Prečo mi nefunguje zahraničná simka v telefóne?

11. jún 2022

Ahojte.
Som v zahranici a môj mobil má asi nejaké nastavené blokovanie cudzích simiek. Akceptuje iba tu orindzacku ! Telefón bol asi kupovaný pred rokmi rokucimi v Orange takže oni dali blokovanie inej simky. Je to síce starý smartfón veľmi ale dá sa ešte využiť. Teraz sa mi pokazil nový iphone takže chcem s cudzineckou kartou používať v starom telefóne. Ale nejde to napodiv ! ! Nemôžem to využívať prečo ? Hlási že simka tam nie je a nie je signál pričom tam je simka dobrá.ako to spustiť s odblokovať bez Orange pomoci keďže žijem preč ?

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
11. jún 2022

@mb2021 starý LG neviem presne už .ale kupovaný asi v Orange..fakt storočný

ildiko36
11. jún 2022

Ani v orange ani v telokome co maš telefony nefunguju len ich karty, to musis dať odblokovať, ja som pred par rokmy za odblokovanie okolo 30eu platila.

ildiko36
11. jún 2022

Neviem kde si v zahraničí ale ked maju media markt alebo tchibo obchod da sa lacno kupiť mobil

autor
11. jún 2022

@ildiko36 preboha to čo sú za svine

autor
11. jún 2022

@ildiko36 strašné to ani nevrva..ja ale nemám ako ísť na sk takže nič z toho .to je strašné a šialené akože nemôžem používať telefón kvôli ich blokacii to je akože skvelé

dejka77
11. jún 2022

Ved na tom nie je nic cudne. Ja som zase bola v zahranici, mobil kupeny tam a slov. simka mi nefungovala. Tak som sa bola opytat u jedneho operatora. Oni to vraj nerobia a poslali ma do nejakeho obchodu s telefonmi. Tam mi zapotili sumu asi 50 eur. Tak som sla na net a na ebay-i som nasla plno predajcov, ktori robia odblokovanie. Stalo ma to menej ako 10 eur a kod mi poslali do 24h.

lalenka33
11. jún 2022

V minulosti to bolo bežné, že mobily boli blokované na simky iných operátorov. Aj ja mám doma xy takých mobilov. Treba dať odblokovať alebo kúpiť nový mobil.

niekto2hy
11. jún 2022

Nemusis nadavat... reklamuj apple zazrak...

miadi
12. jún 2022

Strasne a šialene? Neprehanaj. Mozes si ho dat odbkokovat nie je to zas taka palka. Alebo si na zmluvu s pausalom “ kupis” novy zadarmo.(ak tam zijes dlhodobo) Mne sa tiez neda dat ina simka na mobiloch z americkeho kontinentu ked som na dovci na Svk . Dost bezna vec. Netreba to tak dramaticky preživat.

sissy27
12. jún 2022

Pretože sa kedysi predávali akciové telefóny blokované pre konkrétneho operátora, po skončení 2r viazanosti si si mohla dať telefón odblokovať. Že si to neurobila je tvoja hlúposť.
Aj v zahraničí sú predajne a bazáre, kde lacno kúpiš telefón. Takže odblokuj samu seba a vyrieš to ako dospelý človek.

autor
12. jún 2022

To si môžem aj tu nechať v zahraničí ten telefón odblokovať ?určite nejdeme na sk tento rok až na ďalší rok a nutné to teraz potrebujem
@sissy27 no predstáv si ja zablokovaná nie som neviem kde bol ten mobil kupovaný pretože bol darček od mamy ja som sa nepýtala ja sa len domnievam keďže tam iba sim nejde vôbec asi tak

Čiže summa sumárum dá sa za nejakých do 30e odblokovať ten telefón aj v zahraničí aby bol použiteľný pre zahraničnú sim či nie ?

niekto2hy
12. jún 2022

a) Nevieme kde byvas.
b)Nevieme aky telefon.
c)Cena podobneho,pouziteho telefonu v zalozni,bazar,inzerat...

dejka77
12. jún 2022

Kde v zahranici si?