icon

Predávali ste tovar cez službu Packeta?

vkatush
26. jún 2024

Otázka na skúsené predávajúce.

Dala som inzerciu, ozvali sa mi, že by mali záujem. Doteraz som všetko dávala len osobne, takže nemám skúsenosť s tým, že si to príde prevziať kuriér.
Je toto košér alebo je to jeden z tých odžubov ?

"Skvelé, chcem kúpiť. Bude vám to vyhovovať, ak dostanete peniaze na účet dnes a zajtra kuriér príde na vašu adresu a vezme zásielku? Nemôžem prísť osobne, pretože bývam ďaleko od vás. Nižšie som pripojil screenshot, ako funguje pohodlné doručenie cez služby Packeta, ktorú preferujem, pozrite sa, prosím."

didush27
26. jún 2024

Je to podvod, nereaguj

vanilkovazmrzka
26. jún 2024

To je podvod jak oci. Nikdy neposiela kuriera kupujuci 🙂

vkatush
autor
26. jún 2024

Myslela som si.
Ďakujem 😊

monalisa1111
26. jún 2024

@vkatush tiež mi takýto písali na inzerát. Vždy som odpísala,že už tu ich kuriér bol 😂

vkatush
autor
26. jún 2024

@monalisa1111 😁😁 nabudúce.

rozculena
26. jún 2024
maranco
26. jún 2024

@vkatush princíp podvodu bude, že sa tvária že ti poslali peniaze, ale máš si ich "vyzdvihnúť".
Pošlú ti link na falošnú stránku ktorá sa tvári ako Packeta od teba chce heslo do internet bankingu alebo údaje tvojej platobnej karty. Ak ich získajú tak ťa okradnú.
Čiastočná ochrana ak naletíš na podvodníka je mať nastavené nízke limity na internetové platby na karte. Tak ťa okradnú len do výšky limitu.

Viac o podvode
https://www.packeta.sk/blog/phishing-pozor-na-p...

vkatush
autor
26. jún 2024

@maranco vďaka 😊 vedela som, že veľa ľudí naletelo na tieto podvody, že sa dejú, len som nevedela, ako presnejšie to funguje a hlavne, že aj mne niečo také príde, keďže neinzerujem takmer vôbec.

maranco
26. jún 2024

@vkatush tak na inzerát sa ako prvý ozvú podvodníci

tá platba by sa dala aj pripodobniť že chcem od teba niečo kúpiť poviem že ti dám peniaze ale aby si ich dostala vypýtam si od teba tvoju peňaženku že ti peniaze do nej vložím. Ty mi dáš celú peňaženku (údaje karty) a ja ujdem.

kinats
27. jún 2024

@vanilkovazmrzka nie je pravda, uz som si objednaval neraz kuriera od odosielatela, ale toto je podvod. Aj na mna to skusali 5-6x, zvacsa je adresa e-mailu na seznam.cz, mena pouzivali existujucich doktorov z Lucenca.

nairia
27. jún 2024

ja som si minule takto dopisovala s jednym, ktory silou mocou chcel odomna email a telefon, ze aby poslal kuriera cez packetu. printscreen akoze packeta stranky, samozrejme, ze packeta nic take nema. ti, ktori nevedia ako to funguje kludne mozu naletiet. ja som ich tolko otravovala az mi prestali odpisovat 🤣 prva kontrolka podvodu mi zasvietila, ked sa ozvali na inzerat a ze ci to mozem poslat do KK alebo BJ.

vkatush
autor
27. jún 2024

@nairia mne skôr zasvietila prvá kontrolka, keď svadobné šaty chcel kúpiť nejaký Pavol 😂 nemyslím, že by mu sadli na jeho postavu 😐

nairia
27. jún 2024

@vkatush no co ty vies, na ake ucely by ich potreboval 🤪