icon

Prevoz urny

15. júl 2023

Zdravím, chcem sa len opýtať zatiaľ tu pretože sa neviem dovolať do Martina a už 5 dní neodpísali ani na e-mail. Koľko stojí preprava urny z cintorína do iného mesta? Nejaký presnejší cenník som nenašla a dúfam, že sa pondelok už dovolám do Martina pretože to nie je za rohom a z 8 mesačnou dcérou sa mi tam nedá chodiť tak často ako by som si to prijala

cheeta
15. júl 2023

poznám viacerých ľudí, ktorí si prevzali urnu s popolom svojich blízkych, u pohrebnej služby, ktorá im vybavovala kremáciu a sami s ňou naložili, ako si želali.
Neviem o špeciálnej prepravnej službe, ktorá by prepravovala urny...

patka06
15. júl 2023

Dohodni si vyzdvihnutie osobne, urnu si prevezieš a uložiš sama
Neviem či oficiálne existuje služba - prevoz urny, ak by to aj nejaká napr. pohrebná služba robila - dá si poriadne zaplatiť

walentina7
Odpoveď bola odstránená
viestta
15. júl 2023

@walentina7 nezda sa ti tvoj koment trosku nemiestny? Trosku ucty k truchliacim a aj k nebohemu by mohol civilizovany clovek prejavit

autor
15. júl 2023

@walentina7 nie, on je dávno 2 mesiace po pohrebe, jeho urna je zakopaná a uložená pri jeho rodinných príslušníkov a má aj náhrobok. Ja nemôžem len tak ísť a sama ho vykopať. .. a ponúkajú služby posielania urny poštou. Ja som sa len informovať chcela koľko to stojí a najlepšie tých ktorí s tým majú skúsenosti

autor
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
16. júl 2023

@elizabet173 so švagrom sme spolu vybavovali pohreb môjho muža

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ivula251
16. júl 2023

Ahoj , manžel pracuje v pohrebnej službe , keď bude doma môžem sa ho na to spýtať ale pokiaľ mi pamäť siaha , toto tuším ešte neriešili ... Skôr si myslím , že si to budeš musieť úradné vybaviť , aby si mohla urnu vybrať ... Napríklad u nás je aj vkladanie urny oficiálne , zapísané , spoplatnene, čiže si myslím , že aj výber urny z miesta odpočinku bude musieť nejak sa niekde vymazať a inde zasa nahlásiť 🤷

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
viestta
16. júl 2023

Vy v prvom rade potrebujete kontaktovat spravu cintorina, kde je teraz urna ulozena, ze ju chcete vyzdvihnut, oni zariadia vyzdvihnutie urny z hrobu a potom vam ju mozu poslat hoc aj kurierom. Na prevoz urny su "volnejsie" podmienky ako na prevoz truhly.

ivula251
16. júl 2023

Ahoj , takže musíš to vybaviť hlavne na úrade kde ho odhlásis z miesta cintorína
Prevoz môže urobiť hocikto len musí mať papiere o spopolneni pri sebe
A potom ho musíš vložiť na nové miesto alebo odložiť do pohrebnej služby , lebo od kovidu je zákaz mať doma urnu .

Píšeš že z Martina , to nemáme ďaleko muž hovorí že by ti to urobil , len nevieme odkiaľ si . Ak chces napíš správu .

ivula251
16. júl 2023

@elizabet173 áno , to nejde len tak , tých zákonov je čoraz viac v tomto smere 🤷

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ivula251
16. júl 2023

@elizabet173 to mi muž povedal , ja si to nezistujem
Ale vraj cez kovid zmenili zákon a že je to už protizákonné držať doma 🤷🤷🤷

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ivula251
16. júl 2023

@elizabet173
@elizabet173 netuším vôbec kto toto môže overovať
Ale napríklad muž už mal kontrolu pri kopaní jamy pred pohrebom hodinu prišli 3ja chlapy a na centimetre merali či to sedí 🤷 neviem vôbec ale môže sa stať asi fakt všetko

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ivula251
16. júl 2023

@elizabet173 neviem , ja viem iba čo mi muž povie 🤷🤷 robí tam už 11 rokov tak snáď nekeca 🤷

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
23. júl 2023

@ivula251 píšem správu