Problém s dopravným podnikom
Ahojte,
sesra si bola dobit mesacnik na dalsie obdobie, pracovnicka jej vsak stiahla z karty stiahla menej penazi.
Sestra listok vyhodila, nekontrolovala ho.
Potom jej volala a napisala list nech pride zvysok uhradit, ak nie , ze ju da na sud.
Sestra to neriesila a tu sumu hned uhradila.
Mne to vsak vrta v hlave a preto sa pytam maju pravo obvinovat ju z vedomeho obohacovania sa a vyhrazat sudom?
@zuzik By som sa na to vykašľala. Chyba pracovníčky a keby sestra nič neuhradila, ale poslala tam právnika, musela by to zacvakať pracovníčka. To je to isté ako v obchode - koho zaujíma že si zobrala menej do kasy za tovar? Len vedúcu ktorá ked nesedia peniaze dá to preplatiť pracovníčke - sestra raz tak platila 45 eur. A mala pocit že vie o koho išlo, ale ako mu to dokázať, respektíve ho prinútiť zaplatiť? Bola to jej chyba.
neviem, ako to je, ale nie je vylucene, ze by mohla mat sestra opletacky.
mne sa stalo toto: ked som odisla na matersku, prave sa u nas vo firme striedali mzdarky. nova mzdarka este nepoznala system a vyplatila mi normalne vyplatu ako keby som pracovala. prisla na to po niekolkych mesiacoch (asi po 2) a peniaze pytala spat. ja som sa nehrnula ich firme vratit, cakala som, kym ma niekto slusne oslovi, co sa nestalo. nasledne sa mzdarky vymenili opat a opat mi vyplatili cast mzdy 🙂 . vtedy si to tusim uvedomili a zacali odo mna peniaze pytat. ale nie slusnym sposobom, ale hned vyhrazkami, ze je to nezakonne obohatenie. moj muz je pravnik a poradil mi, aby som penaize vratila, pretoze by z toho mohli byt problemy. tak som tak ucinila.
v pripade tvojej sestry je otazne, ci jej to maju ako dokazat. kedze platila kartou, maju jej to ako dokazat. aj ked je to chyba pani z dopravneho podniku, asi by som peniaze uhradila. cize odpoved na tvoju otazku: ano, pravdepodobne sa mozu vyhrazat sudom a mozu byt uspesni.

opravujem : Potom jej ta pracovnicka volala a napisala list nech pride zvysok uhradit, ak nie , ze ju da na sud.