icon

Prečo nie sú v taxíkoch tachometre?

xkarolina
20. jan 2022

Prečo niesu v taxíkoch tachometre ? Keď som bola mladšia v každom bol a tak sme si mohli sledovať “reálnu “ cenu. Teraz kvôli práci musí cestovať denne taxíkom a každým dňom je tá cena vyššia.

janai1
20. jan 2022

@xkarolina tachometre majú dúfam všetky autá 🤣 neviem síce ako z rýchlosti zistíš cenu 🤣

v BA sú v taxikoch bežne taxametre 🤔 len taxíky Bolt atď. nemajú lebo tam vieš pevnú cenu

patka06
20. jan 2022

každé auto /oficiálnej taxislužby s platnou licenciou / musí mať taxameter, no väčšina z nich jazdí na tzv. paušál - rovnaká cena v meste bez ohľadu na vzdialenosť alebo majú pevný cenník.
Môžeš vodiča požiadať, aby šiel na taxameter, ale budeš cenou nemilo prekvapená.

emmi101
21. jan 2022

Myslim, ze keby zapol taxameter, tak je ta cena este vyssia, nez maju stanoveny pausal. Ale vsak vyskusaj, budes vediet.

hapkova
21. jan 2022

Radsej uz taxikmi nechodim. Parkrat som to skusila a pan ma povozil vsade mozne a takymi okruznymi cestami isiel ze dakujem pekne.

piece
21. jan 2022

Lebo by sme odpadli, keby sme videli ako to tam nabieha a koľko si budú pýtať :D

hiro
21. jan 2022

Neviem ci za taxi povazuje aj Bolt a podobne - tam uvidis cenu este pred jazdou ;)