú. Posledné 2 razy sa mi stalo, že som napísala dotyčným, že mám záujem, tak že ok a rovno si vypýtali za to niečo v súkromnej správe, v príspevku nebolo uvedené.., prvýkrát len vlhčené utierky (šlo o dve hrkalky), to ok, ale teraz za jedného plyšáka krtka mi napísala pani, že chce dubajsku čokoládu.... Niekoľkokrát som tam ja inzerovala veci a absolútne nič som za to nechcela a to šlo aj o staršie spotrebiče, tašky oblečenia a pod a niekto si vypýta za jedneho plyšáka dubajsku čokoládu? Ako vždy beriem niečo, ale tak, že len milku čokoládu a nie nejaké drahé sladkosti...a teraz mi je trápne, že ani neviem čo tej pani odpísať.... Vy ste zakaždým niečo dávali tomu, čo niečo daruje aj keď šlo len o jednu hračku? Čo by ste odpísali?

sandra49
23. apr 2025

Napísala by som ze za 5€ alebo koľko stojí ta čokoláda si môžeš kúpiť krtka aj nového. Ze nie ďakujem nech posunie ďalej..

marianarem
23. apr 2025

Ja ked darujem nieco, tak necakam ozaj nic. Naozaj to chcem dat. Toto, co opisujes, nie je darovanie, ale vymenny obchod. Normalne by som odpisala, ze dakujes za ponuku, ale vzhladom na cenu dubajskej cokolady ti to uz nepripada ako darovanie, tak skusis pohladat inde.

selest
23. apr 2025

Ak je to darovacia skupina mozno by o tom mala vediet aj moderatorka skupiny. Jedine co chapem je pytat postovne inak mi to pride nefer. Bud darujem zadarmo alebo to dam do bazara za euro a ak sa preda tak si za to euro kupim tie vlhcene. Inak je to vlastne vymena, na to su ine skupiny..

rozculena
23. apr 2025

načo to píšeš sem? Tu nič nevyriešiš.Treba to nahlásiť,je to aj v pravdlách.
Som v takej skupine a veľa vecí aj dosť hodnotných som darovala,niekto mi niečo doniesol za to,nemám to rada,neberiem si to.

bluka2
23. apr 2025

Podľa mňa už netreba odpisovať

0silvia0
23. apr 2025

Nahlasit a odpisat tetke, nech si strci krtka do...

vanilkovazmrzka
23. apr 2025

Darovanie je vymena veci za dobry pocit. Nie za debilne cokolady a kozmetiku.

refly
23. apr 2025

Pani buď napísať že si pomýlila skupinu - toto je darovacia, nie vymienacia za predraženú čokoládu. Alebo neodpísať vôbec, lebo aj tak škoda reči. A nahlásiť.
Toto fakt milujem... lebo takéto blbosti ako hrkálky a plyšáky... je toho plný bazar a stojí to tam roky za ale 1-3€ a ani pes po tom neštekne. A keď takto vytiahnu požiadavku, tak by už bolo jednoduchšie im dať rovno do ruky mincu...než utekať do obchodu a zháňať konkrétnu vec, podľa ich želania.

modrahruska
24. apr 2025

To este nic, ale tu na koniku je polovica “darovanych” veci po rozkliknuti “darcek k nakupu nad xx eur” 😂 Nereagovala by som vobec na taketo praktiky. Ja ked darujem´ tak nepisem trapne poziadavky co ma kto doniest, ked prinesu ich vec, podakujem a urobim s tym co uznam za vhodne.

petamich
24. apr 2025

Darujem v skupine, kde je v pravidlach vyslovene zakazane pytat si nieco za darovanu vec. Takze ak by sa mi take stalo nahlasila by som adminom.

Ak take nemate, tak by som napisala, ze je to skupina na darovanie a nemam zaujem vymenit za dubajsku cokoladu.

Ja darujem vela a castokrat mi donesu cokoladu alebo jablka alebo ovocie alebo aj nic...ale nikdy som nepytala proaktivne nic.

lienka.7
24. apr 2025

@autorka odpísať jej, že keďže ide o darovanie, žiadnu čokoládu jej nepošleš. A súčasne ju nahlasujes admminke skupiny. Tej poslať celú konverzáciu.

bielasovicka
24. apr 2025

Za darovanie sa neplatí. Bodka.

zuzanita1609
24. apr 2025

Tak to by sa už malo nazvať výmenný obchod a nie darovanie,nie? Tetu pošli do Dubaja po čoko,keď chce 🤭

malaopicka
24. apr 2025

Ja tiež, keď darujem, necakam absolútne nič. Ak chcem barter, píšem rovno v príspevku, nech sa človek vie rozhodnúť či je to preňho ok alebo nie. Ja keď si beriem niečo darované, vždy donesiem, čo uznám za vhodné. Informovala by som admina skupiny, že takéto praktiky fungujú.

autor
24. apr 2025

Ďakujem ženy, a ešte na pobavenie (alebo zaplakanie v akej dobe žijeme) - pani som napísala, že nech teda posunie plyšáka ďalej, že ani nemám doma dubajskú čokoládu a ani nemám čas s novorencom chodiť po obchodoch....a ona na to na drzovku, že tak nech donesiem čo mám doma 🤦 už asi ozaj odpisovať netreba, niektorí ľudia nemajú žiadnu sebareflexiu

autor
24. apr 2025

A teda som ešte písala, že myslela som, že hračka je na darivanie, ale k tomu sa samozrejme nevyjadrila

katulienocka999
24. apr 2025

Tiež som v obdobnej skupine kde to už aj adminky riešili a zároveň aj vyhadzovali zo skupiny..keď skus ich aj o tom informovať keďže je to skupina zameraná na darovanie a nie výmenu, predaj

sense
24. apr 2025

Na to by som jej neodpísala a ju nahlasila

lenkakoc444
24. apr 2025

Ja by som jej napisal, ze z povodneho prispevku som pochopila, ze veci daruje cize uz nemam zaujem. A toto by som pisala aj tej co dodatocne pytala vlhcene za hrkalky.

sandra49
24. apr 2025
@modrahruska

To este nic, ale tu na koniku je polovica “darovanych” veci po rozkliknuti “darcek k nakupu nad xx eur” 😂 Nereagovala by som vobec na taketo praktiky. Ja ked darujem´ tak nepisem trapne poziadavky co ma kto doniest, ked prinesu ich vec, podakujem a urobim s tym co uznam za vhodne.

@modrahruska toto som aj ja riešila.. proste som chcela pre malú nejaké normálne oblecko, tak som si vyfiltrovala, ze zadarmo a takmer pri kazdom inzeráte, že len k nákupu 🙂 neviem, kde darujú mamičky teda oblecenie. Každí píše, že ľudia ani zadarmo nechcú, ja by som naopak rada zobrala schopné veci, pretože také aj ja sama darujem v skupinách. Keby chcem tak by som to aj kľudne predala, cize nie veci na doma a zničené.. a predsa nemám šťastie 😅

slavka1988
24. apr 2025

Aj u nás v skupine ze darujem .....a za vlhčené alebo čokoládu tak prečo pani nenapíše vymením za to a to ,ja zo slušnosti som vedela vždy niečo priniesť aj keď jedna pani zhanala lieky a ja som ich mala pani doniesla víno ktoré som neprijala aj z dôvodu že nepijem a aj z dôvodu že keď môžem pomôžem bez ničoho.

autor
24. apr 2025
@slavka1988

Aj u nás v skupine ze darujem .....a za vlhčené alebo čokoládu tak prečo pani nenapíše vymením za to a to ,ja zo slušnosti som vedela vždy niečo priniesť aj keď jedna pani zhanala lieky a ja som ich mala pani doniesla víno ktoré som neprijala aj z dôvodu že nepijem a aj z dôvodu že keď môžem pomôžem bez ničoho.

@slavka1988 veď toto...ja zo slušnosti tiež čokoládu, ale dobrovoľne ako znak vďaky a nie, že si niekto pýta...mala napísať do príspevku...a ešte je ten krtko aj špinavý, lebo som kukala z foto, či by šiel flak vyprať

ma77
24. apr 2025

Akože fakt drzosť pýtať za špinaveho plysaka čokoládu za 5eur pani chce ochutnať ošiaľ okolo dubajskej čokolády a je jej ľúto dat za ňu 5eur tak to skúša takto

sidicek
24. apr 2025

U nás sú takíto členovia, co si žiadajú niečo navyše vylúčení zo skupiny, je to vyslovene proti pravidlam

klaridka
24. apr 2025

Keď darujem, tak darujem. Nemám rada, ak mi niekto za to niečo prinesie... Je to vec, ktorú už nepotrebujem , tak chcem, aby poslúžila druhému.