icon

Pozor na podvodné e-maily s náhradou nároku od VšZP

27. júl 2025

Podvod mailom, nevyplnajte nic. Prislo mi oznamenie o nahradu naroku. Tie co uz o tom viete, temu ignorujte, dakujem. Samozrejme, prislo z cudesnej zahranicnej mailovej adresy. Povedze starsim pribuznym. Neuveritelne, nech mi nikto nehovori, ze to nema nejake prepojenie s ludmi, ktory sa v tomto state pohybuju, ved ti autori musia vediet, ze tu mame akysi system na nahradu niektorych benefitov cez penazenku zdravia.

Pozor na podvodné e-maily s náhradou nároku od VšZP
jamidea
27. júl 2025

@anonym_autor anooo, aj muzovi to doslo, nadaval na podvodnikov k 106. A vymazal ho. Myslim, ze kazdy sudny clovek tomuto neuveri, prip.vo chvili, ked budu od neho ziadat citlive udaje,im dojde , ze je to podvod

kavasmliekom
27. júl 2025
@jamidea

@anonym_autor anooo, aj muzovi to doslo, nadaval na podvodnikov k 106. A vymazal ho. Myslim, ze kazdy sudny clovek tomuto neuveri, prip.vo chvili, ked budu od neho ziadat citlive udaje,im dojde , ze je to podvod

@jamidea mne už len to, že náhrada bude vyplatená na vašu platobnú kartu (po anglicky)
Už keď, tak na účet 🫣

nelca84
27. júl 2025

Ja raz nepochopim, ako sa nad tym moze este niekto vobec pozastavit. Tento typ podvodov koluje roky, ci v mene bank, posty, kurierskych spolocnosti, poistovni... ja sa pri tom len pousmejem, vymazem a viac neriesim.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
simsalabim
27. júl 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub rozhodne nema slovo Ukrajina nic spolocne so slovom ukradnut.

autor
27. júl 2025
@nelca84

Ja raz nepochopim, ako sa nad tym moze este niekto vobec pozastavit. Tento typ podvodov koluje roky, ci v mene bank, posty, kurierskych spolocnosti, poistovni... ja sa pri tom len pousmejem, vymazem a viac neriesim.

@nelca84 No z poistovne mi este neprislo, ostatne ano. Dokonca aj v mene slovenskej financnej spravy mi prislo, ze preplatok na dani, ktory som ocakavala, len viem, ze to posielaju automaticky, kedze tam clovek vyplna rovno cislo uctu. Ale toto veru nie.

nelca84
27. júl 2025
@anonym_autor

@nelca84 No z poistovne mi este neprislo, ostatne ano. Dokonca aj v mene slovenskej financnej spravy mi prislo, ze preplatok na dani, ktory som ocakavala, len viem, ze to posielaju automaticky, kedze tam clovek vyplna rovno cislo uctu. Ale toto veru nie.

@anonym_autor vsak to je uplne jedno v mene koho to pride, uz len to, ze mas niekam klikat aby ti prisli peniaze musi byt kazdemu pricetnemu hned jasne...

mirokub
Odpoveď bola odstránená
autor
27. júl 2025
@nelca84

@anonym_autor vsak to je uplne jedno v mene koho to pride, uz len to, ze mas niekam klikat aby ti prisli peniaze musi byt kazdemu pricetnemu hned jasne...

@nelca84 Nemyslim si, ze to ma co do cinenia s (ne)pricetnostou.

nelca84
27. júl 2025
@anonym_autor

@nelca84 Nemyslim si, ze to ma co do cinenia s (ne)pricetnostou.

@anonym_autor mas pravdu, skor je to hlupost

hoso2
Odpoveď bola odstránená
mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_b148c3
27. júl 2025

@anonym_autor ze carte bancaire 😁😁hadam by dakomu doslo pri tomto ,ze je to odrb

autor
27. júl 2025
@nelca84

@anonym_autor mas pravdu, skor je to hlupost

@nelca84 ani hlúposť to nemusí byť. Veľa ľudí nemá o tom stále info, ani skúsenosť.

nelca84
27. júl 2025
@anonym_autor

@nelca84 ani hlúposť to nemusí byť. Veľa ľudí nemá o tom stále info, ani skúsenosť.

@anonym_autor naozaj potrebujes mat skusenost aby si vedela, ze nemas zadavat svoje pristupy do banky cez nejaky link co ti prisiel do mailu? Podla mna na to staci zdravy rozum.

karolinakr
28. júl 2025

ano, pridavam aj tento podvod

https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/pozor-podvodnici-sa-hraju-na-policajtov-a-ukazuju-falosne-preukazy/

tu nejde o to, že ludia nie su sudni, ale treba upozorniť staršich ľudí, ktorí nie su opatrní, nevedia internet používať, su tam kratko, su dôverčiví, veria autoritám..
treba si na facebooku zakliknuť stranku Policia SR, tam je veľa užitočnych informacii
v ramci osvety treba tieto diskusie zakladať pravidelne

karolinakr
28. júl 2025
@nelca84

@nelca84 tu nejde o pričetnosť, kolko ludi sa napali, roky vyhadzuju seniori peniaze z okna, a vždy sa najde niekto, kto to ešte spravi, teraz si podvodnici aj nove preukazy vymysleli a človek musi byt v strehu
nie každy sedi na internete deň a noc, že zachyti všetky podvody

karolinakr
28. júl 2025
autor
28. júl 2025
@karolinakr

@karolinakr Tak toto je sila s tym preukazom.

jamidea
28. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor zakladna internetova a financna gramotnost.
Nikto ti len tak neposle peniaze.
Nikomu nedavam svoje udaje, najma c.OP, r.c. a 3miestne cislo z bkm karty.
To je ine, ako ked otvoris mail s virusom, hoci...

karolinakr
28. júl 2025

ja už neviem, ako by som mala ĺudí varovať! oznamenie polície dnes...včera sme o tom hovorili