icon

Problém s dopravným podnikom

zuzik
28. nov 2012

Ahojte,
sesra si bola dobit mesacnik na dalsie obdobie, pracovnicka jej vsak stiahla z karty stiahla menej penazi.
Sestra listok vyhodila, nekontrolovala ho.
Potom jej volala a napisala list nech pride zvysok uhradit, ak nie , ze ju da na sud.
Sestra to neriesila a tu sumu hned uhradila.
Mne to vsak vrta v hlave a preto sa pytam maju pravo obvinovat ju z vedomeho obohacovania sa a vyhrazat sudom?

zuzik
autor
28. nov 2012

opravujem : Potom jej ta pracovnicka volala a napisala list nech pride zvysok uhradit, ak nie , ze ju da na sud.

kmkke
28. nov 2012

@zuzik By som sa na to vykašľala. Chyba pracovníčky a keby sestra nič neuhradila, ale poslala tam právnika, musela by to zacvakať pracovníčka. To je to isté ako v obchode - koho zaujíma že si zobrala menej do kasy za tovar? Len vedúcu ktorá ked nesedia peniaze dá to preplatiť pracovníčke - sestra raz tak platila 45 eur. A mala pocit že vie o koho išlo, ale ako mu to dokázať, respektíve ho prinútiť zaplatiť? Bola to jej chyba.

fialkaa
28. nov 2012

@zuzik

neviem, ako to je, ale nie je vylucene, ze by mohla mat sestra opletacky.
mne sa stalo toto: ked som odisla na matersku, prave sa u nas vo firme striedali mzdarky. nova mzdarka este nepoznala system a vyplatila mi normalne vyplatu ako keby som pracovala. prisla na to po niekolkych mesiacoch (asi po 2) a peniaze pytala spat. ja som sa nehrnula ich firme vratit, cakala som, kym ma niekto slusne oslovi, co sa nestalo. nasledne sa mzdarky vymenili opat a opat mi vyplatili cast mzdy 🙂 . vtedy si to tusim uvedomili a zacali odo mna peniaze pytat. ale nie slusnym sposobom, ale hned vyhrazkami, ze je to nezakonne obohatenie. moj muz je pravnik a poradil mi, aby som penaize vratila, pretoze by z toho mohli byt problemy. tak som tak ucinila.
v pripade tvojej sestry je otazne, ci jej to maju ako dokazat. kedze platila kartou, maju jej to ako dokazat. aj ked je to chyba pani z dopravneho podniku, asi by som peniaze uhradila. cize odpoved na tvoju otazku: ano, pravdepodobne sa mozu vyhrazat sudom a mozu byt uspesni.