Predávali ste tovar cez službu Packeta?
Otázka na skúsené predávajúce.
Dala som inzerciu, ozvali sa mi, že by mali záujem. Doteraz som všetko dávala len osobne, takže nemám skúsenosť s tým, že si to príde prevziať kuriér.
Je toto košér alebo je to jeden z tých odžubov ?
"Skvelé, chcem kúpiť. Bude vám to vyhovovať, ak dostanete peniaze na účet dnes a zajtra kuriér príde na vašu adresu a vezme zásielku? Nemôžem prísť osobne, pretože bývam ďaleko od vás. Nižšie som pripojil screenshot, ako funguje pohodlné doručenie cez služby Packeta, ktorú preferujem, pozrite sa, prosím."
To je podvod jak oci. Nikdy neposiela kuriera kupujuci 🙂
Myslela som si.
Ďakujem 😊
@vkatush tiež mi takýto písali na inzerát. Vždy som odpísala,že už tu ich kuriér bol 😂
@monalisa1111 😁😁 nabudúce.
@vkatush princíp podvodu bude, že sa tvária že ti poslali peniaze, ale máš si ich "vyzdvihnúť".
Pošlú ti link na falošnú stránku ktorá sa tvári ako Packeta od teba chce heslo do internet bankingu alebo údaje tvojej platobnej karty. Ak ich získajú tak ťa okradnú.
Čiastočná ochrana ak naletíš na podvodníka je mať nastavené nízke limity na internetové platby na karte. Tak ťa okradnú len do výšky limitu.
Viac o podvode
https://www.packeta.sk/blog/phishing-pozor-na-p...
@vanilkovazmrzka nie je pravda, uz som si objednaval neraz kuriera od odosielatela, ale toto je podvod. Aj na mna to skusali 5-6x, zvacsa je adresa e-mailu na seznam.cz, mena pouzivali existujucich doktorov z Lucenca.
ja som si minule takto dopisovala s jednym, ktory silou mocou chcel odomna email a telefon, ze aby poslal kuriera cez packetu. printscreen akoze packeta stranky, samozrejme, ze packeta nic take nema. ti, ktori nevedia ako to funguje kludne mozu naletiet. ja som ich tolko otravovala az mi prestali odpisovat 🤣 prva kontrolka podvodu mi zasvietila, ked sa ozvali na inzerat a ze ci to mozem poslat do KK alebo BJ.

Je to podvod, nereaguj