Problematika finančnej gramotnosti
Zaujal ma tu jeden prispevok od autorky, ktora tu prisla vyplakavat. A hned ma napadla jedna zena od nas z dediny. Strasna ,,influncerka" ktorej sa nechce robit natava videjka onicom a velmi chce preraziť v tomto odvetvi, aj ked sa jej to roky nedari. Tiez ma na krku exekucie, chlap jej zije v zahraničí. Podla mna tam zije uz uplne iny zivot nakolko vobec nechodi za rodinou a iba ona za nim chodi mozno 1-2c za rok. Na insta samozrejme pridáva mylne informacie. Pritom uz davno mala podat papierie o rozvod a dostavat pekne vyzivne. Ale o inom. Tato žena sa vyjadrila, ze pre nu praca nie je, lebo nedokáže vychovavat dieta a aj chodit do práce. Pritom ma doma 18rocneho syna, ktory by jej urcite rad pomohol. Ale lepsie je nariekat, ako aj dotycna autorka. Aj jej syn ma diagnozu, cez ktoru hra na city, ale kazdy z dediny vie, ze to je len maly stupen urcitej diagnozy a vedel by chlapec fungovat aj medzi zdravými detmi. Ale samozrejme na ig príspevky o tom, ake to ma tazke. Ja netvrdím, ze to tazke nema, ale ked viem, ze mam na krku exekúcie, tak preto nieco robim. A urcite to nie je fotenie od rana do večera. A potom pridu davky za syna a hned fotky z restauracie. Mne pride, ze ta zena sa zasekla v 18tke a uz by mohla nat rozum. Potom vyplakava, ako ju ludia hejtuju. Ale ja sa ani necudujem. Ved je to trapne, aby dosplea zena, vo ma dve deti miesto prace radsej fotila na ig a snazila sa silou mocou dostat mrdzi influencerov.
Ani ja neprispievam obdobným ľuďom ktorí robia zbierky. Realita je často ina. Nepochopím jedno a to,že keď pri jednom dietati žijú z ruky do úst nasekaju si dalších 5. No ale ich vec. Neprispejem bodka. Ľúto mi je ale ľudí ktorí majú choré dieťa a financie si tým vyčerpali,alebo ľudí ktorí ťažko ochoreli a ich našetrené Eura sa na pn minuli.
autorka, ty si čítala zdr. správu o diagnózach toho dieťaťa? ak nie , tak ako vieš čo konkrétne mu je a aj hneď vieš zhodnotiť či je alebo nie je to až také vážne. Maminka nie je povinná rozprávať o zdr. stave dieťaťa dopodrobna . Jedine žeby si bola lekárka.
s tým že poniektorí sú málo finančne gramotní súhlasím - tiež poznám zopár.
neprispievam nikomu na zbierky a určite nie neznámym ľuďom. jedine dávam veci na charitu.
Ja som 2x poslala fin. prostriedky na 2 zbierky a ani bú ani mú a odvtedy nedávam ľuďom. Posielam útulkom pre psíkov.
Tiež poznám babu, a teraz je okolo toho dosť veľká kauza na sociálnych sieťach, čo vyžobrala peniaze aká je ona strašne chorá. A prevalilo sa že to bol podvod. Ľudia čo ju poznajú a chceli na to upozorniť tak tých udávala na polícii za šikanu.
No a čo si tým všetkým chcela povedať ??
@ingridpisarova pise v druhom prispevku
@ingridpisarova ze su niejtori ludia financne negramotni a potom hraju na city, aby im druhi ludia vyriesili ich sracky? To vazne niekto nepochopil?

A samozrejme tu cakam hejty, ze co sa do nej staram :D ja som len chcela poukazat, ze ti ludia, ktorym sa velakrat robia zbierky su len proste hlupavi, co nevedia hospodarit a hlupi ludia im potom robia nakupy...preto takym ludom neprispievam. Radsej poslem uyulku alebo rodine, ktora kvoli chorobe alebo nestastiu prisla o financie. A nie mladym zdravym zenskym s 5timi detmi a