Príde mi pokuta za neskorý nákup diaľničnej známky?
Ahoj dnes som nechtiac okolo 11:00 vstúpila na diaľnicu, teraz pred chvíľou som kúpila diaľničnú? Príde mi pokuta ? Keď som kúpila ešte v ten deň?
Nepríde.
Ak sa zakúpi v ten deň tak je to v poriadku..
Ak by aj prišla, napíšeš odpor, doložíš zakúpenie znamky a odpustia ti pokutu
Nemala by splnila si si povinnosť
A od akého dátumu si dala platnosť? Lebo od januára mám pocit, že sa to už nedá v ten deň doplatiť
@tanapeta dala som jednodňovú dnešnú platna je do polnoci
Tak fajn lebo vraveli raz, že to chcú dať tak, aby sa to nedalo
Nie, tie systémy to majú tak že vždy o polnoci sa “resetujú” , takže ak si kúpila večer nič sa nestane.
Nik to tu nepíše pravdu.
Pokuta ri prísť môže.
Otázne je, ci ta systém vyhodnotil medzi 11 a nákupom známky.
V prípade ze ti pokuta príde, tak skúsiť komunikovať.
Môžu a nemusia to uznať. Navyše osobne nevybavis nič. Iba mailom.
Ale skôr ti nepríde nič. Ako pride
Ahoj, ak si si kúpila do dnešnej polnoci, pokutu nedostaneš.
@jozeffezoj Tak nejak. Zákon je koncipovaný tak, že pokutu dostať môžeš, ale skúsenosti sú, že ten systém to neposiela ďalej, ak je v rámci toho istého dňa známka kúpená - to sa ale môže kedykoľvek bez varovania zmeniť.
A BTW, to bývaš niekde 100 km od najbližšej diaľnice, že sa ti nevyplatí kúpiť ročnú a nemať takéto starosti?
@tramtada31 ak ju namerala patrola moze si listok aj z odporom zobrat rano na wc akurat tak
@sylvester1 veď ju nezastavili na mieste, čiže jej by došlo rozhodnutie o pokute na objektívnu zodpovednost a napise odpor. Tým, že si zakúpila znamku, preukaze neumysel, že nechcela vyuzivat diaľnicu bez nezaplatenia
@tramtada31 To vôbec nie je také priamočiare - na nejaké úmysly a iné znaky priestupku sa tu nehrá (hoci to považujem za protizákonný postup) - proste je to tzv. správny delikt, kde sa tým nikto nezaoberá, keď sa už správne konanie začne.
Ja som dva takéto spory (kde som známku zabudol kúpiť, ale kúpil som ju až o deň resp. pár dní neskôr) vyhral len na formalitách, ktoré už dnes nepôjdu použiť (keďže hlásenie zo systému prichádza rýchlo, tak sa to nedá natiahnuť až k lehote preklúzie), nejaký chýbajúci úmysel nikoho nezaujímal, hoci som v odpore namietal toto, aj iné veci.
@jozeffezoj Ty nepíšeš pravdu. Ten systém nekontroluje podľa času, ale podľa dátumu. Ak niekto išiel po diaľnici 10.3.2025 a známku si následne kúpil s platnosťou od 10.3.2025, tak systém to vyhodnotí, že má známku.
Viem, z vlastnej skúsenosti - tiež sa mi stalo, minulý rok, že som vošiel druhým autom, kde nemám známku, na spoplatnený úsek. V ten deň som známku dokúpil a žiadna pokuta nebola.
AJ to písali v médiách, prevádzkovateľ to priznal.
@hefo ja som sa pomýlila v spz tke, oprela som sa o neumysel, a judikat, určite aj na toto bude a tým pádom by som išla v odpore o nepreukazanie úmyslu nezaplatit. Ja teraz čakám za parkovanie pokutu. Zaplatila som parkovne, predĺžila 2x, ale medzi prvým zaplatením a prvým predĺžením som mala časové okno, kedy som nevedela, že mi vypršalo parkovne, nebol tam umysel nezaplatit, ale proste je to retardovany systém, keď nevieš si parkovne vypnut a zaplatit podľa realne spotrebovaných minut, ale máš odhadnúť, kde sa koľko zdrzis, čo pri lekarovi alebo pracovnom stretnutí je úplne nerealne.
@tramtada31 napisal som to uz inak kdo by ju chytal? Tak manzel frajer v noci za kotniky🤷♂️
Nepride, uz neplati, co platilo kedysi. Plati, ak kupis znamku do polnoci, je to ok
@chrobak7 možno priznal, hovorím len to co mi povedali na telefónnom čísle callcentra eznamky.
Ak by si prešiel 200m a zastavila ta dopravná polícia, tak ti absolútne nepomôže to, že si kúpiš diaľnicnu večer.
Proste ju nemáš.
Na call centre mi zas povedali to co píšem.
Možno sa niečo od vtedy zmenilo. Prešli cca 2 roky.
@jozeffezoj Áno, keď ťa zastavia a nemáš známku, tak dostaneš pokutu. Ale už roky som nevidel, že by zastavovali a kontrolovali, či autá majú známky. Všetko robí elektronický systém. Pri každom vjazde a výjazde máš kamery a snímače. Ak ťa aj nasnímajú, treba si kúpiť v daný deň známku a je to vyrovnané.
Potom ale netvrď, že nikto tu nepíše pravdu, len ty. Pravda nie je čierna alebo biela.
@chrobak7 to ze si to roky nevidel neznamená ze sa to stať nemôže. A opakujem 3 krát, píšem to, čo mi povedala zamestnankyňa eznamky.
Nabudúce si odpustim tie prve 4 slova aby ta to zbytočne nerozhodilo

Nepride