Prečo stále hľadáme a vytvárame problémy?
Cim je sposobene neustale hladanie a vytvaranie si novych problemov? Je v tom nejaky vedecky pripadne psychologicky zaklad?
@dskjhfdlkdjhl To nie je dolezite, meni sa to, stale nieco ine.
No, tak to je dolezite. Je rozdiel, ci sa jedna o napr. rodinne problemy, alebo vedecke problemy.
To by aj mňa zaujímalo, mam takú kamošku.. ona sa má až príliš dobre a vkuse si vytvára problém, ktorý je úplná banalita a robí z komára somára a vkuse nonstop, mrzí ma to celkom, lebo to nie je život, keď vkuse rieši blbosti 😕
@dskjhfdlkdjhl Nie, nie je to dolezite.
@mamickalisticka presne si to vystihla, len ako to riesit
a čo chceš vlastne riešiť? Ak máš v blízkosti človeka, čo to robí a tebe to ide na nervy, preruš s ním kontakt. Ak to niekde čítaš, prestaň, počuješ v správach, vypni TV... a nezakladaj diskusie, kde hľadáš a vytváraš imaginárne problémy
@danica2711 dufam, ze sa ti ulavilo
myslím si že ak je to taký typ človeka ktorý má v podstate všetko ale aj tak si sám sebe vytvára problémy z banalít, tak problém nie je v tej danej banalite ale niekde hlboko v nás a tá banalita na to len chce poukázať, to je karma, živia negatívnu energiu. možno to pramení z našeho detstva alebo až rodovej línie
Pocit dôležitosti? Nevie inak zaujať, len tým, že ma stále nejaký problém a treba ho poľutovať? Ak nerieši problém, nudí sa. Nevie si hlavu zamestnať niečím veselšim. Poznám takých ľudí a oni svojim zmýšľanim tie problémy priťahujú. Častokrát zvelicuju a za problém považujú aj to, pri čom sa normálny človek ani nepozastavi.
Je to dolezite, len Ty tomu vobec nerozumies a chces tu nieco skumat, len si vobec nevies ani specifikovat, ze co presne. Takze je to len mlatenie prazdnej slamy a zrejme o tom su aj tie akoze problemy😉
mne sa nemalo prečo, problém máš ty
Pretoze ludsky mozog je naprogramovaný na riešenie roznych situacii, aby prežil. Je to pud. V dnešnej dobe blahobytu a prebytku potravy uz davno nejde o to, aby bolo potomstvo syte a prezilo. Preto mozog naoko sam vytvára problematicke situacie, aby mohol fungovat a zasytil sa pud.
Neviem, poznám takých ľudí ktorí musia riešiť doslova kraviny. Jednoducho sa nevedia tešiť z toho čo majú. Asi si to nevedia prestaviť v hlave.
podla mna casto je to o tom, ze s niecim zacneme byt nespokojni, ze neustale sa nase tuzby, naroky aj vsetko meni ;)
@dskjhfdlkdjhl Zaujimave, ze iny veria napisat zaujimave nazory, len ty si lietadlo.
Ak mam pisat nejake nazory, tak najskor potrebujem aj fakty, inak su to len dojmy. Ale Tebe zrejme take staci, Ty asi nebudes zrovna premyslavy typ.
Čím som staršia,tým menej riešim iných. Lebo do života iných nevidíme,kým nám ho sami nespristunia. To platí aj o kamoškacg.....ty možno vidíš,že všetko má,všetko sa jej darí. A určite sa jej darí?čo keď nie až tak celkom a vidí problémy kvôli niečomu....
Tiež mám kolegyňu,čo je každý závidí manžela,život....osobne by som s ňou nemenila,keď som videla a počula zopár telefonátov od manžela.
A niektorí ľudia majú skutočne problémy. A tie ich problémy pochopíme,až keď si ich zažijeme my.
Lebo nie je problém ako problém. A nie sú okolností problému u všetkých rovnaké.
@barborachors 👍 presne tak
@danica2711 Nesuhlasim.
@pkgirl30 Zaujimava myslienka. Ktovie aka udalost moze byt spustacom.
@barborachors No nedeje sa to vsetkym ludom. Tusis, preco je to u niekoho viac?
@aurora33 Preco si to nevedia prestavit?
@terezka1947 Asi si chcela prispiet inde. Toto nie je tema o rieseni kamosky.
Človek by si ani nepomyslel čo všetko môže byť spúšťačom. Môže nás to maximálne vytáčať byť v blízkosti takého človeka, sú to niekedy energetický upíry. Už tak dlho sú v tejto polohe že si niekedy ani neuvedomujú že to robia. A my ak vieme tak sa ich stránime alebo si z nich už robíme srandu. Mala som jednu takú kolegyňu už som to nevydržala a vybuchla som, opýtala som sa jej kto jej v živote tak ublížil že sa teraz ona takto chová. Zaskočilo ju to a jedného dňa za mnou prišla a povedala mi aby som sa nehnevala lebo....a vtedy mi všetko vyrozprávala a vyplakala sa. niekedy možno treba na nich len trpezlivosť ale tú má len málo ľudí.

A o ake problemy sa jedna?