Prečo sú moderné sladkosti také nechutné?
Všimli ste si to? Sladkosti ci čokolády keksy, koláče všetko predrazene. Pritom kvalita hrozna, úplne nechutne, suche.
Napríklad cukráreň. Jeden kolac kľudne aj 3 eura.. Pritom uplne suchy. Alebo taka horalka, miňomky.. Nič sa už nedá kúpiť, nič nechuti
Chodíš do zlej cukrárne potom.
@anonym_autor ja som minule rozmýšľala,ako sa sladkosti pokazili, taky 3bit. Pamatam si ma tú výbornú chuť. A teraz? Neviem ci zmenili recepturu ale je priserne sladky a nechutný
Ja okrem gumenych cukrikov a zmrzliny na konkretnom mieste nekupujem ziadne sladkosti. Neda sa to jest 🤷🏼♀️
@anonym_autor ja kupujem roky z jednej cukrárne, zákusky sú stále rovnako skvelé, len tá cena, je že brutal. A zo sladkostí zvyknem kupovať Banány v čokoláde, Leo, Deva čokoládku plnenú aj čistú Devu a tá chuť mi príde rovnaká. Plus milujem mangový Lyra čokoládu 😋
ja som zavislak na sladkom. kiez by som to neznasala. lahsie by sa chudlo
Ono aj ľuďom sa vekom chute menia,no je pravda,že veľa sladkostí sa "pokazilo"keďže suroviny nie sú také kvalitné a často sa používajú len lacné náhrady.
Ja som napríklad nikdy nemala rada zmrzlinu,skôr nanuky,teraz mi nechutia už ani tie. Čokoládové tyčinky a keksíky sú mnohé také mastné a umelé, napríklad Horalka, či Tatranka sú jedny z najhorsich chutí pre mňa.
Ja teraz skôr pečiem doma perník, rôzne bábovky, tvarohové a makové štrúdle, Moravské koláče a podobne. Muž,keď cestuje do zahraničia,to rád berie do sebou,že to aj zasýti. 😅
@anonym_autor To je všetko lacnými nahrážkami, ktoré teraz používajú.
Za takú dubajskú tartaletku v mojej obľúbenej cukrárni by si veru dala 3 €.😀
@anonym_autor ja kupujem roky z jednej cukrárne, zákusky sú stále rovnako skvelé, len tá cena, je že brutal. A zo sladkostí zvyknem kupovať Banány v čokoláde, Leo, Deva čokoládku plnenú aj čistú Devu a tá chuť mi príde rovnaká. Plus milujem mangový Lyra čokoládu 😋
@scila banány v čokoláde ti neprídu teraz také "gumové"až príliš?Či len mne sa to vidí?Lebo aj tie som jednu dobu kupovala a potom začali meniť chuť. Tie klasické myslím,nie rôzne "napodobeniny"
Peciem rada casto vela a presne preto
Mne sa zda vsetko hlavne zbytocne presladene. Vsade na cloveka skace, ze sa treba zdravo stravovat, hybat, bla, bla, ale vo vsetkom tona cukru, pritom by stacila polovica.
Suhlasim, tie dnesne sladkosti su otrasne, a dobru cukraren najst je rarita
občas si kúpim margotku,sojový suk,alebo kofilu.Tie mi prídu stále rovnaké. Aj polomáčané sú fajn.Indiánky sú tiež stále rovnaké.
Zákusky nekupujem
Mne sladkosti chutia stále. Problém je, že sa snažím držať na uzde, už tej metabolizmus nie je taký ako za mlada, ale niektoré druhy veľkej Milky dokážem sprášiť na posedenie ku káve. A milujem Margot, Tribit, Fidorky, Mars, Twix, Snickers, Bounty, Milky Way... kupujem toho celé krabice pre deti a občas im kradnem. A ešte Marlenku. O zákuskoch ani nevravím. Treba len nájsť dobrú cukráreň.
@anonym_autor ja som minule rozmýšľala,ako sa sladkosti pokazili, taky 3bit. Pamatam si ma tú výbornú chuť. A teraz? Neviem ci zmenili recepturu ale je priserne sladky a nechutný
@anonym_ef7d10 akurát som mala 3bit minulý týždeň po roooookoch, lebo mi kázali pred vyšetrením zjesť niečo sladké a reku, skúsim.
To ani nešlo okolo toho, ako to kedysi chutilo 🥲
občas si kúpim margotku,sojový suk,alebo kofilu.Tie mi prídu stále rovnaké. Aj polomáčané sú fajn.Indiánky sú tiež stále rovnaké.
Zákusky nekupujem
@rozculena Indiánky aj ja ľúbim.
no veru niektoré su už ozaj fuj a hnus 🤮 .Ale napr Horalka alebo Mila mi zatial chutia.Ale všetko hrozne presladené a to ja mám azbestové ústa na sladké takže ak to povie niekto ako ja, je to ozaj hnusné 😄 ale včera ma nasrala a to doslova zmrzilna carte d or už som to do jednej diskusie aj písala.Konkrétne pistaciová novinka.Chuti nijakej.Iba vanilková aróma.Pisctácií navrchu síce dosť ale inak to okolo nich iba chodilo.Sklamaná som lebo túto značku mám celkom rada.Ale predtým od nich citrónový koláčik mi celkom chutil.Dúfam že len táto bola nepodarená.Všetko len zmenšujú a samá umelina a ako hovorím nedá sa to dojesť lebo plno cukru všade.Ešte celkom zjem ak je čokoláda tmavá, plus marcipán alebo horká čokoláda a pomaranč alebo višne.Ešte to mi chutí
@scila banány v čokoláde ti neprídu teraz také "gumové"až príliš?Či len mne sa to vidí?Lebo aj tie som jednu dobu kupovala a potom začali meniť chuť. Tie klasické myslím,nie rôzne "napodobeniny"
@jaskolka je to možné, ale mne chutia - tie od Orionu.
Skôr tie od Figara sa mi zdajú nejaké čudné posledný rok/ dva.
Ja do cukrárni veľmi nechodím, ale stalo sa, že sme za posledne dve mesiace boli v rôznych cukrarnach v rôznych mestách a teda tie koláče hrôza. Neverím, že sedem cukrárni bolo zlých. A teda išli sme asi šiesti, každí sme mali iný druh koláču... Moja svokra hovorí, že ani cukor a mlieko už nie je to, čo bývalo 😆
@anonym_autor Presne, kopec cukru a palmového oleja, lebo šetria, kde sa dá. A potom to takto chutí☹️
Chvalabohu, že nie som na sladké 😃 jedine, čo si neodpustím, je raz-dvakrát za mesiac keksík Mila 😃
Ako bolo pisane vyssie. Vsade samy cukor, palmovy olej, podradne suroviny.
Ja som si raz sama pre seba dala vyzvu ze rok bez sladkosti.
Odvety nemozem jest vela druhov sladkeho, lebo mi to pride az chemicky sladke. Napr horalka, normalne ze fuj pre mna a pritom predtym som ju jedla bezne.
Milku cokoladu ci tofife som tiez vedela zjest na posedenie. Teraz si dam kusok a staci.
Naopak som si zacala vychutnavat kvalitne horke cokolady. Mam rada horku s chilli ale ta cena, ze 5 eur. Fuu. Teraz som sa vratila z talianska a tam stali o polovicu menej. Nech uz su volby! 🙏🏽
@anonym_autor Horalka ani miňonka nie sú moderné sladkosti 🙂 Jedávali sme ich už pred 4O rokmi.
Tie sladkosti z obchodu, kt tu spominate boli povacsine hnusne odjakziva, mne nechutili ani ako decku 🙈 ja neviem ale v BA mame tolko dobrych a kvalitnych cukrarni/pekarni a zmrzlinarni, ze vobec nemam pocit, ze by nebolo na vyber a sladkosti by boli hnusne. Dokonca aj v obchodoch napr mrazom susene ovocie v cokolade je oblubena sladkost nasich deti alebo kvalitnejsia cokolada…o cenach pomlcim, lebo tie su vysoke, ale nedivim sa kedze vsetko ode hore od ceny prace cez energie az po suroviny 🤷🏼♀️
@anonym_ef7d10 akurát som mala 3bit minulý týždeň po roooookoch, lebo mi kázali pred vyšetrením zjesť niečo sladké a reku, skúsim.
To ani nešlo okolo toho, ako to kedysi chutilo 🥲
@vkatush presne tak,aka skoda,ze sa to tak skazilo :( a vlastne dobre, nebudeme tucne 😃
Ano, kvalita sa zhorsila. Uz ani horalky nechutia ako volakedy. Minule sme ich mali po dlhej dobe a bolo to len cosi velmi sladke bez arasidovej prichute. Nevedela by som to identifikovat ako horalku.
Suhlasim, tie dnesne sladkosti su otrasne, a dobru cukraren najst je rarita
@cyberk presne tak
Tiez na to pravidelne myslim ze ake je vsetko presladene a plne stuzenych tukov, ja co som bola zavisla na sladkostiach uz nemam ani co jest okrem cokolady, ale ta je teraz predrazena, tak ju dost obmedzujem.

Horalka je fajn.