Prečo často používate anglické slová v textoch?
Preco vsade do textov pouzivate anglicke slovicka? Vzdy ma to tak rozculuje, ked niekto nieco pise a plesne tam slovicko. Su aj zeny ktore to neovladaju a neroxumeju potom o com je rec. Ci teraz je ,,in" pisat vsade anglicke slova? Naco je to dobre? Len aby ste sa ukazali, ze ovladate cudzi jazyk ci co?
👌🤣
Ale, ja som to myslela vazne. Ze, ci je na to slovenske slovo. Omietka je inak po ang., tak mozno inokrajna, nez anglicka omietka 🤣
Mne to príde trápne, hlavne, keď sa anglické slova vysklonuju/vyčasujú a fakt mi potom pointa vety uniká, keďže nie som zvyknutá na slovenské verzie anglických slov.
A nie, nepatrím k nevzdelaným debilov, na ktorých sa angličtina nenalepila. Žijem vyše 20 rokov v anglicky hovoriacej krajine, kde si často pomôžeme s anglickým slovíčkom, keď to slovenské vypadne (hlavne podstatne mená), ale ešte som sa nestretla s takým splietaním jazyka, ako predvádzajú niektorí ľudia žijúci a pracujúci na Slovensku. Brat aj s rodinou žijú tiež v zahraničí a tiež nekomolia jazyk a to ani naše deti, ktoré majú niekedy problém sa vyjadriť v slovenčine.
K učeniu jazykov, rodičia 74 ročný - zakladna len ruština, mama gympel tam mala latinčinu a nemčinu, otec chodil na ucnovku len ruština. Ja pomaly 50, základná len ruština, stredná ruština, nemčina, po revolúcii ruštinu nahradila anglictina, muž ZŠ ruština, učilište francúzština 🤦♀️. Učiť sa jazyk a vedieť ho 2 rôzne veci. Súhlasím s tvrdením, že polovica Slovákov stále po anglicky nevie. To že do reči zamiešajú nejaké vyskloňované anglické výrazy z nich nerobí jazykovo zdatných jedincov

@mk1111111111 omietka