icon

Prečo často používate anglické slová v textoch?

4. aug 2024

Preco vsade do textov pouzivate anglicke slovicka? Vzdy ma to tak rozculuje, ked niekto nieco pise a plesne tam slovicko. Su aj zeny ktore to neovladaju a neroxumeju potom o com je rec. Ci teraz je ,,in" pisat vsade anglicke slova? Naco je to dobre? Len aby ste sa ukazali, ze ovladate cudzi jazyk ci co?

Strana
z5
autor
17. aug 2024

@mk1111111111 omietka

mk1111111111
17. aug 2024

👌🤣

mk1111111111
17. aug 2024

Ale, ja som to myslela vazne. Ze, ci je na to slovenske slovo. Omietka je inak po ang., tak mozno inokrajna, nez anglicka omietka 🤣

sisaka
17. aug 2024

Mne to príde trápne, hlavne, keď sa anglické slova vysklonuju/vyčasujú a fakt mi potom pointa vety uniká, keďže nie som zvyknutá na slovenské verzie anglických slov.
A nie, nepatrím k nevzdelaným debilov, na ktorých sa angličtina nenalepila. Žijem vyše 20 rokov v anglicky hovoriacej krajine, kde si často pomôžeme s anglickým slovíčkom, keď to slovenské vypadne (hlavne podstatne mená), ale ešte som sa nestretla s takým splietaním jazyka, ako predvádzajú niektorí ľudia žijúci a pracujúci na Slovensku. Brat aj s rodinou žijú tiež v zahraničí a tiež nekomolia jazyk a to ani naše deti, ktoré majú niekedy problém sa vyjadriť v slovenčine.
K učeniu jazykov, rodičia 74 ročný - zakladna len ruština, mama gympel tam mala latinčinu a nemčinu, otec chodil na ucnovku len ruština. Ja pomaly 50, základná len ruština, stredná ruština, nemčina, po revolúcii ruštinu nahradila anglictina, muž ZŠ ruština, učilište francúzština 🤦‍♀️. Učiť sa jazyk a vedieť ho 2 rôzne veci. Súhlasím s tvrdením, že polovica Slovákov stále po anglicky nevie. To že do reči zamiešajú nejaké vyskloňované anglické výrazy z nich nerobí jazykovo zdatných jedincov

Strana
z5