Problém s poštou
Ahojte, v poslednom čase sa stratil už druhý balík, ktorý som poslala. Ten prvý sa dostal na adresu, ale až po 16 dňoch.Stáva sa to aj vám. Ako by ste to riešili s mamičkou, ktorá chcela, aby som jej to poslala obyčajne, aj keď som navrhla, že by to bolo lepšie doporučene? Ďakujem.
no ja si obcas zvyknem pred doslanim aj vygooglit ci dana adresa vobec existuje lebo nietori ludi aako by ani nevedeli kde byvaju...rozumej daju ulicu a PSC z Modry a pisu mesto Bratislava :D
@kitycat jooooj toto aj mne raz jedna baba urobil a bola som riadne nasratá 😈 odvtedy UPOZORNUJEM nech napíšu na zásielku PRESNE to čo chcem a nech negooglia lebo my máme reálne 3 pošty, kde mi to môže prísť, dovtedy som si myslela že "len" 2 - a aj to už bolo veľa 😀 musela som ísť na poštu kam nechodím, kde je mrte ľudí a ešte aj zlý prístup kočíkom, pričom ma to tam čakalo už 2 týždne čo som bombardovala predávajúcu kde to mám lebo som čakala oznam z pošty kam som si to nechala poslať (podacie číslo mala problém poslať ale iniciatívne googliť zlú adresu čas mala 🙄 ), takže neodporúčam čo robíš ty... čo je koho do toho kam si to nechám poslať keď poštovné uhradím?
no ono sa stane, ze zavezu balik/obalku inde (aj pri kurieroch sa to stava, ide balik do KE a objavi sa v NR) a potom sa najde, ak su tam normalni ludia daju to dorucit na spravnu adresu.
S obycajnym postovnym nerobim nic, pretoze je na vybere kupujucej ako to posielam.
Este sa mi ale nic nestratilo.. zatial 🙂
@zuzanka.zuzu a to mate aku postu? 🙂 este som v zivote nepocula o tom, ze si clovek nejakym sposobom vybera "postu", a k jednej adrese je viac post. Ked cez EPH zadavam tak uz pri ulici si to natiahne postu, pod ktoru patri ta ulica, ak si dobre pamatam. Mne este aj ked PSC da niekto zle, aj tak to pride na postu tu u nas.
@simca06022011 petržalka 😉
@zoro9836
@simca06022011 aj ja používam EPH ale na zásielku VŽDY napíšem čo požadujú kupujúci, napr.dotiahne mesto ale oni mi napísali ešte pomlčku tak ju dopíšem na zásielku (a príde to do ich lokálnej poštičky na lazy a nie na okresnú poštu). ďalšia vec je, že v 80% sa mi aj dotiahnutý EPH dá prepísať lebo to tam nahrávajú ľudia, ktorí ako prví tú adresu zadávajú 🙂 tých zvyšných 20% nechápem ale neriešim, na zásielku napíšem ako si pýtali kupujúci.
nemusíte vždy chápať prečo ľudia píšu iné než ponúka systém. veľa ľudí žije v neskolaudovaných stavbách, v záhradkárskych lokalitách (reálnych aj "akože záhradkárskych" s luxusnými vilami), na lazoch, v dedinkách kde pošta funguje 1x týždenne a ak je to na balíku napísané tak to tam doručia (ak nie je, tak to nechajú na "vyššej" pošte)... je veľa dôvodov nebyť iniciatívny blbec - lebo to je horšie ako triedny nepriateľ 😉
@zuzanka.zuzu no takto posta nefunguje, pretoze ak existuje lokalna posticka tak ma aj psc, ak nema, tak automaticke tam ide posta podla ulic z tej vyssej posty, ale teda co viem kazda ma psc ;) a napr ak ma mestska cast smerovku hlavnu postu v meste tak aj tak to pride na miestnu pobocku (napr. pri bb je tak salkova) a z tade to roznesu... nic ako rozhodovanie sa medzi nizsou a vyssou postou neexistuje a nie je to ani svojvolne na postaroch, nema to nic s tym ci to napises nenapises tam a ci je nieco skolaudovane/lazy atd... proste raz ak je dobre dana adresa, pride to na najblizsiu postu, pripadne na tu postu kam to patri podla ulice. naozaj s tym co opisujes som sa v zivote nestretla a to sme roky postou tisice zasielok posielali a kedysi ani neexistovali kontroly PSC v programoch ako napr. teraz mame :D
Ine su zasielky "dorucit na postu" tam moze byt nejaky pes zakopany, ale to nemam otestovane.
@zuzanka.zuzu ja nevravim, ze si to ma bez kontroly opravit. Len vravim, ze treba doverovat a preverovat a osoby sa opytat ci to ozaj je spravne, ze to nevies najst... Uz som zazila, ze sa nieco posielalo do nejakej elektrarne, ulica ziadna iba cislo pavilonu, no doslo to ale overovala som, ci to je urcite tak.
@simca06022011 no vidiš a ja takto fungujem bežne... to že si ty "niečo nezažila a pritom si veľa naposielala" nemusí znamenať NIČ ak narazíš na práve jednu osobu, ktorej to pošleš "podľa seba" 😀 určite bude nadšená 😀 len toľko som chcela...
@simca06022011 mne sa to stalo, ze chcela som.balik.na.postu. V ruzomberku je asi 5 pist a kazda ma svoje psc. A ja.som zadala celkove psc ruzomberka 03401 nie tej.posty co chcem (03405) aj ked ulica bola ta co patri do tej mestkej casti tej.posty co chcem, posty 5, a balik.ma ziql cakal.na poste 1.
@evica17 no pisala som ze balik napostu by takto mohol fungovat, lebo to sa nedorucuje a ulice neriesia.
@zuzanka.zuzu jasne, len velmi vela osob je ktore fakt nevedia adresu svoju napisat, cize niekdy je k veci teda to kontrlovat :D s tym som sa veru stretla :D potom ti pekne vratia ako odosielatelovi balik a este dostanes aj krasny "stempel nan", ze pouzivajte spravne psc a postu :DDD

Nijak by som to neriešila. Kupujúca trvala na obyčajnom poštovnom- je si teda vedomá toho že to prísť môže-aj nemusí. Berie teda riziko na seba a tým to pre mňa haslo.