icon

Problémová pleť - skúsenosti

dianapaulenova
3. máj 2018

Ahojte, v poslednej dobe mám problém s pleťou, najmä akné okolo nosa, kde sa mi predtým nikdy nevyskytovalo. Čím to môže byť, máte skúsenosti s niečím podobným, že sa vám začali robiť pupáčiky, tam kde ste ich nikdy predtým nemali? Strava/alergia? :/

dadus_ka
3. máj 2018

@dianapaulenova mne po vysadeni hak na chrbte a som zufala z toho a nic nepomáha 😭

katrin91
3. máj 2018

Ja mám to isté ,od začiatku tehotenstva,sama vyrážka na chrbte a na brade a lícach...celé zle. Predtým som to nemala. 😥

ingrida456
3. máj 2018

Ahoj Dianka, náhle vyhádzanie na miestach kde si predtým pupáčiky nemala môže byť alergická reakcia na potravinu, ktorú si v poslednom čase skonzumovala. Skús si sledovať svoj jedálniček a vylúč z neho napríklad mliečne výrobky. Sleduj či sa tvoj stav zlepší, alebo nie. Poprípade môže tvoje telo dávať signály, že máš problém s nejakým orgánom. Tu som našla http://www.activebeauty.sk/sk/strava-plet/ že by to mohol byť problém s pečeňou.

dadus_ka
3. máj 2018

@katrin91 aj ja mam to iste ☹️

classymom
3. máj 2018

@dadus_ka o vysadeni HAK by som mohla hovoriť hodiny. akne na tvari, dekolte, chrbte, uplne katastrofalne. to uz nebol iba esteticky problem, ale islo o naozaj bolestive stavy. odvtedy vlastne nosim podprsenky bez ramienok, lebo ramienka mi drazdili pokozku a zapalovali sa mi pupienky. vlasy mi vypadavali v celych trsoch. pribrala som...skratka hormonalna nerovnovaha ako svina. velmi mi pomohol rakytnikovy olej - brala som ho vnutorne. treba kupovat nepancovany, staci par kvapiek. ma detoxikacne ucinky. naozaj sa mi po nom ulavilo, ale nebolo to zo dna na den. dalej pupalkovy olej, ten by mal pomoct nastolit hormonalnu rovnovahu. co sa tyka vonkajsej starostlivosti - kazdy den som si robila piling. viem, neodporuca sa to, ale na plet mi to naozaj pomahalo. rovnako sa neodporuca opalovat, ale aj to mi pomohlo. nie hodiny na slnku, ale tak 20 - 30 min. bez opalovaku. drzim palce, aby si to s tym vysadenim vydrzala, lebo viem, ako to vie cloveka zdeptat.

dadus_ka
3. máj 2018

@classymom presne tak. Tiez je to bolestive a hlavne strasne to vyzera vobec niesom zvyknuta mst taku plet. Tiez priberam a to dost rychlo :(... Ďakujem za rady skusim to. Kolko ti trvalo kym sa to zlepsilo? Ako si na tom teraz?

dadus_ka
3. máj 2018

@classymom myslis ze ta hormonalna nerovnovaha moze súvisieť s tym ze sa nam nedari otehotniet? A mozem tie oleje ked sa snazime? Aby som nahodou neuskodila ked sa zadari.

nuska
3. máj 2018

Vyrážky na tvári sú prejavom niečoho vo vnútri ...alergia, hormonálne zmeny,.... môže byť toho veľa. Najúčinok, ktorý pomôže na všetko je detoxikácia. Ja používam aloe. Nie je to drastické, v pohode 3x30ml denne a je to ok. Prečistí cievy, celé telo, pomôže ja preventívne, upraví cholesterol, cukor, niektorým dá dole aj nejaké to kilo, lebo oddite nadbytočná voda. Ak chceš skúsiť napíš 🙂

katrin91
4. máj 2018

@dadus_ka a v ktorom tt si ? Ja som momentálne 16.tt a dúfam ,že sa toho zbavim.... Vraj dievčatá berú ženám krásu.... Mne ju kradne chlapec 😁

dadus_ka
4. máj 2018

@katrin91 ja praveze niesom tehotna ja sa skor bojim ci ta hormonalna nerovnovaha nesúvisí s tym ze sa nam nedari. Ja mam vyrazky po vysadeni hak.

dadus_ka
4. máj 2018

@katrin91 koncom novembra som vysadila a stale nic :( akurat som zoskaredela

martina8888
4. máj 2018

Ahojte. Ak by ste mali záujem o prírodné produkty aloe šťava na prečistenie A detoxikáciu organizmu, krém s tea tree olejom - ten je protizápalovy alebo krém s bylinnnymi vytazkami a morskou soľou, kľudne mi napíste do IP A pošlem bližšie info.

katrin91
4. máj 2018

@dadus_ka a bola si už na gynde ? Mne lekárka povedala, keď sme sa začali snažiť, že ak neotehotniem do pol roka ,mám prísť.... Len ja som u nej bola na začiatku februára na preventivke a o dva týždne som tam došla ako tehotná...takže to dlho netrvalo. Určite choď. Poprípade ti spravia aj testy na štítku,vplyvom hormónov možno pracuje inak

dadus_ka
4. máj 2018

@katrin91 mne povedala ze pol rok je malo ze aspon rok mame skusat a potom bude riesit. Vraj po lete mam az prísť :(

katrin91
4. máj 2018

@dadus_ka Hm, tak každý lekár po svojom...tak budem držať palčeky,aby si tam šla už v lete ,ako tehu. 😘

montemotherone
4. máj 2018

@dianapaulenova áno strava, alergie, hormóny, helikobakter, kondícia čreva (stav baktérií)...

dadus_ka
4. máj 2018

@katrin91 dakujem 😘

classymom
6. máj 2018

@dadus_ka prepac, dostala som sa k netu az teraz. k tym olejom - neviem, ci sa mozu aj pocas tehotenstva, asi sa skus spytat svojej dr. ja som vysadila HAK po svadbe, povedala som si, ze najskor idem ocistit telo, potom sa pokusim otehotniet. nebrala som HAK cca 2 roky, kym sme sa zacali snazit, trvalo to skoro rok, kym som otehotnela. asi rok trvalo, kym sa mi vycistila plet. skratka jedno leto som prezila iba v lanovych a bavlnenych koseliach. to sa inak nedalo. potom som mala ale peknu plet. vydrzalo mi to aj pocas tehotenstiev, aj po nich. ale samozrejme, mam kamosky, ktorym zblbli v tehu hormony a mali akne. ale ked porodili, tak sa to zlepsilo. asi teraz budem mudrovat, ale to, ze si neotehotnela teraz, neber ako koniec sveta. telo sa zrejme musi nejak dat dohromady. ked tak sledujem zahranicne blogy, tak baby si vacsinou pri hormonalnom akne daju spravit rozbor hormonov. zvykne vyskocit vysoko testosteron. ale netusim, ci sa to robi aj u nas.

anaibib88
7. máj 2018

@katrin91 Ak máte záujem napíšte mi správu.

anaibib88
Autor odpoveď zmazal
swwan
8. máj 2018

@nuska ahoj,mohla by si mi poradiť presný názov aloe a kde sa dá kúpiť? Ďakujem

nini1010
8. máj 2018

Mam cez 30 a od puberty mam zlu plet.nikdy sa nezbavim uplne vyrazok,navyse strasne jemnucka plet,citliva,vypnuta.no zdes.ale poradim vam co mi dostalo tvar vyrazne pod kontrolu a teda nie je to idealne stale pod chvilou pupak ale aj kozmeticka si vsimla ze som uz u nej len raz za mesiac a ze je to ovela lepsie.kupila som si kefku na cistenie pleti na baterku.je to super.vec masiruje plet,podporuje tym tvorbu kolagenu ale najma vycisti ju hlbsie,uplne inak ako hladka ruka po povrchu.plet ostane uplne hladucka a cista,potom sa toho ovela menej zapaluje druha vec ktoru som objavila na stare kolena je 100% jojobovy olej.nejdem rozpisovat ake ma ucinky,vygooglite si,ale prisamvacku je to pravda.premasti plet ale naozaj nedrazdi vyrazky a stahuje ich.vsetko su to veci cenovo dostupne tak skuste,mozno niektorej z vas pomozu.

zuzkamargit
9. máj 2018

vyskusajte dievcata prirodny jemny krem San Aktiv so solou z mrtveho mora. Moju plet to dostalo pod kontrolu v priebehu mesiaca. Sem tam este nieco vyskoci, ale ta sol ma dezinfekcne ucinky a teda pupak ktory predtym prezil aj mesiac zmizne ovela skor. Ak chcete niektora blizsie info, pripadne moje fotky pred/po poslem do spravy. Tiez ma to uz v 33-ke stvalo

newyourk
Autor odpoveď zmazal
classymom
15. máj 2018

@newyourk sa hovorí, čo sa nedá zjesť, nemá sa dávať ani na pleť. Ja používam najmä oleje. Ale mám suchšiu pleť. umývam sa marseillským mydlom. značku modrá púpava som zaregistrovala a vyzerajú veľmi fajn. čo si od nich vyskúšala a ako si spokojná?

newyourk
Autor odpoveď zmazal
evanab
27. máj 2018

@classymom slimaci krem je top !! vstrebava sa hned a vyrazky tiez rychlo poriesi 🙂 aj jayvicky.

mischel1993
26. máj 2019

Ahojte,mne kozmetika od modrej pupavy bohuzial nesadla ☹️Mam po nej alergicku reakciu krupicu po celej tvari,ak by ste mali zaujem predam produkty za polovicnu cenu,je z nich odobrane uplne minimum.Mam pletove serum Ballance,pletove serum Anti age,krem so slimacim sekretom ruza a krem Essenzia.