Prečo sú väčšinou ľudia nezvestní?
Prečo sú väčšinou ľudia nezvestní? Myslím to tak, že aké je najčastejšie rozuzlenie? Viete niekto? Často vidím, že sa po niekom pátra a kde, kedy bol naposledy videný a tak... A tak mi napadlo, že čo sa zvyčajne deje? 🤔 Možno divná otázka, ja viem, len ma to zaujíma.
Npr. Choroba demencia, alzhaimer- jednoducho sa ocitnu v uplnom inom svete, v inom roku.....a vyberu sa do prace, za frajerkou( nas sused,myslel ze ma 18 a nie80.) Toto u starych ludi. U mladistvych vacsinou nejaky pruser ci hadka a myslia ze sa to tym vyriesi. A niekto sa vyberie na zabavu, ozraty s kamosmi na chatu( mimo,povodneho planu) a v 3dnovej ozratosti do nemoty jednoducho neda o sebe vediet.
U nás sa raz stratil taky chlapec. Ho hľadali celý deň, noc stratil sa v lese našli ho niekde na posede nakoniec
Niektorí sa zabudnú niekde a rodina hneď vyhlási poplach, potom samovrahovia, a pubertiaci utekajúci z domu.
Pubertiaci utekaju napr z domu. Ale aj dospeli. Nie su strateni..Len strateni pre rodinu.
Pubertiaci vacsinou ujdu z domu, male deti velmi casto rodic nevrati druhemu rodicovi. Starsi byvaju chori a maju problemy s pamatou a casto sa to stane aj mladym, hlavne po prezurovanej noci alebo zo stresu v praci su dezorientovani.
A myslim, ze niekedy je to aj paka na niektorych ludi, ked napriklad niekto nechce vratit dieta alebo pubertiak sa smeje, ze kasle na rodicov a chodi si kde chce a neda vediet ci vobec zije ci co, tak si budu dovolovat viac, pokial to clovek riesit nebude. Pokial to nahlasi na policii a oficialne potom policia to s dotycnym riesi, ze toto si jednoducho nemoze dovolit az takto, tak tieto skupiny ludi budu neskor menej vymyslat a robit dalsie problemy, ked uz raz to s nimi vyriesi policia. Niekedy. Niektori robia problemy vzdy.
nemusi to byt len to, ze niekto sa strati, ale nezvestnost sa nahlasuje aj vtedy, ked je napr. dieta v striedavke a jeden z rodicov nevrati dieta, tak sa tiez nahlasuje nezvestnost (to na margo castych hlaseni o detoch, to nie su vzdy len stratene deti, su s jednym z rodicov, ktory ho nechce vratit)
Závisí od toho, ako dlho sú nezvestní a každý vek má iné hlavné príčiny:
- mladšie deti unesie jeden z rodičov, alebo sa dieťa niekde stratí, keď rodičia na chvíľu pozrú inde
- školopovinné deti utekajú od rodiny, lebo majú problém so známkami v mladšom veku, ťažká puberta zasa v staršom veku
- dospelí buď pre nejakú nehodu (napr. pri turistike, športe), samovražedné úmysly, alebo kriminalitu
- seniori kvôli zmätenosti (vplyvom úrazu alebo choroby)
Zavraždenie človeka, únos (s výnmkou rodičov) a podobné násilné a nechcené zmiznutia sú zriedkavé.
Rozdelme to na krátkodobé a dlhodobé. Krátkodobé že človek starý sa niekde zatula, pubertiakovi sa niečo nepáči a potom 2 dni sa doma neukáže. Dlhodobé u dospelých najčastejšie že odídu dobrovoľne a chcú žiť mimo rodiny a aby o nich nik nevedel. A druhý dôvod samovražda alebo vražda.

moj dedo bol nezvestny (oficialne u policajtov 3 dni) lebo zabludil na hubach a nevratil sa domov. Ci si to len nevymyslela babka nech kamufluje vlastnu manzelsku krizu sme sa nedozvedeli