Prečo toľko mamičiek má potrebu dávať nevyžiadané rady a všetko kritizovať?

21. dec 2023

…má potrebu dávať nevyžiadané rady a všetko kritizovať ? V akýchkoľvek témach, v hádam každej diskusii, či Vianoce, či veľká noc, či bežný deň. Urážky, kritika, nenávisť. Prečo?

janai1
21. dec 2023

aby ľudia ako ty mali o čom zakladať dookola rovnaké anonymné témy 😁

markusrasford
21. dec 2023

@autorka buď konkrétna. Takto je to len tvoj subjektívny názor. Alebo si robíš štatistiku a máš to dobre zmapované?

markusrasford
21. dec 2023

@janai1 áno anonymne je to fakt coll

autor
21. dec 2023

Stačí si prečítať prvý komentár ku tejto diskusii, hneď v ňom máš malú ukážku toho, o čom som založila tému.

autor
21. dec 2023

A vlastne aj tretí komentár

h2
21. dec 2023

Nevyžiadané? Ja som si myslela, že diskusie sa tu zakladajú s cieľom tie rady získať. Tak daj aspoň jeden príklad, kde niekto radu nežiadal a dostal.

januska12323
21. dec 2023

Prečo toľko mamičiek zakladá stupídne anonymné témy na ohováranie iných mamičiek?

zoe_2
21. dec 2023

Ja by som povedala ze nie len mamiciek take od svokry, svagrinej ktora nema deti ale potrebuje komentovat kedy prebalujem dieta kedy a co mu davam jest je dalsi level

deti95060810
21. dec 2023

anonym je preto, aby sme jej náhodou neukázali nevyžiadané rady od nej ... čo keby náhodou

domiklik
21. dec 2023

Pretože nevedia čítať s porozumením, napriklad

barbora0308
21. dec 2023

Pretoze vela mamiciek vnima iny nazor ako ich za kritiku a urazku 🤷

janai1
21. dec 2023

kde v tom mojom komentári je kritika alebo nevyžiadaná rada?

natall113
21. dec 2023

Nevedia čítať s porozumením, každá jedna téma buď blbá poznámka na gramatiku alebo odpovede typu Google 5 sekúnd neznášam to. Mám v živej pamäti tému kde písala mamička o darčekoch má Vianoce otázka znela či by ešte niečo kúpili k tomu čo má a dostala 400 odpovedí o tom ako to čo má je nevhodné. Kde je logika netuším

janai1
21. dec 2023

@markusrasford tak @deti95060810 trafila klinček po hlavičke. Presne pre toto sú všetky tieto výkriky anonymne. Lebo keby ich napísala/napísali pod svojim profilom zrazu by sa mohlo ukázať, že niekto nám tu vodu káže a víno pije 🤭

jana_eyre_2
21. dec 2023

Ľudia sú preinformovani, frustrovani, a majú pocit že každému musia dať najavo svoj názor, svoju pravdu a najradšej by boli keby s nimi každý mlcky súhlasil..

Podráždenie vidno už fakt v každej diskusii, pod každým príspevkom.. ako správne vravíš, tak hneď aj v tejto diskusii to začína jemným rypnutim a bude sa to stupňovať a stupňovať, lebo každá bude chcieť pridať tie svoje "vtipne od.eby".. je to už podľa mňa celkom trápne.. 🥱

barbora0308
21. dec 2023

@natall113 Naozaj hladas logiku v diskusnych forach? 😬 Ak nieco niekto vycapi online, tak predsa musi ratat s roznymi nazormi a to je jedno, ci su k veci alebo nie...alebo existuje nejake presne pravidlo, ako diskutovat na diskusnom fore?

autor
21. dec 2023

@domiklik podľa mňa čítať vedia, aj porozumejú. Ako napríklad teraz, myslím že prečítali s porozumením a pozri aké dávajú komentáre. Hneď vlna kritiky sa spustila. Kopec posmešných komentárov, a toto je v takmer každej diskusii, ktorú si otvorím. A potom sa ešte čudujú, prečo radšej anonymne zakladajú ľudia diskusie. Úplne najviac ma udivuje, že prvý kto pod diskusiu napíše povýšenecký a kritizujúci komentár ma najviac lajkov.

madeincssr
21. dec 2023

@barbora0308 existuje: slusnost, ohladuplnost, konstruktivnost, snaha pomoct, alebo aspon vypocut a kopu dalsieho... co sa aj obavam tu uviest...

viestta
21. dec 2023

Vynikajuca tema. Konecne nieco zmysluplne na Koniku. (koniec lichotenia, co si myslim o uvodnom prispevku radsej nepisem...)

natall113
21. dec 2023

@barbora0308 nehovorím že všade hľadám logiku ale vieš je to také akoby sa ťa niekto pýtal kedy ide vlak do Košíc a ty mu povieš kedy ide do Bratislavy, odpovedám na otázku a nie na všetko dookola nie? Hlavne keď otvorim tému je tam jasná otázka 20 odpovedí a ani jedna nieje k veci načo je to dobré?

liusa82
21. dec 2023

ja to nerobím🙂 teda aspoň sa snažím.Síce občas sa tu s niekým pochytím ale prispievam minimálne.Skôr som čitatelka koňa ako pisatelka.Píšem len do tém mimo detí, ked mám k tomu čo povedať,kedže deti nemám

barbora0308
21. dec 2023

@madeincssr Jedna vec je, ze existuju, druha zase, ze presne prevahu tychto hodnot ocakava clovek na diskusnom fore? Samozrejme svet by bol krajsi...ale nebudme naivni, proste si staci pozriet akykolvek clanok napr. na socialnych sietiach a kometare pod nim 🤷. Ludia maju rozne nazory, rozny temperamtent, rozne nalady...mozno staci jeden zly den a clovek si vybije frustraciu tam, kde vlastne ani nechcel, ale stalo sa. Pre mna su vsetky tieto veci sucastou online sveta, len som sa naucila selektovat a nikdy by mi nenapadlo zakladat kvoli tomu diskusiu, len aby som poukazala na nieco, co sa mne nepaci 🤷.

bloger
21. dec 2023

Autorka neviem prečo to takto je ale súhlasím s tebou. A keby naozaj sme sa tu držali toho čo napísal @madeincssr tak tu máme Vianoce celý rok.

autor
21. dec 2023

@barbora0308 áno, presne toto ja nechápem, čo píšeš: Ak niečo niekto vycapi online, tak predsa musi ratat s roznymi nazormi a to je jedno, ci su k veci alebo nie - no a kedy sa stalo pravidlom, že primárne sú komentáre kritické až agresívne a je výnimočné, ak niekto prispeje slušným komentárom, ktory je ešte aj k veci.

katka700
21. dec 2023

Prečo? Lebo taký je dnes svet, extrémne polarizovany. Niekomu náramne vyhovuje akí sú ľudia rozhadani. Chod do diskusie čo trošku prešla okolo geopolitiky, buď 100% súhlasís s názorom táboru A a pre tábor B si uhlavny nepriateľ alebo naopak. Nesnaž sa tvrdiť že svet je šedý lebo sa na teba vrhnú ako supy. Kritické myslenie a rešpektujuca diskusia sú pomaly nadávky.
A potom je skupina ľudí tak zblbnutych instagramom a svojou sociálnou bublinou kde si všetci myslia to isté a navzájom sa potlapkavaju po pleci akí sú úžasní. Prídu na MK a sú náramne urazeni keď si niekto dovolí s nimi nesúhlasit alebo dokonca mať vlastný názor.

barbora0308
21. dec 2023

Tak ale toto je tvoj uhol pohladu...samozrejmne vnimam aj ja nejake komentare, ktore su uz cez, ale ze by prevazovali kriticke a utociace? Ja nemam vobec tento pocit, mozno preto, ze mame vsetcia hranicu vnimania urazky niekde inde. To co niekto berie ako urazku, moze brat iny ako mozno kritickejsi a surovejsi nazor, ale stale je to iba nazor.

madeincssr
21. dec 2023

A prečo ten online svet nechceme zmenit k lepsiemu aspon na mamickovskom/damskom fore, mozno by si to niekto vsimol a nieco si uvedomil... Mozno by nebolo zle ist prikladom slusnostou, respektovanim (odlisnych) nazorov, ak su podane normalne, neagresivne.

babulkomale
21. dec 2023

Lebo je to jedine, kde sa mozu realizovat. Doma drzia hubu, ale druhym radia ze "s takym by neboli", hlavne ze maju doma este horsieho.
Nikto o ich nazory v realite nezakopne, tak si frustraciu kompenzuju na nete.

barbora0308
21. dec 2023

@madeincssr "preco ten online svet nechceme zmenit k lepsiemu" .... Toto je sice velmi mile a usudzujem podla prispevkov, ze musis byt naozaj clovek so srdcom na mieste, ale ani ten skutocny svet nefunguje takto, nie to este nejaky online svet. Ja vlastne mojimi prispevkami chcem poukazat iba na to, ze je uplne normalny akykolvek nazor v diskusnom fore, ci sa s nim stotoznujeme alebo nie a musime pochopit, ze okrem inych povah mame vsetcia aj uplne iny level vnimania a akceptovania kritiky, ci urazky. Nehovoriac o roznych inych faktoroch ako su napriklad diametralne rozdieli v sposoboch zivota, inteligencii a pod.

barbora0308
21. dec 2023

@barbora0308 *rozdiely