Prekročenie rýchlosti o 25 km/h - pokuta
Dobrý deň dnes ma namerali mimo obce a prekročil som rýchlosť o 25 km neviete kedy tak cca príde pokuta a keď príde tak približne v akej sume na internete sa to nájsť nedá
66 e, stačí v lehote zaplatiť dve tretiny
@michalmajkuth muža včera tiež zastavili ale dostal lwn 20 eur pokutu. No policajt mu vravel že nezvyknú zastavovať že len cvaknu a pozdrav pošlú domov a že posielajú 150,-.
@3petka ale mňa nezastavili iba namerali
A neviem kedy mi to príde domov že ako dlho budem na to čakať
@michalmajkuth áno veď viem. No kto si pocka ten sa dočká.
@draik no nech rozmýšľam ako rozmýšľam stále mi vychádza to isté ... a zhodou okolností presne tá istá suma ako tebe
https://www.minv.sk/?objektivna-zodpovednost takže čo je na tom sadzobníku nesprávne?
@draik zistil som si u policajta a ten sadzobník platí len keď ta stopnú a nie keď príde domov pokuta takže je to zbytočné policajt mi tvrdil že kľudne aj 200e
@janai1 sadzobník si myslím že je asi len na to keď ta zastavia policajti pri prekročení ale keď ta naberajú a nestopnu tak príde očividne väčšia suma... keď počkám zistím
@michalmajkuth
Sumu som Vám napísal, aj možnosť zníženia. Sumy sú dané podľa prekročenia.
@draik akože že mi príde domov pokuta 66 eur hej a zaplatiť to do 7 dní podľa zákona tak to myslíte lebo niesom si tým istý... keď ste si istý že 66 eur tak to je ešte v pohode si myslím určite si to myslíte?
@michalmajkuth
Stačí do 15 dní zaplatiť dve tretiny z uloženej pokury
@michalmajkuth keď ťa zastavia policajti a dajú ti pokutu na mieste tak je to riešené v blokovom konaní a na to je iný sadzobník (ktorý by si tiež našiel na stránke minv)
@draik a tam to bude uvede že zaplatiť 2 tretiny určite lebo to bude moja prvá pokuta tak preto sa pýtam neviem ako to prebieha
@michalmajkuth
Pozdrav príde držiteľovi vozidla aj s pokecom, čo sa dá robiť. Ak držiteľ bol vodič resp. sa nechce naťahovať (hlavne ak priestupok bol, spáchal ho sám alebo nechce namočiť skutočného vodiča), tak zaplatí 2/3 tak, aby boli pripísané na účet polície do 15 dní od doručenia rozkazu a vec je vybavená. Treba počkať na rozkaz a dobre si ho prečítať.
@draik môžem na vás kontakt alebo ig alebo fb keď sa do toho význate či by som vás nemohol informovať keď by mi prišla pokuta... dostanem ju prvý krst tak sa do toho nevyznám ďakujem vám za info
@michalmajkuth
Nemusíte mi nič posielať, viem, čo Vám príde. Nemusíte byť z toho ani vytrasený. Prečítate, vypočítate správnu sumu, zadáte platobný príkaz, skontrolujete údaje a hotovo. Žiadna veda ani tragédia. Koniec koncov ani nie vysoká suma.
Ak teda ste si istý, že Vás určite namerali a namiesto zastavenia sa rozhodli mať viac administratívy.
@michalmajkuth nabuduce, keď si budeš istý, že tá namerali, tak sa za nimi vrat. Cely prekvapeny tvojim pristupom ti daju len symbolickú pokutu a ešte budú aj v pohode.
@draik okej vďaka
Minule ma zastavili, namerali ma v obci prekročenie o 28, pokutu som mala 50€. Pýtala som sa na objektívnu zodpovednosť, povedal mi že by to bolo min 150€
@michalmajkuth
Netreba sa stresovať, je to len pokuta. Nikto ťa nezbije, nebudú ťa stíhať. Jednoducho ti príde doporučený list.
Mne prišiel pozdrav, síce nie za rýchlosť, ale za parkovanie na chodníku. Všetko tam bude napísané - kedy sa priestupok stal, čo si porušil, koľko ti ukladajú pokutu, kedy a kam to máš zaplatiť. A pod tým, že keď v lehote do 15 dní zaplatíš, tak tretina pokuty bude odpustená. Takže do 15 (alebo redšej skôr) dní zaplať 2/3 (bude to tam aj presne vyčíslené).
Manželku raz namerali (išla rýchlejšie asi o 15 km/h) a keď okolo nich prechádzala, tak jej len pohrozili prstom, žiadna pokuta neprišla. Takže pokuta nemusíš byť na 100%, ale spoľahnúť sa na to nemôžeš.
Ale opakujem, nestresuj, nič sa nedeje. Zaplatíš a hotovo. Ako keby si si objednal niečo z e-shopu.

@michalmajkuth nedá sa to nájsť? A kde si hľadal? Keď napíšeš do Google sadzobník pokút za rýchlosť tak šokujúco hneď prvý odkaz je na stránku minv